Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CZYM OGRZEWAMY ?????? GAZ . PROPAN . OLEJ . W?GIEL

AQUAJAC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najtaniej najdrożej to pytanie niekoniecznie dobrze zadane.

Najtaniej wyjdzie i tak ogrzewanie konwencjonalne, węglowe .

Ale trzeba wziąć pod uwagę, że do takiego systemu ogrzewania trzeba mieć skład opału gdzie będziemy magazynować, oraz popiół i takie tam.

Jeżeli jesteście ludźmi pracującymi i nie macie nikogo innego w domu to kto napali w piecu tak aby było ciepło wieczorem.

Tak więc to nie tylko problem ceny opału, ale także wygody i komfortu jego użytkowania.

Nie muszę kraść prądu aby dobrze na tym wychodzić. Zadałeś pytanie: czym ogrzewacie i co wg. was wychodzi najtaniej.

Na takie pytanie ja mam taką odpowiedź: Ogrzewam prądem bo najtaniej wychodzi.

Jeśli ktoś przez koszt paliwa patrzy na problem ogrzewania to trudno. Jest ograniczony i nic na to się nie poradzę. :evil:

Nie muszę kraść prądu aby dobrze na tym wychodzić. Zadałeś pytanie: czym ogrzewacie i co wg. was wychodzi najtaniej.

Na takie pytanie ja mam taką odpowiedź: Ogrzewam prądem bo najtaniej wychodzi.

Jeśli ktoś przez koszt paliwa patrzy na problem ogrzewania to trudno. Jest ograniczony i nic na to się nie poradzę. :evil:

nie denerwuj się to żart przecież każdy wie że prąd najdroższy

Nie każdy, ja nie wiem. Dokładnie wszystko policzyłen i wbrew opiniom, tych co palą u siebie węglem, prąd nie jest najdroższy. Wręcz przeciwnie wyszło, że to najtańszy sposób na ogrzewanie mojego domu. I sprawdza się. Taniej mogłoby być tylko wtedy gdybym przestał grzać.

Nie każdy, ja nie wiem. Dokładnie wszystko policzyłen i wbrew opiniom, tych co palą u siebie węglem, prąd nie jest najdroższy. Wręcz przeciwnie wyszło, że to najtańszy sposób na ogrzewanie mojego domu. I sprawdza się. Taniej mogłoby być tylko wtedy gdybym przestał grzać.

TY JEDNAK MASZ OBEJŚCIE LICZNIKA :wink: I W TEDY SIĘ ZGODZE :p

ALBO RODZINE W ELEKTROWNI ?????????????

Koszt zainstalowania grzejników konwekcyjnych (elektrycznych) jest bardzo niski i stanowi kilkanaście procent kosztów innych systemów, koszty eksploatacji w moim przypadku okazaly się nie do przyjęcia. Grzałem ok. 3 miesięcy, temp. nie przekraczała 21C, a licznik "zwariował".

Zakupiłem kozę KORNAKa i jestem z niej bardzo zadowolony. Grzejniki elektryczne uruchamiam sporadycznie.