AQUAJAC 17.06.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 co według was wychodzi najtaniej ??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
technolog 17.06.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Od najtańszego opału: drewno, brykiety z drewna, węgiel brunatny,zboże, miał węglowy, węgiel kamienny, pellets, gaz, olej opałowy, elektryczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz 17.06.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 jasne ze wegiel jak narazie wychodzi najtaniej po warunkiem ze masz dobry piec!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 18.06.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Do listy Technologa dodalbym jeszcze przed elektrycznoscia gaz z banki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 18.06.2004 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Najtaniej najdrożej to pytanie niekoniecznie dobrze zadane.Najtaniej wyjdzie i tak ogrzewanie konwencjonalne, węglowe .Ale trzeba wziąć pod uwagę, że do takiego systemu ogrzewania trzeba mieć skład opału gdzie będziemy magazynować, oraz popiół i takie tam.Jeżeli jesteście ludźmi pracującymi i nie macie nikogo innego w domu to kto napali w piecu tak aby było ciepło wieczorem.Tak więc to nie tylko problem ceny opału, ale także wygody i komfortu jego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
famix 18.06.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ze wszystkich składów opału najbardziej podoba mi się pięknie ułożone drewno, zwłaszcza w porównaniu z kupą miału lub węgla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
James Bond 18.06.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Popieram tczarka. Ważny jest też komfort. My będzieli ogrzewac gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renev 18.06.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Najtańszy wiatr i słońce bo za darmo.I co teraz Państwo powiecie ?Chyba trzeba jeszcze wliczyć instalację żeby rozważania miały sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 18.06.2004 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Najtańszy wiatr i słońce bo za darmo. I co teraz Państwo powiecie ? Chyba trzeba jeszcze wliczyć instalację żeby rozważania miały sens ? NO I TU WŁAŚNIE ZACZYNA SIĘ PROBLEM !!!!!!!!!!!!! CZYM TANIEJ TYM DROŻEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 18.06.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ja ogrzewam prądem. Dlaczego? Bo najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 19.06.2004 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Ja ogrzewam prądem. Dlaczego? Bo najtaniej. CHYBA ŻE KRADNIESZ PRĄD TO MASZ NAJTANIEJ !!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 19.06.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Nie muszę kraść prądu aby dobrze na tym wychodzić. Zadałeś pytanie: czym ogrzewacie i co wg. was wychodzi najtaniej. Na takie pytanie ja mam taką odpowiedź: Ogrzewam prądem bo najtaniej wychodzi. Jeśli ktoś przez koszt paliwa patrzy na problem ogrzewania to trudno. Jest ograniczony i nic na to się nie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 20.06.2004 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Nie muszę kraść prądu aby dobrze na tym wychodzić. Zadałeś pytanie: czym ogrzewacie i co wg. was wychodzi najtaniej. Na takie pytanie ja mam taką odpowiedź: Ogrzewam prądem bo najtaniej wychodzi. Jeśli ktoś przez koszt paliwa patrzy na problem ogrzewania to trudno. Jest ograniczony i nic na to się nie poradzę. nie denerwuj się to żart przecież każdy wie że prąd najdroższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 20.06.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Nie każdy, ja nie wiem. Dokładnie wszystko policzyłen i wbrew opiniom, tych co palą u siebie węglem, prąd nie jest najdroższy. Wręcz przeciwnie wyszło, że to najtańszy sposób na ogrzewanie mojego domu. I sprawdza się. Taniej mogłoby być tylko wtedy gdybym przestał grzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUAJAC 21.06.2004 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Nie każdy, ja nie wiem. Dokładnie wszystko policzyłen i wbrew opiniom, tych co palą u siebie węglem, prąd nie jest najdroższy. Wręcz przeciwnie wyszło, że to najtańszy sposób na ogrzewanie mojego domu. I sprawdza się. Taniej mogłoby być tylko wtedy gdybym przestał grzać. TY JEDNAK MASZ OBEJŚCIE LICZNIKA I W TEDY SIĘ ZGODZE ALBO RODZINE W ELEKTROWNI ????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat Ravic 21.06.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Czy wiecie coś na temat zgodności z prawem budowania małych przydomowych elektrowni wiatrowych? CZy jak sobie coś takiego zbuduje to nikt się ne dochrzani do mnie? Wiecie coś na ten temat?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 21.06.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Elektrownia wiatrowa lub wodna o ile nie jest podłączona do sieci, tylko na grzałkę lektryczną do ogrzewania, nikt się nie doczepi. Schody zaczynają się gdy masz zamiar włączyć się do instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 21.06.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Popieram Jeziera, jeżeli liczy się wszystko to elektryczność wychodzi najtaniej. Nie mam tylko jego odwagi i na wyliczeniach skończyłem, a instalację zrobiłem tradycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 21.06.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Jezierze! Czy mógłbyś być tak uprzejmy i wyjaśnić jak chłop krowie na miedzy, dlaczego tak u ciebie jest tanio? Będę zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 21.06.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Koszt zainstalowania grzejników konwekcyjnych (elektrycznych) jest bardzo niski i stanowi kilkanaście procent kosztów innych systemów, koszty eksploatacji w moim przypadku okazaly się nie do przyjęcia. Grzałem ok. 3 miesięcy, temp. nie przekraczała 21C, a licznik "zwariował".Zakupiłem kozę KORNAKa i jestem z niej bardzo zadowolony. Grzejniki elektryczne uruchamiam sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts