LopezAA 13.01.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam jeżeli powtarzam temat. Mam problem z podciąganiem przez mury wód gruntowych.Mieszkam w dosyć starym domu (zbudowany na poczatku lat 70tych). Szukałem informacji jak pozbyć się problemy podciągania wody i znalazłem sposób ktory wydaje się dosyć prosty do wykonania a mianowicie iniekcja grawitacyjna Wiadomo, że lepiej skorzystać z usług firmy która się tym zajmuje jednak ze względu na koszty(okolo 180zł za mb ściany a obwód domu to około 50mb) zastanawiam się czy moge takie prace wykonać samodzielnie? Czy istnieje duże ryzyko, że coś pójdzie nie tak i uszkodzę ściany domu? Jeżeli mogę pracę wykonać samodzielnie to po wywierceniu otworów płyn do iniekcji "wlewać" w każdy z otworów czy np w co 2gi bo czytałem już różne opinie na ten temat i zgłupiałem. Dom jest zbudowany częściowo z cegły i częściowo z kamienia, podpiwniczony (około 1/3 piwnicy nad poziomem gruntu) Z gory bardzo dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts