Twistet 13.01.2015 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam, przed świętami, bo wiadomo, że to najlepszy czas żeby się coś zepsuło poszła mi uszczelka w baterii w zlewie kuchennym przez co cała się rozszczelniła i pluła wodą dookoła. W sumie jak na jakąś chińską tandetę to wytrzymała spokojnie z 7-8 lat więc całkiem nieźle Kupiłem baterię polskiego producenta Armatura Kraków S.A., bo gość w sklepie zachwalał, a poza tym była promocja no i trochę mi zeszło na instalacji. Po pierwsze przyłącza miały złe nakrętki, ale to mi wymienili, po drugie uszczelka, która była w zestawie jest zwyczajnie zbyt cienka, przez co bateria była całkiem luźna po zamontowaniu. Nie wiem czy to wina baterii czy zlewu, chociaż jest to zwykły zlew kuchenny, bez żadnych udziwnień. Na szczęście miałem kawałek grubszej gumy i wyciąłem z niej uszczelkę i bateria siedziała dosyć mocno na miejscu. Minęło trochę czasu i znowu zauważyłem, że lekko przy odkręcaniu wody cała bateria się odchyla. Nic nie cieknie, ale trochę mnie to irytuje i boję się, że w końcu coś strzeli. Pytanie czy to coś z baterią, czy może zlewozmywaki już teraz produkują inne i bardziej dostosowane do nowych baterii?? Jak taką baterię ewentualnie umocnić na miejscu? Jak by co to mam dokładnie ten model: http://www.grupa-armatura.pl/katalog_51.html?produkt_id=1026&kat_id=1056 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.01.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Dokręcić ponownie mocowanie od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twistet 14.01.2015 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 No właśnie o to chodzi, że wszystko jest dokręcone dosyć mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armatura Kraków 14.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, przed świętami, bo wiadomo, że to najlepszy czas żeby się coś zepsuło poszła mi uszczelka w baterii w zlewie kuchennym przez co cała się rozszczelniła i pluła wodą dookoła. W sumie jak na jakąś chińską tandetę to wytrzymała spokojnie z 7-8 lat więc całkiem nieźle Kupiłem baterię polskiego producenta Armatura Kraków S.A., bo gość w sklepie zachwalał, a poza tym była promocja no i trochę mi zeszło na instalacji. Po pierwsze przyłącza miały złe nakrętki, ale to mi wymienili, po drugie uszczelka, która była w zestawie jest zwyczajnie zbyt cienka, przez co bateria była całkiem luźna po zamontowaniu. Nie wiem czy to wina baterii czy zlewu, chociaż jest to zwykły zlew kuchenny, bez żadnych udziwnień. Na szczęście miałem kawałek grubszej gumy i wyciąłem z niej uszczelkę i bateria siedziała dosyć mocno na miejscu. Minęło trochę czasu i znowu zauważyłem, że lekko przy odkręcaniu wody cała bateria się odchyla. Nic nie cieknie, ale trochę mnie to irytuje i boję się, że w końcu coś strzeli. Pytanie czy to coś z baterią, czy może zlewozmywaki już teraz produkują inne i bardziej dostosowane do nowych baterii?? Jak taką baterię ewentualnie umocnić na miejscu? Jak by co to mam dokładnie ten model: http://www.grupa-armatura.pl/katalog_51.html?produkt_id=1026&kat_id=1056 [ATTACH=CONFIG]298698[/ATTACH] Pozdrawiam. Szanowny Panie, problem niestabilności baterii zlewozmywakowej po samodzielnym montażu może być spowodowany kilkoma czynnikami. W przypadku zlewozmywaków stalowych, montaż wysokich lub ciężkich baterii może wymagać dodatkowej stabilizacji w postaci uchwytu mocowania armatury. Inną prawdopodobną przyczyną nieprawidłowości jest niewłaściwe nałożenie gumowej uszczelki i metalowej podkładki od spodniej strony zlewozmywaka. Po włożeniu armatury w wycięty otwór i umieszczeniu elementów stabilizujących, przykręcamy nakrętkę śruby mocującej do momentu, aż bateria zostanie całkowicie unieruchomiona. Elementy dołączane do zestawu baterii kuchennej German są dostosowane do parametrów armatury, gwarantując stabilność po prawidłowo przeprowadzonym montażu. Jeśli ma Pan wątpliwości lub pytania, prosimy skontaktować się z serwisem Grupy Armatura w celu sprawdzenia stanu technicznego uszczelki dołączonej do opakowania lub z infolinią serwisu (moderowano). Edytowane 2 Lutego 2017 przez finlandia post reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Twistet 14.01.2015 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Dużej filozofii w montażu tej baterii nie ma, więc jestem pewny, że dobrze ją zamontowałem. Bez dodatkowej uszczelki bateria w ogóle była luźna, dopiero jak dorobiłem swoją to się trzyma. Problem nie jest duży, bo chodzi raczej o komfort psychiczny, ale problemem może być też wydaje mi się zlewozmywak, które już swoje lata ma. Dziękuję za udzielenie odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 14.01.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 To nic, że ma swoje lata, może być jedynie znudzeniem dla oka. Ja osobiście u jednego starszego pana zainstalowałem baterie do starego zlewozmywaka , w którym nawet nie było otworu . Otwór wycinałem na szybkiego wyrzynarką a bateria z ,, kropkowanego marketu"" za 50 zł z dodatkowo wyciąganym wężykiem sprawuje się doskonale do dzisiejszego dnia. O dziwo miała też wężyki do podłączenia do zaworów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeszny 23.02.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wiesz co, my mieliśmy taki problem w kuchni, nawet nie wiem jak to się zdziało ale bateria po prostu przekręcała się o 30stopni... możliwe że żona po prostu wybiła ją garnkiem no ale sam wie:P...lepiej nie dopytywać, proponuję udać się do hydropu i uzbroić się w uszczelki silikon i dobrą poradę ja dokręciłem dałem nowe podkładki i na razie się trzyma, ale i tak chyba niedługo czeka nasz wymiana i zlewu i baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts