stukpuk 13.01.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Wymurowałem barek (ze stuletniej cegły rozbiórkowej,szer 12 cm) między kuchnią, a salonem. Do tego zrobiłem drewniany blat (stara, szeroka,około 40cm,deska bukowa, gr.4 cm)I teraz szukam sposobu jak ją zamocować? Nie za bardzo mam ochotę ją dziurawić kołki (szybkiego montażu) bo ma być wykończona tylko bezbarwnym lakierem.Nie wiem czy jakiś klej do glazury wytrzyma ciągłe opieranie się o barek? Myślałem o jakiś starych,kutych kątownikach od spodu????A może macie jakieś inne rozwiązanie? Fajnie by było,żeby można by ten blat ściągać podczas grubszego remontu. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez stukpuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Widzę dwie opcje na niewidoczny montaż : - kołki do stopni schodowych- klej do parkietu Ewentualnie wkręcić w blacik od spodu kilka wkrętów, nawiercić w murku odpowiednio otwory i wkleić na żywicę. Tylko w tym wypadku chyba można zapomnieć o potencjalnym demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.01.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mnie się wydaje, że najlepiej będzie zrobić coś takiego jak "pod-stolik" Czyli do cegły przytwierdzić, na szerokość murka ładnie ostruganą deskę grubości cala kołkami zagłębionymi w jej wierzchniej powierzchni - im więcej i głębiej tym oczywiście lepiej, oczywiście im szerszy blat tym pod- stolik większy. Następnie w pod stoliku nawiercić Q8mm 10-12 otworów na kołki meblowe ładnie je wkleić , wymiar przenieść na spód deski dębowej i wywiercić od spodu otwór przynajmniej do 2/3 głębokości - całość przykleić na klej wikol - nawet w czasie remontu uda Ci się zdjąć ten blat odtwarzając potem pod-stolik. Dla perfekcji pod-stolik można zagłębić w cegle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.01.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Pozwolę sobie jeszcze raz podciągnąć.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts