seba3900 13.01.2015 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam.Potrzebuje porady. Mam nad sobą sąsiadów którzy lubią głośno słuchać muzyki i żeby zniwelować hałas pomyślałem że obniżę sufit i wygłuszę go wełną.10 cm wełny coś pomoże ? Jakiej wełny mam do tego użyć ? Słyszałem opinie że wełny z marketów typu leroy merlin nie są za dobre. Co myślicie ? Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.01.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 (edytowane) 10 cm dobrej wełny pomoze. Szukaj tych, które mają ciężar objętoścoiwy 40kg/m3 lub więcej. Dobry i względnie tani będzie Rockwool Rockton. Też do dostania w marketach Lub tez Rockwool Rockslab Acoustic Edytowane 13 Stycznia 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.01.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 10 cm dobrej wełny pomoze. Szukaj tych, które mają ciężar objętoścoiwy 40kg/m3 lub więcej. Dobry i względnie tani będzie Rockwool Rockton. Też do dostania w marketach Lub tez Rockwool Rockslab Acoustic http://pliki.astrobud.pl/polac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 14.01.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Przyszły czasy, że bezkarnie można nękać sąsiadów różnymi ekscesami doprowadzając ich do ogromnych wydatków...Rozumiem, że wyczerpałeś uprzejmościowe metody próśb o spokój dla siebie.Ja miałam to samo, ale oni mieli ponadto małe dziecko i gdy robiło się cicho, tzn młode zasypiało.Po miesiącu moich napraw kluczem francuskim na rurach od c.o. -zrozumieli!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 14.01.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 wszystko pięknie ładnie z wełną i sufitem, ale moja praktyka (mieszkam nad "małżeństwem" które "rozmawia" ze sobą wręcz rycząc na siebie, wulgarnie że uszy więdną...) wskazuje, że większość hałasu idzie pionami - z kibelka, w łazience, w kuchni... może to takie wrażenie, że idzie to przez sufit, ale stawiałbym że to jednak wentylacją i pionami głównie słychać btw, na początku raz sąsiadowi zwróciłem uwagę, ale to w sumie baba tam głównie ryczy, a jej się boje - ma diabła w oczach... cóż, do wyprowadzki jakoś dam radę, przeżyję... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 http://pliki.astrobud.pl/polac.jpg Czy Ty planujesz wpedzić mnie w jakiś nałóg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.01.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Czy Ty planujesz wpedzić mnie w jakiś nałóg ? no ale jak dobrze mowisz po raz kolejny to co mam zrobic... sam sobie jestes winien ... Edytowane 14 Stycznia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeglugawielka 15.01.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 ja bym probował porozmawiać, następnie wezwał raz czy drugi straż miejską czy policje, wydatki na remont w ostatecznośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts