Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z sąsiadami...

seba3900

Recommended Posts

Witam.

Potrzebuje porady. Mam nad sobą sąsiadów którzy lubią głośno słuchać muzyki i żeby zniwelować hałas pomyślałem że obniżę sufit i wygłuszę go wełną.

10 cm wełny coś pomoże ? Jakiej wełny mam do tego użyć ? Słyszałem opinie że wełny z marketów typu leroy merlin nie są za dobre.

Co myślicie ? Z góry dziekuje za pomoc

10 cm dobrej wełny pomoze. Szukaj tych, które mają ciężar objętoścoiwy 40kg/m3 lub więcej.

Dobry i względnie tani będzie Rockwool Rockton. Też do dostania w marketach :)

Lub tez Rockwool Rockslab Acoustic

Edytowane przez fotohobby

10 cm dobrej wełny pomoze. Szukaj tych, które mają ciężar objętoścoiwy 40kg/m3 lub więcej.

Dobry i względnie tani będzie Rockwool Rockton. Też do dostania w marketach :)

Lub tez Rockwool Rockslab Acoustic

http://pliki.astrobud.pl/polac.jpg

Przyszły czasy, że bezkarnie można nękać sąsiadów różnymi ekscesami doprowadzając ich do ogromnych wydatków...

Rozumiem, że wyczerpałeś uprzejmościowe metody próśb o spokój dla siebie.

Ja miałam to samo, ale oni mieli ponadto małe dziecko i gdy robiło się cicho, tzn młode zasypiało.

Po miesiącu moich napraw kluczem francuskim na rurach od c.o. -zrozumieli!!

wszystko pięknie ładnie z wełną i sufitem, ale moja praktyka (mieszkam nad "małżeństwem" które "rozmawia" ze sobą wręcz rycząc na siebie, wulgarnie że uszy więdną...) wskazuje, że większość hałasu idzie pionami - z kibelka, w łazience, w kuchni... może to takie wrażenie, że idzie to przez sufit, ale stawiałbym że to jednak wentylacją i pionami głównie słychać :(

btw, na początku raz sąsiadowi zwróciłem uwagę, ale to w sumie baba tam głównie ryczy, a jej się boje - ma diabła w oczach... cóż, do wyprowadzki jakoś dam radę, przeżyję... chyba

Czy Ty planujesz wpedzić mnie w jakiś nałóg ?

:)

no ale jak dobrze mowisz po raz kolejny to co mam zrobic... sam sobie jestes winien :)...

Edytowane przez fighter1983