mariusz 17.06.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 Witam! Mam problem które nie daje mi spać po nocy , jedna pani wyprowadza się z mojego miasta i ma działkę do sprzedania w tym że mieście, pojechałem ją obejrzeć 2300m 18x130 dł trochę wąska ale to może być, za UWAGA: 5,000 zł darmo działka jest z pozwoleniem na budowę domku jednorodzinnego i zgodą na prowadzenie działalności gospodarczej, z wodą ,nie ma tylko prądu i gazu obok. Ale obok na sąsiedniej działce stoi sobie słup czterokątny z pięcioma liniami i trzema chyba fazami niewiem ile to może mieć tych ..., linie lecą w zdłuż (mojej) działki jako że działka jest długa to można by dom postawić dalej od słupa nawet jakieś 60m ale linie wysokiego napięcia nadal będą lecieć niedaleko domu to raz, dwa: jakiś kilometr może więcej od działki leci droga szybkiego ruchu więc stojąc na działce trochę słychać, trzy: w promieniu jakieś 500,700m nie ma jeszcze żadnych domów byłbym sam, z jednek strony widok na słup z drugiej na autostradę, co przemawia za: to że wszędzie mam blisko, do pracy, dzieci do szkoły, do dużych hipermarketów na zakupy . Co robić kusić się że taka cena, czy może to normalna cena za taką działkę? z tyloma felerami? proszę o szybką radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GregGreg 17.06.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 te drobne felery pozostana i beda cie cale zycie nawiedzac. Jak powiedzial rokefeler- cena nieruchomosci to po pierwsze lokalizacja, po drugie lokalizacja, po trzecie lokalizacja.Szukaj dzialki swoich marzen- ja szukalem i znalazlem (portfel tez nie zostal nadmiernie wyczyszczony)POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 17.06.2004 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 gdyby nie ten słup ta działka była by jak z moich marzen szczególnie za tą cenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 17.06.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 może z wieloma wadami, ale może warto 'pohandlować", kupić , sprzedać, zarobić... W tzw.miedzyczasie sie zastanowić... Powodzenia makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 17.06.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 może z wieloma wadami, ale może warto 'pohandlować", kupić , sprzedać, zarobić... W tzw.miedzyczasie sie zastanowić... Powodzenia makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 17.06.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 może z wieloma wadami, ale może warto 'pohandlować", kupić , sprzedać, zarobić... W tzw.miedzyczasie sie zastanowić... Powodzenia makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 18.06.2004 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ciekawe ile normalnie mógłbym wziąść za taką działkę? gdybym chciał ją potem sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 18.06.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Musle ze 5000 to rzeczywiscie niewiele i na pewno moglbys sprzedac ja za wiecej. Jednak cena jest naprawde podejrzana ja bym jeszcez raz to wszystko bardzo dobrze sprawdzil. nawet odrzalowalbym dodatkowa kase i poszedl do biura nieruchomosci zeby oni zajecli sie sprawdzeniem tej dzialki (biora chyba 3% od wartosci wiec to jest 150 zl) Druga rzecz ze US moze nie uwierzyc a nawet napewno nie uwierzy wiec dowali ci podatek wedlug wlasnego widzimisie i moze okazac sie ze zaplacisz drugie tyle. Mi osobiscie to by jednak widok takiego slupa WN przeszkadzal. Druga rzecz to ta autostrada. Radzilbym ci przyjechac na dzialke i posiedziec na niej np przez godzine. Zobaczysz ze bedziesz slyszal szum samochodów. A pamietaj ze dzialka ma sluzyc rowniez do wypoczynku i relaksu w ciszy i spokoju. Pewnie po jakims czasie mozna sie do tego przyzwyczaic i nie zwracac uwagi ale gdzies w podswiadomosci zawsze bedzie cie to denerwowalo.Tyle moich skromnych rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 18.06.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Sprawdź dokładnie we wszystkich możliwych Urzędach czy działka nie posiada wad prawnych i czy pozwolenie na budowę jest ważne. Jak jest z dojazdem oraz z planem zagospodarowania terenu. Oraz czy do działki nie mają prawa osoby trzecie. Pozwolenie na budowę ważne jest określony czas.Ja z okien swojego domu widzę działkę która zmieniła już trzech właścicieli i każdy kupił ją okazyjnie a potem dopiero sprawdził, że działka nie jest praznaczona do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 18.06.2004 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 dzięki napewno sprawdzę jeżeli zdecyduję się ją kupić. Ale to jest wielki znak zapytania czy brać czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 18.06.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 18.06.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jezeli juz to tylko jako inwestycje. To chyba jeszcze najbezpieczniejszy sposob lokowania pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 18.06.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Jezeli juz to tylko jako inwestycje. To chyba jeszcze najbezpieczniejszy sposob lokowania pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 18.06.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Nie kupuj tej działki! Pole elektryczne wywiera niekorzystny wpływ na zdrowie ale tu nie mam przykładu aby cię przekonać. Jedź na tę działkę w deszczowy dzień (najlepiej słychać w drżysty dzień) i posłuchaj jak taką linię WN słychać, przypomina cykady (ale z ironią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 18.06.2004 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Nie warto, policz koszt budowy domu, aranżację i ogodzenie działki ok. 300m, następnie spróbuj obniżyc koszt o 5-10 % i te właśnie 5-10% dołóż do zakupu działki A tą działkę jak chcesz to kup, ale domu tam nie buduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 19.06.2004 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Jak opisałeś tę działkę, to aż mnie prąd (dosłownie) przeszedł... Tak jak pisali przedmówcy: słup elektryczny tak blisko to koszmar dla samopoczucia i oczu. I autostrada.... to przecież nie tylko odgłosy, ale też pewnie i gorsze powietrze. Mariusz jestem przekonana, że jak sobie poszukacie czegoś innego, choćby trochę drożej, to za jakiś czas będziecie się dziwić jak w ogóle mogliście pomyśleć o tamtej działce.A to, że nikogo w okolicy nie ma...to Was nie zastanawia? Życzę owocnych decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozbi 19.06.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Cześć Krajanie !Nie kupuj, o ile wszystkie wcześniejsze argumenty cię nie przekonująto jedyne uzasadnienie zakupu - inwestycja. Tylko zastanów się, czy przy sprzedaży osoba która miała by kupić nie będzie miała tych samych dylematów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 19.06.2004 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 PRZEGŁOSOWANE nie kupię już tej działki nie ma mowy po tylu niekorzystnych opiniach odechciało mi się już tak taniej działki macie rację jak mam resztę życia patrzeć z jednej strony na drogę szybkiego ruch a z drugiej na słup wn to dziękuję,poszukam jeszcze może coś się trafi .Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.06.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 A może być i tak, że sąsiednie działki są wykupione przez jednego inwestora i ... zamierza wybudować fabrykę. Słyszałem o takim przypadku w okolicach Wejherowa (z gminy, niewielki przeciek) i dlatego w tym rejonie działki tanieją zamiast iść do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 21.06.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Mieliśmy trochę podobną sytuację. Otóż była do kupienie działka blisko centrum za dobra cenę, tylko że kilkadzisięt metrów obok biegnie linia wysokiego napięcia, a z drugiej strony widok (i niestety hałas) na drogę ekspresową. Po kilku minutach odpowiedź brzmiała - nie. Cena ceną, ale takie niedogodności denerwują przez całe późniejsze życie. P.S. Trudno tez o idealną działkę - chyba trzeba wybrać pewien kompromis, który zadowoli przede wszystkim przyszłych inwestorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts