Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie oswietlenie punktowe i LED do salonu z aneksem

Recommended Posts

Witam

Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego oświetlania do salonu .

Mam zrobiony podwieszany sufit na około pokoju połączonego z kuchnią. Ja to nazywam półka w której chce zamocować po 4szt.halogen ów na każdą ze stron a nad półka LED taśmy na około rgb osobno każdą stroną zalanczana pilotem do tego sciemniacz

Oprucz tego na środku sufitu jest jeszcze podwieszony sufit o wym 2x2 m. W nim ruwniez będą LED taśmy na około na. Na środku będzie zamontowany żyrandol

Moje pytanie jest czy nie za dużo tego i czy ktoś mógł by mi pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu bo nie wiem jak się do tego zabrać żeby nie przesadzić z jasnoscia, jakie zasilacze i ile ich ma byc, jakie halogeny itp

Proszę o pomoc i z góry dziekuje

• 2 months później...
W sumie nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, aczkolwiek postaram się pomóc :) Tzn. pomóc przynajmniej w jednej kwestii dotyczącej zakupu :). U mnie gdy robiłem takie cuda to wykorzystywałem taśmę LED i był to najlepszy sposób. Owszem na początku też nie bardzo wiedziałem co z czym itd., ale po przeczytaniu kilku artykułów, obejrzeniu filmików instruktażowych i wypytaniu brata w końcu się udało. Nie powiem, liczę na oszczędność więc zakupu zrobiłem w sklepie internetowym, a wiadome nie od dziś, że tak wychodzi taniej. W sklepie EMi-LED żona wynalazła sobie jeszcze lampy, a ja kilka żarówek LED ;) Może to coś Ci pomoże - mam nadzieje :).

• 2 weeks później...
Na pewno zrezygnowałabym z żyrandola, bo to byłaby już przesada. Uważam, że oświetlenie LED jak najbardziej, zwłaszcza że jest bardziej energooszczędne i żywotność żarówek dłuższa. Polecam sklep [sPAM - moderowano], gdzie zazwyczaj dokonuje zakupów oświetlenia do domów moich klientów z racji tego, że zajmuje się projektowaniem wnętrz. Edytowane przez Jarek.P