kocialapa 13.01.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Witam Proszę o pomoc w doborze odpowiedniego oświetlania do salonu .Mam zrobiony podwieszany sufit na około pokoju połączonego z kuchnią. Ja to nazywam półka w której chce zamocować po 4szt.halogen ów na każdą ze stron a nad półka LED taśmy na około rgb osobno każdą stroną zalanczana pilotem do tego sciemniaczOprucz tego na środku sufitu jest jeszcze podwieszony sufit o wym 2x2 m. W nim ruwniez będą LED taśmy na około na. Na środku będzie zamontowany żyrandolMoje pytanie jest czy nie za dużo tego i czy ktoś mógł by mi pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu bo nie wiem jak się do tego zabrać żeby nie przesadzić z jasnoscia, jakie zasilacze i ile ich ma byc, jakie halogeny itpProszę o pomoc i z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 13.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Mógłbyś to napisać po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomalbuk 07.04.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 W sumie nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, aczkolwiek postaram się pomóc Tzn. pomóc przynajmniej w jednej kwestii dotyczącej zakupu . U mnie gdy robiłem takie cuda to wykorzystywałem taśmę LED i był to najlepszy sposób. Owszem na początku też nie bardzo wiedziałem co z czym itd., ale po przeczytaniu kilku artykułów, obejrzeniu filmików instruktażowych i wypytaniu brata w końcu się udało. Nie powiem, liczę na oszczędność więc zakupu zrobiłem w sklepie internetowym, a wiadome nie od dziś, że tak wychodzi taniej. W sklepie EMi-LED żona wynalazła sobie jeszcze lampy, a ja kilka żarówek LED Może to coś Ci pomoże - mam nadzieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stefff 15.04.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Na pewno zrezygnowałabym z żyrandola, bo to byłaby już przesada. Uważam, że oświetlenie LED jak najbardziej, zwłaszcza że jest bardziej energooszczędne i żywotność żarówek dłuższa. Polecam sklep [sPAM - moderowano], gdzie zazwyczaj dokonuje zakupów oświetlenia do domów moich klientów z racji tego, że zajmuje się projektowaniem wnętrz. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts