titowski 17.06.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2004 co myślicie o zrezygnowaniu ze ściągów 4x18 długości 5,50 w pokoju z antresolą, bez stropu. Mam trochę brzydkie drewno i szpeciłoby mi salon. cały ten pokój (wysokość w kalenicy 5,50 dach 35stopni) bezpośrednio pod murłatą związany jest wieńcem. Proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 18.06.2004 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Nie zapominaj że to element konstrukcyjny i ma działać, a nie ładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 18.06.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ja bym nie rezygnował. Już lepiej zamów sobie dodatkowo ładniejsze drewno które będzie widoczne w salonie lub później na tym które będzie widać zrób jakąś ładną obróbkę ale samą konstrukcję zostaw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 18.06.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Wydaje mi się, że im bardziej "brzydkie" drewno (oczywiście nie spróchniałe i rozpadające się ) tym ciekawiej będzie wyglądało - kwestia tylko odpowiedniej obróbki chemicznej.Urok drewna polega na jego niepowtarzalności słojów, seków i innych defektów. Tam gdzie istotny jest wygląd (tak jak w Twoim przypadku) nie bierze sie I gatunku, idealnie dobieranego, tylko II lub III.Ja bym zaryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBQ 18.06.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ze ściagów nie rezygnuj, bo za chwile dach Ci sie "rozjedzie". Szkoda ze nie pomyslales o tym nha etapie projektowania lub zakupu drewna. Teraz polecam rozwiazanie Kon111. To moze wygladac ciekawie - znam to z autopsji. Wyszlifuj drewno, polakieruj i sadze ze bardzo Ci sie spodoba. pozdrawiam QBQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Setnik 18.06.2004 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 W projekcie miałem identyczne ściągi w takiej samej sytuacji tzn. 2x[2x(4x18)] (moze to to ten sam projekt od Lipińskich?) i po rozmowie z projektantką zabudowałem je, zamieniając przekrój na 2x(10x18) własnie ze wzgledu na estetykę. Przed montazem zostały oheblowane. Żona jest z nich bardzo zadowolona bo planuje przymocowac do nich kwiaty. Sciągi te zabudowałem niezaleznie od betonowego wieńca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.06.2004 03:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 QBQ i po co ten post ?? on nc nie wnosi do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 19.06.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 QBQ i po co ten post ?? on nc nie wnosi do dyskusji Wnosi ,wnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.06.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 Sa fachowcy potrafiący tak obłożyć elementy konstrukcyjne szlechetnym drewnem, że wyglądają jakby były z niego wykonane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts