esprodyne 14.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Cześć,czy można starać się o obie formy pomocy?W tym roku będę zaczynał budowę i jestem na etapie wyboru projektu. Spełniam wymagania dla MDM (projekt będzie mniejszy niż 100m2).Czy mogę bez problemu starac się o dofinansowanie NFOŚiGW? dla domow NF40 jest to 30 000zl.myślałem nad takim projektem: http://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/3170/projekt-domu-kronos-nf40Metraż poniżej 100m2 oraz projekt przystosowany do NF40.Czytałem sporo ale nigdzie nie znalazłem informacji o łączeniu tych form pomocy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowak1414 21.01.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 witam. dzwoniłem ostatnio do NFOŚIGW i pytałem o to samo powiedzieli że można to łączyć. Jednak jak będziesz pytał o kredyt w banku to napewno uzyskasz więcej informacji. Jedynym problemem jest to że musisz wziąć kredyt w banku który prowadzi MDM oraz NF40. Jest to ograniczona liczba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek1978 26.01.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 tez dopytywaliśmy i najlepsze jest to że kwota wpłat mdm zaliczana jest na poczet wpłaty własnej. Czyli nie trzeba dysponować własnym kapitałem aby startować z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 25.06.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Nigdzie nie ma zapisu, że tych programów nie można łączyć, więc trzeba założyć, że jest to dozwolone. Najlepiej porozmawiać w banku, który prowadzi oba te programy.Więcej o dopłatach do domów energooszczęgnych możecie też przeczytać tuhttp://kb.pl/teksty/2015/04/14/doplaty-do-domu-energooszczednego-zasady-jak-uzyskac-dofinansowanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts