Kuchi 14.01.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam! Mam pytanie dotyczące ocieplenia stropu drewnianego. Na stropie leżą już płyty osb pod które zrobiłem stelaż z łat, a od spodu ma być sufit podwieszany opuszczony o jakieś 10 cm od belek. Czyli strop składa sie z łaty 6cm, belki stropowej 20 cm no i w przyszłości przestrzeni nad płytą g-k 10 cm. Jak powinienem taki strop prawidłowo ocieplić i tym samym wyciszyć. Planuje dać między łaty wełne 5cm następnie miedzy belki 18 cm i tu powinienem dać już folie czy powinienem wypełnić aż do profila? Dodam że na poddaszu będzie znajdował sie tylko pokój gościnny z małą łazienką reszta nieużytkowa. Pytanie drugie: Czy na poddaszu wystarczającą izolacją będzie 18-stka między krokwie (krokwie 20-stki) i na to 5-tka w poprzek? Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuchi 14.01.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Wełna którą chcę kupić to izover 0.33 lub rockwool 0.35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 14.01.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 18 + 5 cm dobrej wełny na skosach (jak piszesz właśnie ok 033-035) da radę Patrzyłeś cenę Schwenck 18 cm 034? Wychodzi lepiej niż 20 cm 035 Isover/Rockwool - no, przynajmniej patrząc na oferty online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuchi 14.01.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Patrzyłeś cenę Schwenck 18 cm 034? Wychodzi lepiej niż 20 cm 035 Isover/Rockwool - no, przynajmniej patrząc na oferty online. Patrzyłem, ale nie każda hurtownia handluje tą wełną przynajmniej te z którymi mam kontakt jej nie mają. Jednak Izover i rockwool to renomowane marki a różnica nie jest aż taka kolosalna... Co do cen i firm będę sie jeszcze konkretnie rozglądać. Najpierw musze sie zdecydować jak i jakimi grubościami wełny ocieplić ten strop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts