Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zestaw mieszający

olomajdan

Recommended Posts

Witam, mieszkam w 25 l domu, który ogrzewany jest kotłem Co na węgiel/drewno. Dom jest piętrowy ciepło rozprowadzane jest grawitacyjne i działa to super. Jesienina wiozłem się za remont pietra. Zrobiłem wylewki i w 3 pomieszczeniach na poddaszu ułożyłem ogrzewanie podłogowe. Mam pytanie czy jeśli zakupie coś takiego :

http://allegro.pl/ferro-grupa-mieszajaca-do-ogrzewania-podlogowego-i4987229043.html

i połączę ze skrzynką do sterowanie podłogówką to będzie mi działać ona w porządku? Chodzi mi o to czy ten układ mieszający sprawi, że nie będę musiał już montować pompy przy piecu Co?

A może doradzicie jakiś inny wynalazek który sprawdził by się w mojej sytuacji? Dodam że nie chciałbym rezygnować z grawitacyjnego działania ogrzewania w reszcie domu gdzie niema podłogówki.

sterownie podłogówki jest przewidziane na klatce schodowej w mniej więcej 1/2 wysokości całego budynku :/. na klatce schodowej mam grzejnik i hydraulicy powiedzieli że wepną mi podłogówkę do tego grzejnika. Zakładając że ta podłogówka będzie zasilana właśnie z tego grzejnika, to gdzie powinienem umieścić pompkę a gdzie zawór 3d żeby było ok. I czy ten zawór dział tak że np. jak ustawie temperaturę 40 st a wiadomo że jak się pali w piecu CO to raz jest 40 potem 60, 80 potem znowu 60 st , to czy ten zawór na bieżąco będzie zmieniał proporcje wody z powrotu z wodą z zasilania żeby w rurki szło 40 st? Edytowane przez olomajdan