SGS2013 15.01.2015 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Mam odeskowany dach przykryty papą . Niestety jakość tej papy jest tragiczna (dosłownie zaczęła się rozłazić, tak że dach od środka przypomina rozgwieżdżone niebo). Przed położeniem dachówki chciałbym jakoś to naprawić i w związku z tym mam pytanie jak z tego problemu wybrnąć? 1. Pomalować jakąś masą bitumiczną?2. Położyć na to nową warstwę jakiejś dobrej papy termozgrzewalnej (czy w ogóle na odeskowany dach stosuje się to)?3. Zerwać starą papę i położyć na to nową warstwę jakiejś dobrej papy (termozgrzewalnej)?4 ...Jakiś sposób o którym nie wiem? Największym problemem jest to, że mam od jesieni mokre i zawilgocone elementy więźby i deski dachu i będzie chyba trzeba to jakoś reanimować jakimś impregnatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.01.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Pokryj papą na tekturze (wystarczy). Wszystkie papiaki pod zakładkami. Przykręć kontrłaty to nie podwieje. Więźba wyschnie tylko wietrz. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts