Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płyta K-G klejona czy na stelażu?

Recommended Posts

Z czasem ona zgnije gips to gips ,aquapanel jest droga 70 zl m2 dlatego proponuję zaprawa wyrównująca PRESTIGE ATLASA

25 kg -15,90 zł/szt. w Leroymerlin wyjdzie cenowo podobnie jak płyty g/k.

http://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/zaprawy-i-tynki/wylewki/zaprawa-wyrownujaca-prestige-atlas,p2019,l372.html?utm_medium=cpc&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=porownywarka&utm_content=40555760

Masz poddasze użytkowe?

Tak ,sufity , w łazienkach reszta murowana. :)

Nie boisz że nasiąknie wilgocią i spadnie? Pisząc ze zgnije w łazienkach na ścianie myślę że możesz mieć takie obawy:)

...jeżeli wszystko jest zrobione ze sztuką to nic płycie się nie stanie, tynk jest dobry ale pracochłonny i nie jest to zbyt czysta praca w szczególności gdy robi to glazurnik nie tynkarz;) a z płytą każdy da radę... przecież chodzi o to aby ułatwiać sobie pracę.

Nie boisz że nasiąknie wilgocią i spadnie? Pisząc ze zgnije w łazienkach na ścianie myślę że możesz mieć takie obawy:)

...jeżeli wszystko jest zrobione ze sztuką to nic płycie się nie stanie, tynk jest dobry ale pracochłonny i nie jest to zbyt czysta praca w szczególności gdy robi to glazurnik nie tynkarz;) a z płytą każdy da radę... przecież chodzi o to aby ułatwiać sobie pracę.

Na ścianach inaczej to wygląda , płytę g/k zamykasz pomiędzy wilgotną ścianą a płytkami .Po kilku latach odzieli się razem z płytkami .;)

nowa ścianka działowa murowana.

I tą nową ścianę chcesz zapaskudzić takim gownem ?

Na ścianach inaczej to wygląda , płytę g/k zamykasz pomiędzy wilgotną ścianą a płytkami .Po kilku latach odzieli się razem z płytkami .;)

I tą nową ścianę chcesz zapaskudzić takim gownem ?

Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? :)

Nie jest to takie proste, bo łazienka jest przebudowana - poszerzona- część ścian jest stara a część nowa :stirthepot:

Edytowane przez kasiabuilder

Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? :)

Nie jest to takie proste, bo łazienka jest przebudowana - poszerzona- część ścian jest stara a część nowa :stirthepot:

Materiał został wmurowany , w trakcie wznoszenia powstała w ścianie wilgoć technologiczna ,po pewnym czasie po odparowaniu wilgotność tej ściany ustabilizuje się na poziomie ścian istniejących.

Edytowane przez animuss

Materiał został wmurowany , w trakcie wznoszenia powstała w ścianie wilgoć technologiczna ,po pewnym czasie po odparowaniu wilgotność tej ściany ustabilizuje się na poziomie ścian istniejących.

Usuń z dymku post 31 nie moje zdanie :

"Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? :) "

Usunęłam, jakoś dziwnie się dodało.

Możliwe że zdecyduję się na tynki. Powiedzcie mi ile czasu muszą schnąć takie tynki, zanim położone zostaną na nich płytki?

Rozmawiałam przed chwilą z majstrem i on twierdzi, że na sufit tynków nie będziemy kłaść tylko płytę zieloną K-G, a ja mam zdecydować co do ścian - jak dla mnie to bezsensu, co za różnica czy ta płyta będzie tylko na suficie czy już wszędzie.

Edytowane przez kasiabuilder

Usunęłam, jakoś dziwnie się dodało.

Możliwe że zdecyduję się na tynki. Powiedzcie mi ile czasu muszą schnąć takie tynki, zanim położone zostaną na nich płytki?

Rozmawiałam przed chwilą z majstrem i on twierdzi, że na sufit tynków nie będziemy kłaść tylko płytę zieloną K-G, a ja mam zdecydować co do ścian - jak dla mnie to bezsensu, co za różnica czy ta płyta będzie tylko na suficie czy już wszędzie.

Tyki muszą schnąć 1 mm =1dzień

zaprawa wyrównująca pod płytki 2 dni