rafał2011 20.01.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Z czasem ona zgnije gips to gips ,aquapanel jest droga 70 zl m2 dlatego proponuję zaprawa wyrównująca PRESTIGE ATLASA 25 kg -15,90 zł/szt. w Leroymerlin wyjdzie cenowo podobnie jak płyty g/k. http://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/zaprawy-i-tynki/wylewki/zaprawa-wyrownujaca-prestige-atlas,p2019,l372.html?utm_medium=cpc&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=porownywarka&utm_content=40555760 Masz poddasze użytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.01.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Masz poddasze użytkowe? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.01.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak z płyt g/k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.01.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tylko co mi da zaprawa wyrównująca na gołe cegły Jak najbardziej na cegły. Tynk + płytki pogrubi ściany zmniejszy powierzchnię pomieszczenia ,po co ? wystarczy wyrównać do pionu zaprawą wyrównującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.01.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 z płyt g/k? Tak ,sufity , w łazienkach reszta murowana. w pokojach zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.01.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Płytki będą do samego sufitu? Tak do samego sufitu, taki mam projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.01.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Tak ,sufity , w łazienkach reszta murowana. Nie boisz że nasiąknie wilgocią i spadnie? Pisząc ze zgnije w łazienkach na ścianie myślę że możesz mieć takie obawy:) ...jeżeli wszystko jest zrobione ze sztuką to nic płycie się nie stanie, tynk jest dobry ale pracochłonny i nie jest to zbyt czysta praca w szczególności gdy robi to glazurnik nie tynkarz;) a z płytą każdy da radę... przecież chodzi o to aby ułatwiać sobie pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.01.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A tą nową ściankę działową z czego masz? g-k czy murowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.01.2015 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 A tą nową ściankę działową z czego masz? g-k czy murowana? nowa ścianka działowa murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.01.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Nie boisz że nasiąknie wilgocią i spadnie? Pisząc ze zgnije w łazienkach na ścianie myślę że możesz mieć takie obawy:) ...jeżeli wszystko jest zrobione ze sztuką to nic płycie się nie stanie, tynk jest dobry ale pracochłonny i nie jest to zbyt czysta praca w szczególności gdy robi to glazurnik nie tynkarz;) a z płytą każdy da radę... przecież chodzi o to aby ułatwiać sobie pracę. Na ścianach inaczej to wygląda , płytę g/k zamykasz pomiędzy wilgotną ścianą a płytkami .Po kilku latach odzieli się razem z płytkami . nowa ścianka działowa murowana. I tą nową ścianę chcesz zapaskudzić takim gownem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.01.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Na ścianach inaczej to wygląda , płytę g/k zamykasz pomiędzy wilgotną ścianą a płytkami .Po kilku latach odzieli się razem z płytkami . I tą nową ścianę chcesz zapaskudzić takim gownem ? Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? Nie jest to takie proste, bo łazienka jest przebudowana - poszerzona- część ścian jest stara a część nowa Edytowane 21 Stycznia 2015 przez kasiabuilder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 20.01.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 kasiataniej wyjdzie Ciebie wytynkowanie niż zabezpieczenie płyty woderem. Pozdrawiamhttp://www.instalator.pl/index.php/pl/component/content/article/3195-glazura-na-pytach-gipsowo-kartonowych-pewny-cznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? Nie jest to takie proste, bo łazienka jest przebudowana - poszerzona- część ścian jest stara a część nowa Materiał został wmurowany , w trakcie wznoszenia powstała w ścianie wilgoć technologiczna ,po pewnym czasie po odparowaniu wilgotność tej ściany ustabilizuje się na poziomie ścian istniejących. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 21.01.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Materiał został wmurowany , w trakcie wznoszenia powstała w ścianie wilgoć technologiczna ,po pewnym czasie po odparowaniu wilgotność tej ściany ustabilizuje się na poziomie ścian istniejących. Usuń z dymku post 31 nie moje zdanie : "Może się nie znam, ale skąd założenie że ściana jest wilgotna? " Usunęłam, jakoś dziwnie się dodało. Możliwe że zdecyduję się na tynki. Powiedzcie mi ile czasu muszą schnąć takie tynki, zanim położone zostaną na nich płytki? Rozmawiałam przed chwilą z majstrem i on twierdzi, że na sufit tynków nie będziemy kłaść tylko płytę zieloną K-G, a ja mam zdecydować co do ścian - jak dla mnie to bezsensu, co za różnica czy ta płyta będzie tylko na suficie czy już wszędzie. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez kasiabuilder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 21.01.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Usunęłam, jakoś dziwnie się dodało. Możliwe że zdecyduję się na tynki. Powiedzcie mi ile czasu muszą schnąć takie tynki, zanim położone zostaną na nich płytki? Rozmawiałam przed chwilą z majstrem i on twierdzi, że na sufit tynków nie będziemy kłaść tylko płytę zieloną K-G, a ja mam zdecydować co do ścian - jak dla mnie to bezsensu, co za różnica czy ta płyta będzie tylko na suficie czy już wszędzie. Tyki muszą schnąć 1 mm =1dzień zaprawa wyrównująca pod płytki 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts