Undirion 16.01.2015 02:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Witam, piszę do was z nieco nietypową prośbą. Otóż w wolnych chwilach zdarza mi się brać udział w LARPach (kostiumowych grach terenowych) i wpadłem na pomysł nieco bardziej ambitnego stroju niż zazwyczaj. Postanowiłem przebrać się za kamiennego golema (np. takiego). Jako, że jest to zbiór kamieni muszę zgubić regularność ludzkiej sylwetki- zrobię to nadwyżkami materiału. I tutaj właśnie rodzi się moje pytanie- czy znacie i potraficie wskazać coś co mogło by mi posłużyć za budulec? Musi być stosunkowo łatwe w formowaniu i możliwie tanie. Obecnie poważnie myślę o wycięciu formy ze styropianu, pokrycie jej kitem (aby się nie rozpadał) i pomalowaniu. Jednak z tego typu materiałami miałem bardzo mało do czynienia i potrzebuje waszej fachowej porady. Czym skleić płaty styropianu czy pokrycie styropianu kitem albo tynkiem przyniesie oczekiwany rezultat, czy znacie jakieś zamienniki dla styropianu (np. pianki, których ceny nie zaczynają się od 20zł za m^2)? Jako nowicjusz na forum pewnie popełniłem już jakieś znaczące faux pas i wykazałem się krańcową głupotą, ale proszę, zignorujcie ten fakt i skupcie się na zadanym pytaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts