holek125 16.01.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Ostatnimi czasy po przestudiowaniu wielu materiałów dotyczących zabudowy poddasza zabrałem się za montaż drugiej warstwy wełny, jak i stelaży pod KG. Planuję wykonanie opłytowania podwójnego z płyt o gr. 12,5mm. Stelaże montuję na wieszakach ES (175cm na skosach i 225cm na suficie). Powiem szczerze, że dwa pokoje udało mi się zastelażować lecz trudność znalazłem w momencie przejścia do strefy, gdzie znajdują się okna dachowe. W załączniku przesyłam zdjęcia z pobieżnym opisem jak to wygląda, niestety nie mam pojęcia jak to "ugryźć" by miało ręce i nogi. Jedno pomieszczenie to łazienka, a drugie (naprzeciwległe) to klatka schodowa. Druga sprawa to czy przy wykonywaniu podwójnego opłytowania trzeba szpachlować łączenia pierwszej warstwy? Jeśli tak to czy również trzeba robić to z zastosowaniem taśmy zbrojącej? Prosiłbym o pomoc w w/w problemie, gdyż nie chcę porobić błędów, które później będą mnie prześladować. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holek125 28.01.2015 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Witam ponownie!Po dłuższym przeszukiwaniu internetu wydaje mi się, że znalazłem rozwiązanie dotyczące obróbki okien, zwłaszcza z pierwszego zdjęcia. ( http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127468-Okno-dachowe-ko%C5%82nierz-podw%C3%B3jny-i-szeroko%C5%9B%C4%87-krokwi lub http://www.retro000ula.mojabudowa.pl/?menu=pokaz&miesiac=1&rok=2011 )Niestety nadal mam prośbę do fachowców o pomoc jak rozwiązać problem zdjęcia drugiego, czyli zbyt dużej odległości między krokwiami, u mnie ok 176cm. Jak zabrać się za stelaż do KG?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 22.02.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Gratulujemy odwagi i pomysłu. Super, że zdecydowałeś się na urządzenie poddasza. Jeżeli chcesz podzielić się z nami swoim przedsięwzięciem i przy okazji walczyć o fajne nagrody weź udział w naszym konkursie Remont Roku 2016. Zgłoś plan-projekt swojego remontu lub zrealizowaną przebudowę. Do wygrania nawet 10 tysięcy złotych Zgłoś się Dowiedz się więcej na www.remontroku.pl Pozdrawiamy Redakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts