Rreennaattaa 16.01.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Dzień dobryzwracam się z prośbą o orientacyjną wycenę kosztów prac w mojej małej kawalerce.Nie wiem czy wystarczy mi pieniążków czy muszę nadal odkładać.Mieszkanko ma 18 m składa się z pokoju z aneksem przedpokoju małej łazienki.Chciałabym aby wymalować pokój i przedpokój połozyć nowe płytki w łaziencewymienić wanne na kabine a także wymienić umywalke i toalete.Prosiłabym również o podanie przybliżonego czasu prac tzn czy trzeba liczyć w dniach czy w tygodniach.serdecznie dziękuję za odpowiedzi.Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 18.01.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Cenę prac bez problemu wycenisz na Kalkulatorach Budowlanych - na poszczególnych kalkulatorach obliczysz, ile kosztuje wykończenie łazienki, kuchni i pokoju . Wszystko zależy od tego, jakich materiałów chcesz użyć (najtańszych, średnich marketowych czy takich z górnej półki?) oraz ile prac ewentualnie chcesz wykonać samodzielnie. Przy takim zakresie prac 5 tysięcy to wydaje się absolutne minimum przy bardzo dużym wkładzie własnej pracy i najtańszych materiałach, bardziej prawdopodobne 10-15 tysięcy (też przy tanich materiałach), a 20-25 przy zleceniu prac fachowcom. Co do czasu wykonania, to zależy od liczby zaangażowanych osób i ich wydajności. Jeżeli dobra ekipa naprawdę by się sprężyła, to nawet w tydzień to zrobią, maksimum to myślę dwa-trzy tygodnie. Jak sam będziesz remontował po pracy to i kwartał może Ci nie wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts