Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o wycene odświeżenie małej kawalerki.

Rreennaattaa

Recommended Posts

Dzień dobry

zwracam się z prośbą o orientacyjną wycenę kosztów prac w mojej małej kawalerce.Nie wiem czy wystarczy mi pieniążków czy muszę nadal odkładać.

Mieszkanko ma 18 m składa się z pokoju z aneksem przedpokoju małej łazienki.

Chciałabym aby wymalować pokój i przedpokój

połozyć nowe płytki w łazience

wymienić wanne na kabine a także wymienić umywalke i toalete.

Prosiłabym również o podanie przybliżonego czasu prac tzn czy trzeba liczyć w dniach czy w tygodniach.

serdecznie dziękuję za odpowiedzi.

Renata

Cenę prac bez problemu wycenisz na Kalkulatorach Budowlanych - na poszczególnych kalkulatorach obliczysz, ile kosztuje wykończenie łazienki, kuchni i pokoju . Wszystko zależy od tego, jakich materiałów chcesz użyć (najtańszych, średnich marketowych czy takich z górnej półki?) oraz ile prac ewentualnie chcesz wykonać samodzielnie. Przy takim zakresie prac 5 tysięcy to wydaje się absolutne minimum przy bardzo dużym wkładzie własnej pracy i najtańszych materiałach, bardziej prawdopodobne 10-15 tysięcy (też przy tanich materiałach), a 20-25 przy zleceniu prac fachowcom.

Co do czasu wykonania, to zależy od liczby zaangażowanych osób i ich wydajności. Jeżeli dobra ekipa naprawdę by się sprężyła, to nawet w tydzień to zrobią, maksimum to myślę dwa-trzy tygodnie. Jak sam będziesz remontował po pracy to i kwartał może Ci nie wystarczyć