paujak1965 16.01.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 W ubiegłym roku ociepliłam dom i założyłam gzymsy styropianowe. Zauważyłam ostatnio, że na łączeniach listew wszytko zaczyna rysować. Boję się co będzie do wiosny. Co można z tym zrobić. Dzwoniłam do wykonawcy ale powiedział, że takie materiały mają i nic nie można poradzić, że wszystkim to pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.01.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Powinienem mieć masę ktora pomize . mogę jakąś próbkę zaproponowac . tylko to cienkowarstwowo musisz dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 17.01.2015 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Dziękuję serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.01.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 no nie do konca mialem to na mysli Zostalo mi z ktorejs tam budowy ZF 699 Spahtell wiec moze sie przydac. link zawodnika powyzej - to standard massive reklama kogos kto wpada i flooduje watki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 22.01.2015 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Rozmawiałam z jednym z technologów od sztukaterii styropianowych i nie potwierdził niestety aby nakładać na pęknięcia masę szpachlową cienkowarstwowo. Wszelkiego rodzaju takie zabiegi reanimacyjne są krótkotrwałe. Proponowane standardowe techniki montażu sztukaterii oraz dobór materiałów do montażu okazują się błędne i dlatego tak masowo pęka sztukateria styropianowa z różnego rodzaju tynkami. Człowiek cały czas się uczy. Szkoda, że ludzie, którzy z tym robią są mało wyedukowani, a co za tym idzie, za wszystko płaci inwestor. Dziękuję wszystkim za porady. Jak się okazuje na takich forach wszystko wszyscy wiedzą, a kiedy przyjdzie co do czego, to blado później to wygląda. Pozdrawiam forumowiczów. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez paujak1965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.01.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Rozmawiałam z jednym z technologów od sztukaterii styropianowych i nie potwierdził niestety aby nakładać na pęknięcia masę szpachlową cienkowarstwowo. Wszelkiego rodzaju takie zabiegi reanimacyjne są krótkotrwałe. Proponowane standardowe techniki montażu sztukaterii oraz dobór materiałów do montażu okazują się błędne i dlatego tak masowo pęka sztukateria styropianowa z różnego rodzaju tynkami. Człowiek cały czas się uczy. Szkoda, że ludzie, którzy z tym robią są mało wyedukowani, a co za tym idzie, za wszystko płaci inwestor. Dziękuję wszystkim za porady. Jak się okazuje na takich forach wszystko wszyscy wiedzą, a kiedy przyjdzie co do czego, to blado później to wygląda. Pozdrawiam forumowiczów. A co Ci doradził Pan Technolog? Demontaż i przyklejenie na porządne lepiszcze? Jaką masz sztukaterię? Kup profile np. STO zamocuj je na porządny klej i nie będzie problemu - żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.01.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 (edytowane) no zesznie dosc ze moderator wywalil z tego watku wpis jakiegos wlasnie garazowca produkujacego te profile, ktory wpadl tu z 5-cioma postami i probowal reklamowac wlasnie profile i zmienil sie sens wypowiedzi calego watku, to jeszcze teraz taka akcja. chce czlowiekowi dac za darmo zeby sobie polozyl cienkowarstwowo Carbon Spahtell za free tak z 1kg zeby sobie sprobowal i polatal te pekniecia. bo lepszego materialu nie znajdzie... to jeszcze mu zle.I malo tego ze za free to jeszcze z dostawa, bo w ten week bede w Poznaniu.ja nie produkuje profili styropianowych, ale rozumiem dlaczego peka, i jedyna szansa to ratowac sie wlasnie cienkowarstwowo ZF699/Armierungsputz lub wlasnie CarbonSpahtell... inaczej zeby nie pekalo - trzeba zrywac, kupic porzadny produkt i jeszcze raz polozyc.No i chcesz czlowiekowi pomoc, to jeszcze Ci nawsadza !Producencik w garazu ktory wycinal Ci ta sztukaterie, bo zapewne szukales tej sztukaterii jak najtaniej - do laczenia i wyprawy uzywa produktu za 12zl za 25kg... zeby byc tanszym producentem od np... Austrothermu, ktory to juz te profile ma solidnie zrobione... Ale co: szukales ceny - to teraz masz...i dobrze Ci takzaproponowalem Ci za free zeby Ci pomoc mase za 12zl ale za 1kg zebys sobie to polatal - jak to nie pomoze - nic juz nie pomoze. To jeszcze sie sadzisz. Oczywiscie w tym momencie moja propozycja stala sie nieaktualna. Zapytaj Pana Technologa czy robil proby na CarbonSpahtell i Carbonit.Mozesz sobie kupic taki klej... w opakowaniu 25kg... CarbonSpahtell sie nazywa... masa zbrojaca z wloknem weglowym, Pani Inwestor. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dombud21 25.01.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jest taka masa na rynku i sam jej używam na pęknięcia przy renowacjach oraz przy zakładaniu sztukaterii aby te pęknięcia się nie pojawiały. Można jej nałożyć nawet 1 cm grubości i nic nie pęka. Nie trzeba się bawić cienkowarstwowo. Można nią także wypełnić szczeliny.Osobiście używałem przez wiele lat różnych specyfików i się nie sprawdzały. Zapraszam Panią do kontaktu, wytłumaczę co i jak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadwiga73 06.02.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Mamy od ok. 2 lat sztukaterie wokół okien. I niestety mimo tego, że na etapie montażu były odpowiednio zabezpieczone te łączenia - właśnie jakaś masa oraz doszlifowywanie, to i tak zaczynają się pojawiać pęknięcia. Myślę, że to swoisty "urok" takich rozwiązań. Pewnie na wiosnę będzie trzeba pomalować i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.02.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Jaką masą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 06.02.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 ewbuxxxo: klej czy silikon? Albo coś a'la fuga...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 17.04.2015 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Zastosowałam rozwiązanie aron-tex. Firma przekonała mnie, że działa. Zobaczymy. Jak nie będzie działać to puszczę konkretną "antyreklamę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 17.06.2015 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Pragnę powiedzieć, że jak dotąd to rozwiązanie działa i nic nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 06.01.2016 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam wszystkich w Nowym Roku! Wątek podtrzymuję, gdyż obiecałam sobie, co jakiś czas zdawać relację z tego co dzieje się na mojej elewacji po zastosowaniu innowacyjnego rozwiązania aron-tex. Okazuje się, że mamy już zimę i moja renowacja pęknięć na listwach nadal jest skuteczna! Nic się złego nie dzieje. Pozdrawiam wszystkich. Znowu zdam relację w okresie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paujak1965 07.08.2016 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam wszystkich. Jak coś sobie postanawiam to słowa dotrzymuję. Chcę powiedzieć, że produkt działa bardzo dobrze. Brak pęknięć w dalszym ciągu. Postanowiłam dać rekomendację na ten wyrób, gdyż gość, który go stworzył wie o czym mówi i potwierdza się to w rzeczywistości. Podaję link do filmiku na temat ARON-tex pozdrawiam Was wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inton 02.01.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Pod tym linkiem znajdziecie Państwo poprawny sposób montażu sztukaterii fasadowej: http://www.gzymsy.zywiec.pl/LINTON/index.php/pl/montaz-profiliWieloletnie realizacje bez pęknięć pokazują nam o wyjątkowej skuteczności tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts