digi21 16.01.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Moi Drodzy wiem, że pomożecie mi.Chcę dokończyć sypialnię bo jak się do tego nie zabiorę to się przeciągnie sporo w czasie. Poniżej wklejam zdjęcia sypialni i tu mam do Was pytania:- co zrobić na ścianie za łóżkiem? pierwotnie chciałam położyć białą cegłę ale teraz się waham i wolałabym coś co będę mogła łatwo zmienić więc może tapeta ? jeśli tak to jaka? - co dać na okno? samą zasłonę, a może tylko firankę białą z woalu? na oknie są zamontowane rolety dzień i noc kolor ecru/biały - chcę kupić na łóżko narzutę dwukolorową beżowo- ecru taką: [ATTACH=CONFIG]298699[/ATTACH] - czy na szafki dawać lampki? jakie by pasowały? Poniżej zdjęcie sypialni:[ATTACH=CONFIG]298700[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298701[/ATTACH] i jeszcze jedno czy zostawić tylko wersję sypialni biało-beżowo-brązową czy dodać jeszcze jakiś kolor np. w świecach, wazonie, poduszkach? myślałam o turkusie , co sądzicie?przed łóżkiem chciała jeszcze dać puchaty dywan w kolorze jasny ecru. lampy znalazłam takie: [ATTACH=CONFIG]298702[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]298703[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 16.01.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.01.2015 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Digi21 - masz długą i wąską sypialnię - dałabym za łóżko tapetę w ciemnobrązowe poziome pasy (paski) - optycznie rozszerzy to pokój, ale też skróci. I będzie korespondować z roletą dzień-noc. Jeśli na oknie roleta, to nie dawałabym firany, tylko po prawej i lewej stronie wnęki grubsze zasłony w jasnym beżu na delikatnym prostym karniszu. Lampki bardziej nr 2Jeśli chcesz zakryć grzejnik - to może mała toaletka w brązie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.01.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 to co już masz jest niezłe:) neutralna baza, jedyne co narzuca to raczej nowoczesny styl.jak najbardziej popieram anę w kwestii zasłon, narzutę też wybrałaś ładną. co do lamp - sprawdź ich wysokość. moim zdaniem przy takim łóżku odpowiedni efekt robią lampy o wysokości minimum 55-60 cm, niższe są nijakie. a to bolączka lamp dostępnych u nas - większość to karzełkowate lampki do blokowej klitki. nie docenia się wagi rozmiaru lampy. mam jeszcze wątpliwość co do ściany za łóżkiem. poziome pasy jak najbardziej, ale nie podoba mi się wiszący jak potężna gilotyna nad głowami śpiących zwis sufitu. jak go zamaskować optycznie? taki biały na tle ścian mocno daje po oczach (wysuwa się na pierwszy plan) i wprowadza niepokój. nie mam na to pomysłu. można spróbować zrobić symulację - jak wyglądałaby ta tapeta położona nie tylko na ścianie, ale i na froncie tego trójkąta. może wtedy wtopiłby się w tło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 17.01.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Zielony ogród - masz rację ze zwisem - z pewnością tapeta na nim dużo zdziała. Tak, jak jest teraz wprowadza trochę chaosu.Ja jeszcze myślę, że może warto byłoby w ogóle z tej wnęki zrezygnować zabudowując ją gk (nie wiem wszak co jest po prawej stronie - ale sama sypialnia wydaje się być na tyle długa, że przysunięcie łóżka i wyrównanie ściany za nim wydaje się nie być problemem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 17.01.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 też o tym myślałam, ale wydaje mi się, że naprzeciwko stoi szafa , która bez tej wnęki się nie zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 17.01.2015 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 też o tym myślałam, ale wydaje mi się, że naprzeciwko stoi szafa , która bez tej wnęki się nie zmieści Dziewczyny po prawej jest szafa zabudowana. Co do skosów one mi nie przeszkadzają ) zrobiłam jeszcze 2 zdjęcia może będzie bardziej widac jak pokój wyglada . Generalnie nie jest mały tj ma 22 m. Tez myslałam o bardzo jasnych zasłonach, podobają mi się z IKEA: a tu jeszcze raz zdjecia sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta Arta 18.01.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 skos nad łóżkiem - w kolorze ściany to świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalendarium 19.01.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Co do okna - postawiłabym na zasłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 19.01.2015 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Co do okna - postawiłabym na zasłony i zasłony kupione padło na blekviva z ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 19.01.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 digi21 - super:) będzie ślicznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 19.01.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 digi21, co to za kolor na ścianach ? Podoba mi się lampa nr 1 - sama mam taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 19.01.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 digi21, co to za kolor na ścianach ? Podoba mi się lampa nr 1 - sama mam taką Na ścianie duluxa stepy bengalu. A jak prezentuje się lampa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 19.01.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 digi21, co to za kolor na ścianach ? Podoba mi się lampa nr 1 - sama mam taką Na ścianie duluxa stepy bengalu. A jak prezentuje się lampa? Czy ten klosz jest biały czy bardziej kremowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 19.01.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 digi21, dziękuję za odpowiedź lampy kupowałam w necie i też myślałam, że są białe, a są bardziej ecru, ale też ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 21.01.2015 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 A co myślicie o tym żeby wytapicerowac zagłówek w łóżku tj. Chciałam zrobić tak żeby tapicerowany moduł był w środku łóżka i na zewnątrz i sięgał aż za szafki nocne.myslalam o białej ekoskora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 21.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Biała skóra akurat moim zdaniem słabo pasuje... Pomyślałbym jednak o ciemniejszym akcencie, np. brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 21.01.2015 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Biała skóra akurat moim zdaniem słabo pasuje... Pomyślałbym jednak o ciemniejszym akcencie, np. brązowym. Hmm ale wtedy złej mi się to ze szczytem łóżka. Jeśli lepiej miałby wyglądać ciemny materiał to już lepiej zrobić chyba cały zagłówek od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 21.01.2015 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 I jeszcze jedna rzecz marzy mi się taka półka na książki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
digi21 26.01.2015 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 A co powiecie na ta lampę? Ma 51 -cm wysokości będzie pasować ? Boję się tylko ze podstawa lampy ma za jasny kolor ( dąb) może znacie jakiś odpowiednik z ciemniejszym drzewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts