Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pora na wykończenie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 702
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://ta2.com.pl/fm/elektyryka-kuchnia.jpg

http://ta2.com.pl/fm/sufit-poprawa.jpg

Co do sufitu, to zupełnie się nie znam. Na moje oko wydaje mi się, że zrobiłabym tak, że albo:

1. podwiesiła po całości nad salonem bez wykrajania tej wnęki na środku a jedynie zostawiła wnękę nad oknami

2. albo zrezygnowała zupełnie z podwieszania i zastosowała pionową maskownicę z k/g po całości

Edytowane przez andariel

ok przejzalam i jak najbardziej poszlabym w czarna sciane z tv. w kuchni juz mi sie nie widzi. za bardzo nie wiem gdzie. Sciana po lewej za duza chyba ze by cala malowac. a kawalkiem to chyba kiepsko bedzie wygladalo,. znowu zamalowac tylko jedna str okna? raczej nie.

natomiast popieram calkowicie czarne blaty. super to wyglada. fakt, ze chcesz styl skandynawski nie musi byc od a do z. moze jakies nawiazania. tak jak piszesz drawniane elementy.

Witaj ;) podglądam twój wątek i jak zobaczyłam zdjęcia łazienki to aż serce mi się uśmiechnęło bo ja mam identyczny układ. Tak samo po lewej prysznic, potem geberit i wanna a po drugiej stronie podwójna umywalka i lustro. A jakie masz wymiary tej łązienki bo u mnie bez tynków to 2,03 x 3,40 długość. Będę podglądała twoje poczynania:rolleyes:

salon ma 36m2 około 6,5 na 5,5 dłuższa ściana to ta na wprost kominka kuchnia 12 razem 48 narazie jest dosyć miejsca ale jak przyjdą meble pewnie ciasno się zrobi:)

sama ściana z tv ma 2,75m - i "korci" mnie, żeby ją pomalować na czarno:) zastanawiam się nad szafką rtv będzie robiona na wymiar czy dać na całą ścianę czy zostawic trochę miejsca np. od strony okna żeby coś postawić lampę itp.

Folnarczyk- Kalisz.3.jpg tu w innej kolorystyce i nie będzie półek

Witaj szyszszunia zaglądaj częściej:) moja łazienka praktycznie taka sama jak Twoja:)

nie wiem też jak podzielić meble w kuchni na tej ścianie z mikrofalą, piekarnikiem - czy dać wysokie szafki od mikrofali i piekarnika w górę bez dzielenia czy wydzielić do góry małą półkę( tuż nad lodówką) zabudowa ma mieć 2,5m sprzęty kompaktowe wysokość 46cm, nie będzie tej półeczki na wina -boję się kurzu:D i muszę tę szerokość półeczki rozmieścić inaczej - cała sciana zabudowy ma 2,56 3 szafki muszą być 60 po kolei lodówka, piekarnik,mikrofala - zostaje mi 76 cm coś musi pojść na boki jakbym od strony okna zostawiła bok 5 cm to szafkę musiałabym dać na 55cm? żeby się pokryła równo z szafkami na dole od strony okna? to wtedy bok od strony lodówki 16cm trochę dużo....czy rozwiązać to inaczej?

Folnarczyk- Kalisz.8.jpg

Edytowane przez olalee

http://ta2.com.pl/fm/elektyryka-kuchnia.jpg

http://ta2.com.pl/fm/sufit-poprawa.jpg

Co do sufitu, to zupełnie się nie znam. Na moje oko wydaje mi się, że zrobiłabym tak, że albo:

1. podwiesiła po całości nad salonem bez wykrajania tej wnęki na środku a jedynie zostawiła wnękę nad oknami

2. albo zrezygnowała zupełnie z podwieszania i zastosowała pionową maskownicę z k/g po całości

jestem za tym samym :rolleyes:

też bym najchętniej nie robiła nic nawet w kuchni ale w kuchni chyba muszę bo mam takie wystające niższe kawałki sufitu

to postaraj sie zrobić to jak najprościej ;) Moze zatem całość prosto tylko w wnękami na oświetlenie ewentualnie i karnisze??

Olalee,

Ja bym w kuchni na tej scianie nic poki co ni robila. Daj sobie chwile i cos samo ci wpadnie do glowy. ja tam chetnie bym jakis fajny obraz widziala albo plaskorzezbe. tylko w duzych rozmiarcha. takich slusznych, bo sciana tez sluszna. albo galerie ze zdjeciami (mi sie zdjecia zawsze podobaja-zobaczenie zawodowe.)

Co do szafki TV-na cala sciane jak dla mnie:)

Olalee,

Ja bym w kuchni na tej scianie nic poki co ni robila. Daj sobie chwile i cos samo ci wpadnie do glowy. ja tam chetnie bym jakis fajny obraz widziala albo plaskorzezbe. tylko w duzych rozmiarcha. takich slusznych, bo sciana tez sluszna. albo galerie ze zdjeciami (mi sie zdjecia zawsze podobaja-zobaczenie zawodowe.)

Co do szafki TV-na cala sciane jak dla mnie:)

chyba masz rację może na coś później wpadnę:) też myslalam o obrazach może jakiejsc drabince dekoracyjnej (jeśli wejdzie:D)

Dokładnie, sufity jak najprościej.

W kuchni boczna zabudowa zostaje z forniru ? Bierzesz dąb bielony?

Marta chyba raczej skłaniam sie ku całej białej kuchni...nie wiem......pomóżcie:) i nie wiem co z tymi blendami (szafka od kawiarki zostaje zakryta, półka na wina wylatuje, czy zostawić?) a może dać piekarnik i mikrofale w słupku i wtedy jakoś z szafkami pokombinować? ale w poziomie też ma urok:)

Możesz rozważyć piekarnik i mikrofalę w słupku, mogłabyś zrobić szafkę tandem jak u mnie (chyba,że Ty masz spiżarkę, przypomnij, bo zapomniałam:()

a wtedy po prawej lodówkę. Potrzebujesz szuflad? Możesz zrobić pod piekarnikiem zwykłe szuflady lub ukryte za gładką szafką. Ja zrezygnowałam z tych ukrytych, bo wygodniej mi ze zwykłymi (szybszy dostęp).

Co do forniru, podobny dylemat jak u mnie, też miałam alternatywnie te wysokie szafki w fornirze.

Fajnie ociepla wnętrze, może je zostawisz?