olalee 12.02.2015 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Jakie masz kable, bo widać wyłącznie wystające pod konkretne punkty oświetleniowe. Gdybyś miała widoczne kable prowadzone po suficie, to trzeba by było je ukryć, ale tych wystających nie zakryjesz. Z podwieszenia też będą wystawać [ATTACH=CONFIG]304176[/ATTACH] Dobrze rozumiem, że te zaznaczone przeze mnie są zrobione? To ja bym je zostawiła. Zakończyła podwieszenie na podciągu (czerwona linia), a reszty podwieszeń nie robiła [ATTACH=CONFIG]304181[/ATTACH] tak właśnie jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tylko z drugiej strony jest tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.02.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 a nie będzie to źle wyglądać, że 4 lampy we wnękach w kuchni a te same wybiegajace aż na korytarz są bez wnęk? zostawiać te punktowe lampki pod wyspą i nad blatem w kuchni? wydaje mi się za dużo tego Ja bym zostawiła, bo lubię dużo światła Ale podziel je tak, żeby kombinować możliwości włączania: tylko nad blatem, tylko nad wyspą, tylko we wnękach. To, że jedne lampy we wnękach, a pozostałe nie nie będzie wyglądało źle. Nie muszą wszystkie być takie same. Mogą mieć np. taki sam kształt, a różnić się kolorem, albo jeszcze inaczej pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 a może to zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 mam tak właśnie blat, wyspa i wnęki kuchnia na 2 obwody + korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.02.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tylko z drugiej strony jest tak...[ATTACH=CONFIG]304182[/ATTACH] No i okej, już rysowałam jak to można zrobić. Właśnie nie robić tego, co wykreśliłaś. Tu dobrze widać, że lampy mogą być różne. Zamiast takich czarnych możesz dać ładne białe reflektorki. Nad stołem nie będzie oświetlenia? Jesteś przekonana co do tych lamp kwadratowych w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tylko nad blatem(zlewem nie mam kinkietów tylko punktowe w podwieszeniu - 4 sztuki i nad wyspą też 4 sztuki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 nad stołem mam dwa zwisy a te kwadraty to rząd idący na korytarz...bardzo długi się robi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 myślałam właśnie o reflektorkach byłabym wdzięczna jakbyś podsunęła jakies propozycje połączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.02.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 tylko nad blatem(zlewem nie mam kinkietów tylko punktowe w podwieszeniu - 4 sztuki i nad wyspą też 4 sztuki) To źle? Nie jest źle! nad stołem mam dwa zwisy a te kwadraty to rząd idący na korytarz...bardzo długi się robi:( Jak się ma duży dom, to i korytarz jest długi Ola, nie wpadaj w panikę, nie jest źle Pytałam o te zwisające trzy kwadratowe lampy w salonie Edit: już widzę, że dwa kwadraty wiszą nad stołem, trzeci w salonie. Ślepota ze mnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 ten podciąg w małym korytarzu może zostać? a jak go pomalować w kolorze sufitu czyli białym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 To źle? Nie jest źle! Jak się ma duży dom, to i korytarz jest długi Ola, nie wpadaj w panikę, nie jest źle Pytałam o te zwisające trzy kwadratowe lampy w salonie Edit: już widzę, że dwa kwadraty wiszą nad stołem, trzeci w salonie. Ślepota ze mnie.. nie nie te kwadraty absolutnie nie:D jak już to coś bardziej w stylu skandynawskim loftowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 a te białe reflektorki to na korytarz w ten ciąg? jeśli możesz pokaż co masz na mysli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 ten podciąg w małym korytarzu może zostać? a jak go pomalować w kolorze sufitu czyli białym?[ATTACH=CONFIG]304187[/ATTACH] W kolorze sufitu a te białe reflektorki to na korytarz w ten ciąg? jeśli możesz pokaż co masz na mysli:) Nie mam nic konkretnego na myśli. Kombinacji lampowych są tysiące, wszystko zależy od Ciebie Może to być rząd reflektorków, może to być rząd tubek, mogą to być lampki Teti, które uwielbiam Tylko szukać i wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 bardzo Ci dziękuję już miałam się poddać z tym wszystkim a mąż zły na mnie:D jakbyś jeszcze spojrzała tu... przygotowane pod meble na 2,5 może obnizyć do 2,4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 12.02.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 a może to wywalić i zostawić tylko jedną wnękę>?? Pan od wykończenia dziś mówił, że jest mu mnie żal bo z taka miną stałam i nie umiałam podjąc decyzji ( bo niezbyt mi się to widziało) on był za tym, żeby jak najprościej robić ale, że jak zaczęłam wnękę to dokończyć na korytarzu....i znowu miałam mętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jeszcze mam pytanie:) jak zrobię maskownice nad oknami a we wnęce jest tv( i nie będzie tam obniżonego sufitu nad tv) to jak zrobię maskownice do końca czy to nie będzie głupio wyglądało bo firany tam nie powiesze bo będzie szafka rtv na całą wnękę czy całkiem zrezygnować z maskownic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 najgorzej, że ten podciąg na korytarzu jest nierówny i trzeba go troche wyprostowac...mają mi obłożyc karton gipsem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.02.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 w kuchni możesz mieć te wnęki i tam dasz te lampki w nich w korytarzu jak zrobisz na prosto to możesz dać np. halogeny - teraz są naprawdę ładne niektóre ja mam tak zrobione albo dasz natynkowe - wybór jest ogromy lampek pięknych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 13.02.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jeszcze mam pytanie:) jak zrobię maskownice nad oknami a we wnęce jest tv( i nie będzie tam obniżonego sufitu nad tv) to jak zrobię maskownice do końca czy to nie będzie głupio wyglądało bo firany tam nie powiesze bo będzie szafka rtv na całą wnękę czy całkiem zrezygnować z maskownic?[ATTACH=CONFIG]304209[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304210[/ATTACH] Mysle ze bedzie ok. ja sie nad maskownicami zastanawiam u siebie w salonie. Tam jest trzyskrzydlowe okno balkonowe potem jakies dwa metry sciany i kolejne waskie okno. Albo musze porobic takie "zakladki" w U, zeby zakryc szyny. Albo i chyba to przewazy pojade po calosci od lewa do prawa maskownica Przez cala szerokosc salonu. Widzialam takie rozwiazanie nie raz i wydaje mi sie, ze jest fajne. Proste. Nie wprowadza dodatkowych rogow tylko jedna linia prosta leci. fajnie ze z tym sufitem wychodzisz na prosta. Wygladalo jak niezly kociol a ja praktycznie nic nie kumalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts