Tomkowa 13.02.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jeszcze mam pytanie:) jak zrobię maskownice nad oknami a we wnęce jest tv( i nie będzie tam obniżonego sufitu nad tv) to jak zrobię maskownice do końca czy to nie będzie głupio wyglądało bo firany tam nie powiesze bo będzie szafka rtv na całą wnękę czy całkiem zrezygnować z maskownic?[ATTACH=CONFIG]304209[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304210[/ATTACH] Ola, wszystko zależy od tego, co TY chcesz mieć Maskownice nieco wizualnie obniżają pomieszczenie. Ale u Ciebie i tak od podciągu jest obniżenie w kuchni i jak to się ładnie połączy na wysokości 12 cm, to będzie dobrze Jeżeli zdecydujesz, że będą maskownice, to zrób po całości ściany. Szynę karnisza możesz zamontować krótszą i nie dociągać do rogu zasłon/firan. Podciąg w korytarzu dla wyrównania mogą obłożyć płytą g-k 6 mm mocując na klej, żeby profilami i grubą płytą nie dodawać mu wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 na obecną godzinę sufit zostaje podwieszony tylko do podciągu w kuchni, zostają dwie wnęki w kuchni na światła, profile z korytarza zdjęto;) podciag w korytarzu obrobią mi tylko, żeby było prosto...zmartwili mnie bardzo bo twierdzą, ze sufit jest strasznie krzywy:( nie bedę mogła pomalowac na ostro:( mogą mi na koniec delikatnie na taśmę zrobić...jak najmniej...co radzicie? mnie juz to wszystko dobija....nadal nie wiem co z maskownicami czy przy tym tv nie bedzie przeszkadzać bo zasłony nie pociagne do konca...po za tym na tej ścianie gdzie tv rure od rekuperacji mam tylko odsunietą 18cm czy maskownice na 15cm od ściany wystarcza? czy będą się firany opierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.02.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 gdzie jest ta rura od rekuperacji? 15 cm od ściany to za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Tomkowa...na podciagu nie będzie profilu ale mam plytę 12 myślisz, ze warto zrobić 6? czy bedzie róznica? Edytowane 13 Lutego 2015 przez olalee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 gdzie jest ta rura od rekuperacji? 15 cm od ściany to za mało od ściany z karniszem gdzies 18cm a musi jeszcze przyjsc obudowa.... same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 w kuchni możesz mieć te wnęki i tam dasz te lampki w nich w korytarzu jak zrobisz na prosto to możesz dać np. halogeny - teraz są naprawdę ładne niektóre ja mam tak zrobione albo dasz natynkowe - wybór jest ogromy lampek pięknych a mogłabys na priv pokazać jak to wygląda? albo na mail? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 jak już o tyle rzeczy pytam to jeszcze zapytam o cos przyjemniejszego:) okap zostawiać cylindryczny czy zrobić prostokątny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.02.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 [ATTACH=CONFIG]304213[/ATTACH] od ściany z karniszem gdzies 18cm a musi jeszcze przyjsc obudowa.... same problemy Obudowa powinna być odsunięta od ściany jakieś 22-25 cm, więc zasłoniłaby tę rurę. W czym problem? jak już o tyle rzeczy pytam to jeszcze zapytam o cos przyjemniejszego:) okap zostawiać cylindryczny czy zrobić prostokątny? Zrobić taki, który Tobie bardziej się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 nie mogę się zdecydować z tym okapem...cylindryczny tanszy i to dużo ale nie wiem czy prostokątny bardziej nie wpsize się w klimat skandynawski;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Tomkowa dla Ciebie:) od podłogi do suftu jest teraz około 273cm ale sufit ma być obniżany Edytowane 13 Lutego 2015 przez olalee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 próbki fornirów do łazienki- dąb i dąb alpi który lepszy - wołalabym jeszcze coś innego bardziej moze z sękami i ciut jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 13.02.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 ....nadal nie wiem co z maskownicami czy przy tym tv nie bedzie przeszkadzać bo zasłony nie pociagne do konca...po za tym na tej ścianie gdzie tv rure od rekuperacji mam tylko odsunietą 18cm czy maskownice na 15cm od ściany wystarcza? czy będą się firany opierać? ja zrobiłam u siebie tak że pociągnęłam maskownicę do samego końca ściany - aż do tv... tylko w części gdzie już zasłonki na pewno nie będzie jest podbite kg od dołu też... o tak: a mogłabys na priv pokazać jak to wygląda? albo na mail? pewnie że mogę wkleję tu: jak już o tyle rzeczy pytam to jeszcze zapytam o cos przyjemniejszego:) okap zostawiać cylindryczny czy zrobić prostokątny? nie za wcześnie na takie decyzje? wydaje mi się, że za dużo chcesz wiedzieć od razu - no chyba że już chcesz okap kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.02.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 próbki fornirów do łazienki- dąb i dąb alpi który lepszy - wołalabym jeszcze coś innego bardziej moze z sękami i ciut jaśniejszy [ATTACH=CONFIG]304245[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304246[/ATTACH] nie ma stolarz nic z usłojeniem? moja próbka wygląda tak przy świetle dziennym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Hej hej! i co tam się dziś działo na placu boju? jakie decyzje odnośnie sufitów zostały podjęte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.02.2015 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Olu, przepraszam, przed chwila niechcący zamieściła wpis, który miałam wkleić u siebie. Sorki! Już skasowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 nie ma stolarz nic z usłojeniem? moja próbka wygląda tak przy świetle dziennym: [ATTACH=CONFIG]304263[/ATTACH] no właśnie niestety nie dlatego szukam czegoś...a to co wkleiłaś do góry ten cięńszy pasek to też fornir czy to deska? bo już zgłupiałam całkiem:D bo na dole na pewno fornir...dla mnie byłby idealny trochę ciemniejszy,,,nie wiem gdzie szukać fornirów... co do sufitu narazie zostały wnęki w kuchni ale nie jestem przekonana...wymyśliłam sobie, żeby zalepić te wnęki wtedy będzie cały sufit obniżony ale też nie wiem czy to będzie ładnie wyglądać wymyśliłam coś takiego, że w miejsce lampek punktowych( 4 sztuki nad blatem nad samym oknem) dać jakieś reflektorki zalepić wnęki ( zrezygnować z lamp w tej wnęce równoległej do 4 punktowych pod oknem) zalepić wnękę nad zabudową gdzie mikrofala i piekarnik i też dać tam dwa reflektorki w miejsce tych kwadratowych lamp ( wtedy będę musiała obniżyć ścianę zabudowy mebli z 10 cm z 250 na 2,40) wtedy miała bym ciąg reflektorów lub tub 6 sztuk - w literę L 4 nad blatem i 2 nad zabudową, zostawiłam bym światło punktowe nad wyspą( wpuszczone w karton gips) a ciąg lamp w korytarzu byłby osobny( można by dac inne lampy) co sądzicie? wszystkie lampki są w karton gips więc mogę je jeszcze jakoś ułożyć, żeby jakoś to wyglądało dziś mi nie gipsowali tego sufitu bo poprosiłam o czas przez weekend do namysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 nic nie szkodzi, zapraszam do mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olalee 13.02.2015 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 ja zrobiłam u siebie tak że pociągnęłam maskownicę do samego końca ściany - aż do tv... tylko w części gdzie już zasłonki na pewno nie będzie jest podbite kg od dołu też... o tak: [ATTACH=CONFIG]304251[/ATTACH] pewnie że mogę wkleję tu: [ATTACH=CONFIG]304253[/ATTACH] nie za wcześnie na takie decyzje? wydaje mi się, że za dużo chcesz wiedzieć od razu - no chyba że już chcesz okap kupić u Ciebie to bardzo ładnie wygląda...nawet fajnie, że takie grubsze, ale masz tylko kawałeczek podwieszony:) a co do okapu - chyba jestem w gorącej wodzie kąpana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.02.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 (edytowane) Ola, cóż poradzić, zrób jak Ci serce dyktuje Ty widzisz, Ty czujesz czy jest dobrze, Ty wiesz, co Ci w duszy gra Skoro widzisz, że wnęki na oprawy zupełnie Ci nie odpowiadają, to je zmień. Zdjęcia nie oddają wszystkiego i trudno na ich podstawie o jednoznaczne opinie.. Na wątku projektowania łazienek napisałam o płytkach.. Edytowane 13 Lutego 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.02.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 no właśnie niestety nie dlatego szukam czegoś...a to co wkleiłaś do góry ten cięńszy pasek to też fornir czy to deska? bo już zgłupiałam całkiem:D bo na dole na pewno fornir...dla mnie byłby idealny trochę ciemniejszy,,,nie wiem gdzie szukać fornirów... tak, na górze to deska na podłogę, dąb bielony. Wiesz co, wstrzymaj się chwilkę, ja w następnym tyg będę miała w łazience szafki w fornirze dąb flader, prześlę Ci zdjęcia, zobaczysz czy jest za ciemny dla Ciebie ten dąb. Mi się wydaje, że on może ładnie wyglądać. Co do sufitów, dziś już się nie wypowiem, muszę rano jak umysł wypoczęty na to spojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts