bolek1986 17.01.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam, Jesteśmy przed zakupem dachówki i akcesoriów - jednak wczoraj w jednej hurtowni dowiedzieliśmy się że gdy materiał weźmiemy na 8% to jest problem z gwarancją producenta na 30, 40 czy 50 lat ? Istnieje taki problem - podobno ostatnio firma produkująca wygrała sprawę sądową z inwestorem i teraz mają się na to powoływać... Jeśli jest coś na rzeczy to postaram się uzyskać treść tej sprawy... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 17.01.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Z końcem grudnia weszły nowe przepisy konsumenckie, więc i tak zawsze były to trudne sprawy to jeszcze zapewne to zamotają. W Twoim przypadku, to pierwsze lata gwarancję honoruje sprzedawca, a potem producent. Wzięłam to pod uwagę i wpierw zaczęłam batalię z producentem ustalając wzorce przez niego stosowane zanim kupiłam przez skład z wykonawstwem (na 8%).Piszę o Pruszyńskim, bo dawał w 2013r najlepsze warunki na blachodachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts