malydomekpodlodzia 19.12.2015 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 (edytowane) ja też nie widzę poprawiam, już teraz powinno być dobrze 27zl/ m2, w Łodzi ceny dosyć wysokie 26-27zl dziś skończyli 3 sypialnie,łazienka i wc też już wytynkowane, w środę ma być skończone wszystko a potem trzeba będzie zapłacić, to będzie bolało :/ Edytowane 19 Grudnia 2015 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 26.12.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Super że macie juz tynki Zadowoleni z efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 27.12.2015 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 tynki bardzo ładne, niestety została nam spizarnia, hall i garaż. W trakcie tynkowania wybuchł nam wodomierz stało się to we wtorek, do nocy wybieraliśmy wodę z domu szufelkami stojąc po kostki w zimnej wodzie, tak samo w środę, mieliśmy kalosze ale to będą pamiętne swięta, do dziś bolą mnie plecy wg relacji ekipy która była na budowie, wodomierz wystrzelil w górę a za nim słup wody, siła była taka,że aż uszkodziła membranę dachową z wody korzystaliśmy od tygodnia bez problemu nie wiemy tak naprawdę co się stało, czekamy na ekspertyzę z wodociągów i ze strony ubezpeiczyciela mam nadzieję,że woda nie podeszła pod styropian na elewacji bo dom jest już ocieplony od jutra będziemy dom osuszać, wypozyczamy osuszacze i wentylatory, wolę nie myśleć o kosztach ale nie mamy wyboru, idą mrozy... tynki będziemy kończyć po Nowym Roku, ale teraz ważniejszym problemem jest mokry dom wody było dużo, nie wiem ile wsiąkło w ściany i w chudziaka A tak dobrze szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.12.2015 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 o rety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.12.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 oj współczuję dziwna sprawa z tym wystrzeleniem wodomierza... ciekawe co powiedzą eksperci z wodociągów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 28.12.2015 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 dziś przyjeżdzają wysłalismy zdjecia do ubezpieczyciela, czekamy na ekspertyzę a tu mrozy siarczyste idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.12.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Malydomekpodlodzia, tak mi przykro, że taka kłoda pod nogi Dziwna sprawa rzeczywiście z tym wodomierzem - pewnie źle zamontowali... Ani mrozów nie było, żeby coś zamarzło... Daj koniecznie znać, co powiedzieli ... Może z ubezpieczeniem chociaż wyjedziecie na plus ? Mojej szwagierce podczas budowy wybuchł prawie pożar. Po tynkach, wylewkach itd. osuszali wnętrza takim pochłaniaczem wilgoci. Zostawili go na noc, a on się spalił ;/ Co za tym idzie, wszystko w środku było okopcone, osmolone itd, straż pożarna przyjechała, normalna akcja. Ubezpieczyciel wycenił wartość szkody korzystnie dla nich, i sporo kasy po naprawieniu tego wszystkiego, została im w kieszeni. Także suma summarum, cała przygoda skończyła się dla nich korzystnie. Trzymam kciuki, żeby u Was też wszystko skończyło się pozytywnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 29.12.2015 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Malydomekpodlodzia współczuję bardzo... jak ekspertyza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 29.12.2015 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 ekspertyza dyrektora wodociągów w dużym skrócie - "nie wiemy co się stało, ale wiemy,ze to na pewno nie nasza wina a w ogóle to o co robicie aferę jak dom jest w budowie, chcecie nas pewnie naciagnąć na koszty" przed postawieniem osuszaczy pan pomierzył wilgotnosci chudziaka, tynków, ścian na dole i najbardziej mokre są pustaki na dole i chudziak w części mieszkalnej,garaż o dziwo najmniej nasiąknął wodą, na razie się nie kwalifikują na układanie na nich styropianu i podłogówki jutro przyjeżdza pan z ubezpieczeń, ciekawe co powie a w weekend -14! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 02.01.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Ojojoj ! Ale pech ! Nie nie martwcie się . Wszystko powoli wyschnie tylko te mrozy.... :/ Mam nadzieje że będzie Ok , dacie rade ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 02.01.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 Grzejemy, grzejemy, cóż nam pozostało Będzie dobrze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 02.01.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2016 musi być dobrze co dzień osuszacze wyciągają po 20 litrów wody, mogłyby więcej ale w domu jest tylko 5 stopni, najgorzej schnie najniższa warstwa ścian- najbardziej nasiąkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka87 03.01.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Wpadłam z rewizytą, a tu takie niepomyślne wiadomości. Współczuję przeżyć ... Całe szczęście, że macie wykupione ubezpieczenie. Dziwi mnie, że nie dla wszystkich ubezpieczenie budowy czy domu jest takie oczywiste jakby się wydawało. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 03.01.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Tak sobie rozmawiałam z mezem i tatą apropo przyczyny wystrzelenia waszego wodomierza i doszlismy do wniosku ze to nie sprawa zbyt wysokiego cisnienia a wadliwego lub zle zamontowanego wodomierza. Niezła nauczka. Oby dalej było z górki. Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 04.01.2016 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 cisnienie było normalne, okazało sie,że to plastikowy gwint pod wodomierzem puścił :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.01.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 No szok normalnie Współczuję takich przeżyć, mam nadzieję, że mimo mrozów osuszycie domek i wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.01.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Jak się trzymacie? Mrozy zaczynają powolutku odpuszczać, mam nadzieję, że u Was bez strat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 05.01.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Również trzymam kciuki, by mrozy puściły i wszystko szybciutko wyschło:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 08.01.2016 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 uff,przetrwaliśmy chyba najgorsze niech już te mrozy nie wracają! osuszacze już pojechały, chudziak ładnie wysechł,pan pomierzył wilgotność przed i po i jest różnica kolosalna co do dolnego pasa ścian- tak jak przypuszczałam,niewiele wilgotność spadła, co oznacza, ze nie możemy kłaść styropianu, podłogówki i zalewać posadzek mój wniosek o umowę z gazownią wciąż jest nieruszony, kumacie? żeby podpisać umowę, trzeba złożyć wniosek o umowę, który od miesiaca leży nieruszony, bo Pani koordynator jeszcze nikomu go nie przydzieliła! od miesiaca! czy takie trudne jest podstawienie danych osobowych we wzór umowy? aż tyle czasu zajmuje? mam zadzwonić za tydzień, może coś ruszy, a i tak od podpisania umowy mają 6 miesięcy na podłączenie, coś czuję,że gaz będzie tym co opóźni nam przeprowadzkę i to konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.01.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 6 miesięcy?????????? MASAKRA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts