mother_nature 08.01.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Bosz... to oni jeszcze z PRLu nie wyszli A może by tak zadzwonić/napisać z pretensją do przełożonego tej pani koordynator? Widać tylu mają już klientów, że jeden mniej czy więcej nie robi im różnicy... Wstydu nie mają, żeby tak ludzi traktować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.01.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Ja pierdziu, ale Wam się rok zaczął Masakra z tym wodomierzem. Normalnie człowiekowi do głowy by nie przyszła taka możliwość, a tu proszę. Najważniejsze, że udało się nad wszystkim zapanować. Teraz może być już tylko lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 10.01.2016 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 My z prądowni np. już czekamy od lipca i ani widu, ani słychu, słyszałam, że ludzie po 15 m-cy czekają. Straszne terminy oczekiwania na media... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.01.2016 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) umowa z psg podpisana tylko przeze mnie bo psg podpisze później I odeśle pocztą umowę! czyli jak sztucznie wydłużyć I skomplikować prosty proces - poradnik polskiego urzędnika część 10 no ale nic, jakiś kroczek do przodu to jest podobno jak zapewnię mapę do celów projektowych - mdcp to przyspieszę procedure o 1,5 mca owszem, mamy taka mapę, nie ma problemu! tymczasem ustawiliśmy kozę I uczymy się w niej palić bo jest ładowana od gory jako,że tynki w spiżarni, wiatrołapie I garażu są więcej niż mokre szykuje się wiele pamiętnych chwil z % przy koksowniku staramy się nie załamywać, wizja zamieszkania latem pcha nas do przodu http://images78.fotosik.pl/235/24e5cb0eb341b5bcmed.png Edytowane 15 Stycznia 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.01.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 ojjj, no przecież nie mogą tak o, z marszu, bez konsultacji z prawnikiem podpisać umowy, którą sami skonstruowali i jeszcze na kopertę się wykosztują - doceń to znaczy już możecie pić wino przy kominku we własnym domu:) żeby mrozy były lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.01.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 No właśnie miałam pytać czy schniecie bo następna fala mrozów idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 15.01.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 No fatalna prognoza pogody Podobnie jak Ty, czekam na wiosenne temperatury i słoneczko. % przy kózce dobra rzecz, zwłaszcza z toastami, bo życzenia głośno wypowiedziane spełniają się szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.01.2016 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 schniemy powoli, w domu 2 stopnie były w srodę, zobaczymy jak dziś, dużo ciepła ucieka przez nieocieplony dach, taki urok stropu drewnianego, będziemy go zabudowywac kg I ocieplac wełną dopiero po wyschnieciu wylewek no takiej Syberii to sie chyba nikt z budujacych nie spodziewal, oby prognozy były przesadzone w miedzyczasie będę niedługo zamawiać styropian pod wylewki, nosi mnie gdy nic się nie dzieje, muszę miec poczucie,że idziwmy "cały czas do przodu" lista na najblizszy czas: 1. zdecydowac sie w koncu na wykonawce WM 2. ogarnąć temat POŚ 3. styropian pod posadzki:) 4. wybrac kominek lub kozę no I wykonawcę 5. cisnąć gazownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 15.01.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Może w sumie ten drewniany strop ratuje troche sytuacje bo jednak te wilgotne powietrze nie utrzymuje sie w domu jak w termosie tylko ucieka wszelkimi mozliwymi przestrzeniami Grzejcie grzejscie zeby nic Wam nie rozsadziło. Ja np. rozstawiałam w miseczkach sól żeby też wyciągała wilgoć z powietrza. A potem wywalałam ją jak nasiąkła. A uwierz nasiąkała po kilku dniach tak że można było ją w mokre kulki ubijać. Zawsze to choc troche mniej wilgoci w domu. + wentylatorki i koza. To był nasz zestaw na dosuszanie. U Was tez mozna stosowac wszelkie sposoby.Co nie zaszkodzi na pewno moze w tym przypadku tylko pomóc . Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.01.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Własnie mi się przypomniało że Autorus chyba wieszał jakieś worki duże chyba 25 kg z czymś w środku w celu osuszania .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 18.01.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Małydomekpodlodzią współczuje przeżyć ale cieszę się że wszystko zmierza w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 19.01.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Jak się trzymacie, dogrzewacie, schniecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 19.01.2016 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Bejaro dziękuję za cynk,napisałam do autorusa miło,że zaglądacie do nas, mimo,ze ostatnio niewesoło tutaj dostaliśmy wczoraj decyzję od ubezpieczyciela, wyplata roszczenia nam nie przysługuje, bo zalanie nastapilo wskutek.... "wyrwania wodomierza podczas odkręcania wody a nie w sposób samoistny" wyobrazacie to sobie? wyrwac wodomierz odkrecajac wodę? :mad: napisałam do nich bardzo ostrego maila, zobaczymy co dopiszą,w emocjach wypowiadziełam im nawet wojnę na portalach społecznościowych mamy u nich oboje ubezpieczenie na zycie + domu na 30 lat nie chca nam wyplacic 2500 zl za osuszenie (polowiczne, bo po 10 dniach oddalismy osuszacze obawiajac sie,ze ubezpieczyciel sie na nas wypnie) jezdzimy co dzien i grzejemy w kozie dzis na noc tez grzejnik olejowy zostawilismy bo jest - 12 umowa z psg idzie do nas pocztą już tydzień z Łodzi do Łodzi 7 dni domyślam sie ze wciaz nie jest podpisana mam ochotę mocno kims potrzasnac kto siedzi i nic nie robi w tym zapyziałym urzedzie bo juz mnie cale to użeranie sie ze wszytskimi naprawde wykańcza w czasie budowy nie mamy problemów z robotnikami, jak wszyscy nas straszyli problem najwiekszy to urzędasy, ja ze swojej pracy jestem rozliczana, mam na wyslanie odpowiedzi na maila 48 godzin, pani w urzedzie ma czas nieokreslony na wypelnienie umowy (tej samej dla wiekszosci odbiorcow) plus potem rowniez czas niekreslony na podpisanie i odeslanie jej przeciez to jest jakas tragikomedia AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.01.2016 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dobrym pomysłem byłoby włączenie osuszacza, ale żeby osuszacz dobrze pracował musi być ciepło. Im cieplej tym lepsza wydajność. Taki osuszacz spokojnie może wyciągnąć 20l/doba. Uważajcie tez z ta kozą po tynkowaniu. U mnie miałem taki przypadek, że tam gdzie stała koza tynki popękały a tam gdzie było zimno jest lux. Żadnej ryski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.01.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 dostaliśmy wczoraj decyzję od ubezpieczyciela, wyplata roszczenia nam nie przysługuje, bo zalanie nastapilo wskutek.... "wyrwania wodomierza podczas odkręcania wody a nie w sposób samoistny" wyobrazacie to sobie? wyrwac wodomierz odkrecajac wodę? :mad: napisałam do nich bardzo ostrego maila, zobaczymy co dopiszą,w emocjach wypowiadziełam im nawet wojnę na portalach społecznościowych mamy u nich oboje ubezpieczenie na zycie + domu na 30 lat Ja pier...... Jakbyście jeszcze mało kłopotów mieli Co to za firma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.01.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jeśli nie dojdziecie do porozumienia proponowałbym szybką zmianę firmy ubezpieczającej. Ich interpretacja to wolne żarty. Dobrze mieć jednego ubezpieczającego do wielu rzeczy, wtedy jest dużo większy nacisk. I odpuszczają. Wiem bo miałem taka sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.01.2016 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Osuszacze ladnie wyciagaly, 20-25 litrow na dobe przy temp 4-5 w srodkuDo tego chodzila nagrzewnica i wentylatory zeby byla cyrkulacja powietrza Jestesmy "ubezpieczeni" w allianz a raczej placimy skladki bo ubezpieczona to ja sie w tym momencie w ogole nie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.01.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Jestesmy "ubezpieczeni" w allianz a raczej placimy skladki bo ubezpieczona to ja sie w tym momencie w ogole nie czuje No to witaj w klubie Co przeszliśmy z alianzem podczas budowy to nasze, myślę, że mają wielki udział w moim nadciśnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.01.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 U mojej babci to samo było, ubezpieczyciel się wypiął - woda z rynien sąsiada podpływała pod jej dom, ściany były mokre, a w piwnicy woda, mimo że dziesiątki lat ona tam mieszka, piwnicę intensywnie użytkowała jako rolnik i nigdy wody nie było dopóki sąsiad domu nie postawił nowego. Ubezpieczyciel winę zrzucił na to, że dom stary i nie ma drenażu. No i co zrobisz, jak nic nie zrobisz? Sprawa na szczęście się rozwiązała gdy sąsiad postawił garaż w granicy między obydwoma domami i zmienił układ rynien. Podejrzewam, że w przypadkach skomplikowanych jest tak, że ubezpieczyciel zrobi wszystko, byle tylko nie musieć wypłacać odszkodowania. Współczuję sytuacji, dużo siły Ci życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 23.01.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 (edytowane) dziękuję Wam za słowa otuchy, jeteście super grupą wsparcia na razie nie dopisali-minał tydzień, w poniedziałek będziemy dzwonić byliśmy dziś znów na działce, było tak pięknie zdjecie przed kilku dni, bez zmian, wciąż mamy do tego projektu słabość nic byśmy nie zmienili, zobaczymy jak juz zamieszkamy http://images78.fotosik.pl/260/1ff5bdd5aa3cb04dmed.jpg Edytowane 23 Stycznia 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts