pestka56 18.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A biały olej OSMO próbowałaś? Wnęki kominkowe rob jak największe. Drewno nawet przechowywane w dobrej drewutni gorzej się pali od tego, które dosuszysz w domu. A kominkowi i kominowi szkodzi nawet tylko trochę podmoczone drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 18.02.2016 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 a widzisz, a jeden pan od kominkow mi powiedzial ze nikt normalny w tych wnękach drewna nie trzyma bo sie brudzi, pająki i sypiaca się kora i ze pare polan w koszyczku się na bieżąco przynosi i zaproponowal takie sztuczne panele z drewnem udające, odprawiłam go z kwitkiem oleje teraz będę przerabiać osmo chyba drogi,zaraz sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Osmo nie jest najdroższy, ale dobry. Nawet fachowcy od schodów i podłóg go polecają. Sami oczywiście używają jeszcze droższych takich hiper profesional. Ja trzymam drewno kominkowe w domu i jakoś robactwa poza świerszczami nie miewam. Zresztą świerszcze też jakoś od 3 lat o mnie zapomniały szkoda, bo ładnie koncertowały. Pająki, tak one się wiosną pojawiają – kątniki, takie na bardzo długich nogach szybko biegające. To świetni łowcy np much. Jak nie ma much, nie ma kątników. Kora z prawidłowo suszonego drewna się nie obsypuje. Tzn. sypie się ale z sosny, a to nie najlepsze drewno do palenia w kominku. Celuj w grab, akację, dąb. Generalnie liściaste. Kora będzie odpadać, gdy drewno zacznie próchnieć, a takie nie nadaje się do ekonomicznego palenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 18.02.2016 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 w okolicy najwiecej brzozowego jako kominkowe, też moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.02.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Może, każde liściaste. Brzoza się szybko spala, ale to ma znaczenie tylko gdybyś chciała ogrzewać kominkiem, czy kominkiem z kumulacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 19.02.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To nie tylko u mnie taki mądry pan kominkowy widzę... Kiedy opowiadałam, że kominek chcę wyżej, bo pod spodem wnęka na drewno też popukał się w czoło i powiedział dokładnie to samo co Tobie, że parę szczapek w koszyku starczy, robaki, itd. Przecież ja tam będę mieszkać i mi się ma podobać, no nie? Czekamy na relację z ługowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 19.02.2016 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 To nie tylko u mnie taki mądry pan kominkowy widzę... Kiedy opowiadałam, że kominek chcę wyżej, bo pod spodem wnęka na drewno też popukał się w czoło i powiedział dokładnie to samo co Tobie, że parę szczapek w koszyku starczy, robaki, itd. Przecież ja tam będę mieszkać i mi się ma podobać, no nie? Czekamy na relację z ługowania nasz powiedzila ze nikt drewna do wnęk nie kladzie tylko wszyscy mają to: http://mamkominek.pl/images/pictures/0000400/mg-10222_big.jpg powoli przekonuję M do czarnego kominka,tylko ciii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.02.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Faktycznie, śmieci się z drewna kominkowego, ale jest to normalne przecież Szyba wkładu też się brudzić będzie. Czyściutkie są tylko atrapy i nieużywane kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.02.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Albo kominek z konsekwencjami, albo wnęka ze świecami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) dzisiejszy tour de sklepy z płytkami zakończony fiaskiem, włoskie płytki, które nam się podobają kosztują 140zł a to dwa razy za duzo płytki w kolorze bielonego drewna nie są jeszcze tak popularne, dużo jest ciemnych, a bardzo jasnych tyle co kot napłakał z drzwiami też nie mieścimy się w budżecie o 1 tyś bo miłay być do maks 4 tyś a kosztują 5 zapisuję tu faworytów płytkowych paradyż Thorno bianco 90/ 84 w zaleznosci od szerokosci grespania sherwood haya - ceny nie znam jeszcze Marconi Foresta Bianco 15x60 48 zl indios bianco leggendario - ceramika Dado 80zl tez nie znalazlam zadnych informacji ani sklepu gdzie mozna je obejrzec na zywo cerrad tilia desert 46 zl domino oak white 54zl w końcu bo wielu trudach znależliśmy odpowiedniego pana od kominków- wejdzie w połowie marca Edytowane 20 Lutego 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.02.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 dzisiejszy tour de sklepy z płytkami zakończony fiaskiem, włoskie płytki, które nam się podobają kosztują 140zł a to dwa razy za duzo A macie ich nazwę?? Może w necie popatrzcie. Nasze w sklepie firmowym kosztowały 145 zł a w internecie kupiliśmy po 90 zł - to bardzo duża różnica w cenie za 70 m płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 (edytowane) no siedzę właśnie i szukam, różnice w internecie są ogrrmne np 130 kontra 80zł - znalazłam taki przykład a te co nam się podobały to atlas concorde kolor revert arctic Edytowane 20 Lutego 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.02.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 no różnice w internecie są ogormne np 130 kontra 80zł - znalazłam jedne takie atlas concorde kolor revert arctic No dokładnie. Upatrzyłam sobie na żywo, potem znalazłam tańsze w necie. Kupowałam w glazura24. 70 m płytek - ani jedna nie była uszkodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 czy Ty nie kupowałas przypadkiem paradyż thorno bianco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.02.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 czy Ty nie kupowałas przypadkiem paradyż thorno bianco? Tak Tylko te większe 21,5 x 98,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.02.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 no siedzę właśnie i szukam, różnice w internecie są ogrrmne np 130 kontra 80zł - znalazłam taki przykład a te co nam się podobały to atlas concorde kolor revert arctic Patrzyłaś na stronie Mceramic, tylko nie pamiętam czy tam są ceny, czy trzeba pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Tak Tylko te większe 21,5 x 98,5. to ja mam zapisaną Twoja wypowiedz ze tam tanio i plytki dojechaly ladne jak sie sprawdzają? to jest nasz faworyt w osiągalnym przedziale cenowym ale troszke duzo jednak kosztuja, z perspektywy czasu uwazasz ze byly warte swojej ceny? maja jakies super plusy albo minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 20.02.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Patrzyłaś na stronie Mceramic, tylko nie pamiętam czy tam są ceny, czy trzeba pytać to chyba jedyna strona na jakiej nie byłam, już paczę, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.02.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 to ja mam zapisaną Twoja wypowiedz ze tam tanio i plytki dojechaly ladne jak sie sprawdzają? to jest nasz faworyt w osiągalnym przedziale cenowym ale troszke duzo jednak kosztuja, z perspektywy czasu uwazasz ze byly warte swojej ceny? maja jakies super plusy albo minusy? Jeszcze przed budową domu wiedziałam, że będą płytki "jasne drewno". Te z paradyża zobaczyłam w dzienniku na FM, nawiązałam kontakt i dziewczyna poleciła je. W necie jest mało informacji, głównie takie, że płytki są drogie i łódkowate. Nie wiem, może to zależy od partii, ale nasze są ok. Mamy je od czerwca, w domu stado futer, w sierpniu przewalił się po płytkach prawdziwy tłum ludzi (z okazji naszej parapetówy), no i dobiega końca pierwszy okres grzewczy z płytkami. Mogę je z czystym sumieniem polecić. Przede wszystkim są łatwe do utrzymania w czystości, wszystko pięknie z nich schodzi, nie mam mowy o żadnych plamach, uciążliwym szorowaniu. Prezentują się pięknie do złudzenia przypominając drewno - są matowe i fakturowane. W moim dzienniku przewijają się od strony 11. Dziewczyna która je nam poleciła miała te mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 21.02.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Domku, grunt to dobry plan Trzeba go mieć w trakcie budowy, aby sprawnie wszystko szło. Powiedz, jak Wasze tynki ? A co do kominka - my chyba na 100% będziemy go używać w tym "normalnym" życiu, po przeprowadzce. Kominek zamontowaliśmy po świętach, aby ogrzewać świeżo otynkowany dom i od tamtej pory, nie było chyba ani jednego dnia, w którym by kominek nie został odpalony Mój synek i M. pokochali rozpalanie w kominku, a ja uwielbiam patrzeć w ten ogień Myślę, że nam się nie znudzi. Klimat jest dokładnie taki, o jakim marzyłam przed rozpoczęciem budowy i w ogóle myślenia o własnej budowie. Polecam każdemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts