Emila3000 27.02.2016 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 bardzo klimatyczny domek się szykuję. jeżeli szukasz dzwi do domu to mogę polecić moich stolarzy - mam od nich okna i drzwi - wszystko drewniane i nie drogo. pogubiłam się czy w końcu chcesz drewniane czy metalowe http://www.dremar.pl/ są z Jeżowa. ja też dziwny przypadek, bo do miasta kompletnie nas nie ciągnie, Budowę zaczęliśmy w wieku 23 lat - rocznik 88 i co z tym ługiem???? biały olejowosk Osmo używałam u siebie do bielenia - dębu i jesionu, kolor jest zimy dość i chyba taki ci nie przypasuję. jest trudny do bielenia, żeby równo wyszło, trzeba sie nagimnastykować. Ale u mnie sie sprawdził super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 28.02.2016 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Bardzo ladne drzwi maja, my juz zamowilismy z Cala debowe, mam nadzieje ze beda warte swojej ceny Dzis biore belke jedna do domu i bede kombinowac z bieleniem budowa w wieku 23 lat to chyba rekord na forum muratora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.02.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Budowę zaczęliśmy w wieku 23 lat - rocznik 88 Emilka Ty Smarkaczu Jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Boh, Emi jesteś młodsza od mojej córki ona jest z 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 jeżeli szukasz dzwi do domu to mogę polecić moich stolarzy - mam od nich okna i drzwi - wszystko drewniane i nie drogo. pogubiłam się czy w końcu chcesz drewniane czy metalowe http://www.dremar.pl/ są z Jeżowa. Dla mnie trochę są zbyt ozdobne. Najchętniej widziałabym u siebie takie, albo podobne. Nie koniecznie z tymi guzami i krateczką w oknie.Art-tom dz13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.02.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Boh, Emi jesteś młodsza od mojej córki ona jest z 85 Od mojej na szczęście starsza, ale i tak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.02.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 o jezu a ja jestem '89 ale budowę zaczęliśmy w zeszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.02.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 To może grupy wiekowe porobimy :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 :lol2: zapomniałam jeszcze wczoraj napisać. Mówię o tym wszystkim, więc Ciebie nie ominie Masz już tynki cementowo-wapienne, znasz ich super właściwości - regulacje wilgotności w pomieszczeniach, zabijanie grzybów i wilgoci. Mam takie same tynki. Na nie mam gładzie z wapna i piasku kwarcowego, bo tynki jednak zbyt równe nie były. No ale ja nie o tym Żeby nie niweczyć właściwości tradycyjnych tynków, pokrywając je plastikowymi nieprzepuszczalnymi farbami, ściany mam pomalowane wapnem. Mega tanie i mega naturalne. Ściany są idealnie matowe, takie pudrowe w dotyku. Idealnie białe, chociaż biel taka ciepła. Można je barwić pigmentami na dowolne kolory - Julka ma błękitne. Są trochę zmywalne, ale ja tam wole zamalować zabrudzenia niż szorować ściany. Farbę wapienną robi sie z wapna - tu trzeba zainwestować i kupić droższe wapno, takie po 15 zeta za worek, do tego dodaje się pokost lniany, który spaja farbę i dzięki niemu farba nie brudzi i nie pyli, Ostatnim składnikiem jest woda Beczka farby z jednego worka wapna i kilku puszek pokostu starczy CI spokojnie na pomalowanie całego domu i nie będzie droższe niż 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 28.02.2016 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) pamiętam jak w domu malowane były ściany wapnem, ale chyba właśnie czegos brakowalo temu wapnu bo jak się przejechało palcem to się paluch biały robiłł tym czyms pewnie był właśnie pokost lniany na początek chcemy pomalować ściany na biało wiec moglibyśmy to wapno przetestować, dzięki za podrzucenie pomysłu Emilko bo wiecie, ja wciąż liczę na to,że unikniemy gładzi rozliczyliśmy się dziś za podłogówkę i jestem bardzo zadowolona bo wyszło za 100 metrów podłogówki materiał i robocizna 8100zł już z bardzo starannym rozłożeniem styropianu od wczoraj z zapałem działam w roomstyler, program jest świetny i jest dużo mebli z ikei, coś tam już skleciłam jak będzie coś wiecej to pokażę Edytowane 28 Lutego 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Moje ściany nie brudzą nic, no chyba, że sie ktoś bardzo postara, ale to trzeba czymś czarnym potrzeć i wtedy widać, że się na biało pobrudziło lekko. Następnym razem dam jeszcze więcej pokostu ściana u Julki pomalowana tylko wapnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 28.02.2016 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 jakie świetne brzozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 28.02.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 bo wiecie, ja wciąż liczę na to,że unikniemy gładzi My też nie chcemy gładzi Gratulacje postępów, ślicznie już macie w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 dziękuję, pół dnia malowałam obiecałam Julce drzewo. Dostała cały las i zwierzątko gratis miała niespodziankę jak wróciła ze szkoły. też się przyłączam do klubu osób które nie lubią gipsu i gładzi gipsowych - u mnie w domu nie ma ani grama, ani gipsu, ani płyt k-g. Zresztą nie mam pojęcia jak połączyć chropowate tynki na ścianach z chamsko gładkimi płytami gips toleruje tylko np. w romantycznych rameczkach fikuśnych. Mam też gipsowe głowice na kolumnach. za to mogę opowiedzieć o szlichcie - gładziach wapienno-kwarcowych. Po pierwsze nikt tego nie potrafi zrobić. po drugie są bardzo delikatne i kruche, po trzecie lubią odpadać. U Julki w pokoju latem ściągnęliśmy całą ścianę, bo się porobiły purchle i zaczęło odpadać. To samo czeka mnie w wiatrołapie. no i ciężko dziurę załatać, zawsze będzie widać placka w tym miejscu Oprócz tego ogólnie efekt jest fajny, ściany mam równe i gładkie, ale jednocześnie chropowate. Ale nie wiem czy robiłabym je drugi raz, bo ten etap budowy był mega traumatyczny i mega stresujący opóźniło nam to przeprowadzkę o 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 29.02.2016 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 gładzie to też koszty... i to duże, a chropowata ściana mi nie przeszkadza tylko facet od wykończeniówki nas straszy,że jak uszkodzi się tynk i będziemy chcieli to zaciapać to będzie ślad, a przy gładzi nie no ale dla mnie to i tak nie jest warte tych kilku tysięcy za gładź jakoś tak spokojniejsza jestem jak mamy te wylewki, taka magiczna granica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 29.02.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Tym samym straszy nas nasz majster, ze ślady bedą i ze chropowato. Jakoś mnie to nie zraza. Chciał nam dać listwy narożne i je gipsowac, to dopiero by były ślady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 29.02.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 u nas po półtora roku mieszkania faktycznie w kilku miejscach tynk delikatnie pękł - na parunastu, parudziesięciu cm.. żona kupiła paczkę gipsu i właśnie sobie szpachluje slady i chropowatość są.. ale to nie muzeum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.02.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 hmmm a dlaczego jej nie urobiłeś trochę tynku???? wapń - cement - trochę piasku, nie byłoby widać różnicy. Ja sobie co jakiś czas urabiam w słoiczku trochę siuwaksu i lece szpachlować dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 29.02.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 hmmm a dlaczego jej nie urobiłeś trochę tynku???? wapń - cement - trochę piasku, nie byłoby widać różnicy. Ja sobie co jakiś czas urabiam w słoiczku trochę siuwaksu i lece szpachlować dziury W jakich proporcjach Emilciu urabiasz? Zapisze sobie na zaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.02.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 no oko woda z wapnem żeby była konsystencja i odrobina cementu żeby się trzymało kupy, piasek dla chropowatości - u mnie jest szlichta więc cementu jest odrobinka. na tynku cementu trzeba więcej. do większych dziur lepiej sobie poszukać proporcji w necie, ja takie malutkie łatałam, jakieś niedociągnięcia przy obróbce przy puszkach czy przy otworach drzwiowych których opaska nie przykryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts