pestka56 01.03.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 UF, kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 01.03.2016 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 UF, kamień z serca mimo perswazji ze strony chyba każdej z ekip która się przewinęła na budowie, byliśmy nieugięci, belki nad część salon -kuchnia były zamówione grube, heblowane z 4 stron i bez zielonego impregnatu od razu na początku pozostała część domu to zwykle belki stropowe brzydale zielone,tamte będą zakryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.03.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ale zabezpieczcie te piękne belki Już się cieszę na widoki Twojego salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 02.03.2016 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 mamy jedynie wątpliwość wciąż - czy zrobić między belkami sufit biały z kg czy nabić deski bielone na ten sam kolor co belkiw sobotę zobaczymy sie z wykonawcą, zobaczymy co on sądziopcja nr -może pękać, ale wolimy tą opcja nr 2 mniej problemowa, ale nie jesteśmy przekonaniszukam inspiracji na belkowane sufity, ale nie ma ich za dużo z bielonym drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Julianna16 ma na poddaszu bielone deski. Nie tylko ona Głosuję za deskami, bo pasują do belek stylowo, bo gdybyście potrzebowali zaoszczędzić, to zrobicie sami. To łatwiejsze niż k-g. Wiem, bo my sami robiliśmy / robimy i z karton-gipsem to jest udręka fizyczna, a deski kładzie lekko, łatwo. Cenowo wychodzi podobnie jeśli chodzi o materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.03.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Piękne belki w salonie! Piękne widoki za oknami! Puść w niepamięć zalanie i nie rozpamiętuj. Pokonaliście trudności, teraz będzie już tylko lepiej Jeśli można, to ja również głosuję za deskami na suficie zamiast k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 ja też głosuję za deskami zwłaszcza, że sama je mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.03.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 a mi się subiektywnie wydaje, że białe kg lepiej wyeksponują belki, ale ja jestem laik w tym temacie. za to z kg robimy różne rzeczy teraz na co dzień przy remoncie i akurat dla nas to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Kg to tylko kłopot z robotą na suficie.:1. Ciężkie te płyty. Trudno z tego powodu zamontować. 2. Problem z precyzyjnym docięciem.Poza tym do belek takie super gładkie sufity nie za bardzo pasują. Chyba, że wnętrza mają mieć nowoczesną aranżację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.03.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 a właśnie, ja patrzę pod siebie, bo robiłabym nowocześnie i do tego nie lubię za dużo drewna i jak jest dużo różnych kolorów drewna. Ale może wersja z deskami będzie bardziej pasować do całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 ja dałabym deski po całości skoro planujecie zostawić tynki bez gładzi ciężko będzie połączyć sufity ze ścianami - ściany chropowate - płyty gładkie. ten problem miałam u siebie i nie udało mi się wykombinować jak go rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 02.03.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 deski! k-g to zło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.03.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 W starym domu mieliśmy grube belki na suficie a między nimi dechy, ale takie szerokie 50 cm min.Oczywiście nie nasze wykonanie, tylko dawnych budowniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 DESKI rozbielone lub malowane położyłabym na belkach. Wyjdzie ładnie i równo. Na nich izolację. Nie jest to problematyczne do wykonania. Dopiero końcowy fragment będzie wymagał nieco gimnastyki. Chyba, że macie nad belkami pusto i można się tam poruszać swobodnie, to wtedy w ogóle bułka z masełkiem Tu jest gładko. Nie wiem czy to KG czy gładź. Ale tu nie mogło być inaczej. Za dużo faktur – cegła i deskanaturalna. Można było położyć naturalną. Bielona odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A te dla porównania – naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.03.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]348591[/ATTACH] Wypisz wymaluj nasz sufit ze starego domu Widać nawet te szerokie dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Teraz desek 50 cm szerokości nie da się kupić, a przynajmniej za ludzkie pieniądze. Jest belgijska firma Dinesen U nich można nabyć takie cudowne dechy. Link do podziwiania oczywiście . Ja u siebie w tartaku wynegocjowałam podlogowe do salonu szerokości 18 cm. Maszyny mają na 15 cm, ale ręcznie zrobią. Edytowane 2 Marca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.03.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 U mnie są takie: Nie pamiętam szerokości. To jest zdjęcie z etapu czyszczenia, sufit w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.03.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Matko porobiłaś byś zdjecia obecnego Twojego domu, to jest niemożliwe, że masz w nim takie cuda i nie pokazujesz ich kuleżankom :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Właśnie PLEASE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts