Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funkcjonalna tania stodoła - budujemy Słoneczny z garażem 2 :)

Recommended Posts

amica :) ona ma niecały 40 cm głebokości - tyle ile szafki wiszące. u mnie takie są w kredensie

amica ma tez jeszcze jedną czarną mikrofale, zerknij sobie na stronkę.

a zmywarki amici patrzyłaś? one też są taniutkie. i też metalowe - moja stara 8 letnia na bank była. Koniecznie weź z trzecią szufladą na sztućce, bo to bardzo wygodne jest, przy pakowaniu, przydaje sie do mycia pokrywek, sztućce są porządnie rozłożone dobrze sie domywają. i jest bardzo dużo miejsca w koszach - w koszy dolnym spokojnie można wtedy wszystkie gary po obiedzie zmieścić.

• Odpowiedzi 914
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jakby któraś z Was szukała okapu/pochłaniacza to zajrzyjcie na stronę firmy Toflesz.. to tutejszy kielecki producent okapów, oprócz tego co mają to w zasadzie zrobią na wymiar - robią przyzwoicie, na miejscu nie w Chinach, blacha też nie najcieńsza i najtańsza, szkło też na miejscu docinają..

W mieszkaniu miałem od nich okap, niedawno koledze robili taki z sufitu wystający do wyspy, też zadowolony..

miętowa lodówka Smega to moje marzenie :)

no ale cóż...

Emilka ta mikrofala jednak 750zl :(

http://www.ceneo.pl/39959083

ooo faktycznie, kurde wydawało mi się że taniej.

smeg ma ceny, lodowke smeg tez mam upatrzoną jedynie 16 koła, dokładnie taka jak moja beko za 4 koła, tylko ze w kolorze grafitowym matowym z pięknymi mosięznymi uchwytami.

okap kosztuję coś koło 5 koła, dlatego chyba sama będę go robić u śłusarza - jest z pięknej giętej blachy :rolleyes:

aaa spadam do roboty, bo nie wiem w co dzisiaj ręce włożyć :mad:

Niezłe te Toflesze, ale cena też nie od parady.

zależy jakie, o ile pamiętam jak się zadzwoniło i pogadało to i ceny spadały ;)

Przede wszystkim da sie dogadac np. oświetlenie czy wentylatory specyficzne, przyciski czy szkło w innym kolorze..

Koledze robili do białej kuchni na jakiś tak kolor odpowiedni a zapłacił jak za typówkę albo mniej.. co ciekawe w Kielcach nikt nie wie.. zobaczyłem ich "reklamę" na takiej małej tabliczce koło mostu i z ciekawości zajechałem.. aa.. robili mi też z nierdzewki czy tam kwasówki obudowy do dziury w ścianie gdzie wchodziły rur y od piecyka..

dzwonię do pana od gazu co 3 dni, dziś ma odebrac project z zudu, robi to od 3 tygodni :mad:

pan ma monopol, robi projekty przyłacza dla gazowni I ma też firmę, która wykonuje przyłącze pod patronatem gazowni - wspaniale, prawda?

a my rośniemy I jajo znosimy

z dobrych wiadomości, zamówiliśmy już panele

http://panelowy.com.pl/public/assets/classen/freedom/swierk_catania_gora.jpg

wstępnie wybralismy wannę narożną 140x90 z cersanitu, jest bardzo wygodna, wypróbowaliśmy w castoramie :p

http://image.ceneo.pl/data/products/2152425/f-cersanit-joanna-140x90-s301-006-prawa.jpg?=d38fe

oraz poczynilismy pierwszy historczyny zakup do etapu wykończeniówki - plytki do spiżarni gdzie będzie stal piec z zasobnikiem jak juz kiedys bedziemy mieli gaz....całe 4m2 mała rzecz a cieszy :)

1 zakupy.jpg

Z przyłączami często tak bywa, że są już wytypowane firmy, które mają to zrobić, weźmiesz inną, to mogą być problemy. Najlepiej brać tych "poleconych".

Przybywają kolejne produkty :) Gdzie planujecie te panele kłaść?

Wanna fajna, choć ja lubię się wyciągnąć i 140 cm to dla mnie mało ;)

Płytki do spiżarni też z casto? Widzę, że macie na wózku, a niewiele jest sklepów, gdzie towar czeka na klienta :)

Biegniecie do celu, gratuluje postępów!

U mnie narazie kończą sie tynki, niedługo naocznie zobaczę :)

tynki I wylewki to Mount Everest budowy :)

plytki kupilsmy po 25zl /m2 w casto, nie wczuwalismy sie za bardzo bo to tylko spizarnia :)

przyszły dziś kurierem do pracy kontakty I właczniki do pracy, chyba z 7 kg właćzników :lol2:

jeden schodowy włacznik podwojny musiałam kupić stacjonarnie bo w sklepie internetowym nie byl dostępny, na necie po 15zl, w castoramie 30 zl, niezła przebitka,co? :cool: