pestka56 17.03.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 To mogę się przyznać, bez posądzenia o starczą niemoc umysłową... też mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.03.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 No a już komu pisać w dzienniku a komu w komentarzach to zadanie nie do przebrnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 17.03.2016 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Domeczku zajrzyj do Aga11* i zobacz jak się przepięknie „wczuła” w spiżarni. Szczęka mi opadła. widziałam wczoraj, nie moje klimaty ale podziwiam dbałość o każdy szczegół w miejscu no jakby nie patrzeć roboczym co do pomyłek, nie umawiałysmy się z malym białym domkiem chyba po prostu lubimy podobne rzeczy i tak wyszło, rozróżnić można tak,że mały biały jest duzo do przodu przed nami z zaawansowaniem prac i ma czterospadowy dach dziś elektryk montuje nam gniazdka, w sobotę przyjadą panele, dziś zamawiam płytki, jest piękna pogoda, świeci słońce! co prawda póki nie mamy gazu nie wygrzejemy wylewek nie kładziemy nic, ale powoli gromadzimy w sobotę przyjeżdża wełna i wchodzi ekipa od wykończeniówki, pod koniec przyszłego tygodnia przyjdzie pan kominkowy działać, czy to się dzieje naprawdę? niech mnie ktoś uszczypnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Kominkowy ! Tylko pamiętaj, żadnej wełny do izolowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 17.03.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 niech ręka boska broni od wełny! obudowa z płyt krzemianowych promasil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Mądra Dziewczynka Promasil... tzn. że obudowa nie będzie ciepła. I jeszcze odpowiedniej wielkości kratki nawiewne i wywiewne w obudowie, oraz odpowiednie odległości między wkładem a obudową i ścianą. Bo inaczej wkład będzie się przegrzewał, co grozi uszkodzeniem. Na rurze doprowadzającej powietrze z zewnątrz do paleniska można zainstalować szyber z prostą elektroniką regulującą ilość dostarczanego powietrza zależnie od temperatury jaka jest wewnątrz obudowy. To pozwala ekonomiczniej spalać drewno i chroni przed ewentualnym przegrzaniem wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 17.03.2016 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 tak, zimna obudowa to kompromis między tym co nam się podoba, na co mamy miejsce, a na co mamy fundusze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Ale możecie zamiast promasilu zastosować płyty szamotowe albo Vitcasa. Cenowo wyjdzie to samo, albo nawet mniej, a obudowa będzie odbierać trochę ciepła z komory wokół wkładu. To dodatkowo zmniejszy temperaturę spalin i mniej ciepła będzie uciekać kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 17.03.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Pestuś, a czemu tak strasznie od tej wełny uciekacie, wiem, że niby płyty zdrowsze, ale ludzie niektórzy mają solidnie wełnę oprawioną i żyją i grzeją kupę lat, ja nie mam już kasy na płyty i robię wełnę Tak mnie zapamiętasz: mały biały domek, to ta niemądra od wełny Drugi Mały Domku ale się zapowiada, nie jesteś tak daleko do tyłu, bo ja mam tylko 3 gniazdka na razie zamontowane a gazu wcale mieć w chałupie nie będę, bo nie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 NIE rób wełny.Sama wełna jest niepalna, ale komponenty które są do niej dodane zaczynają się smażyć w bardzo niskich temperaturach. To co się wydziela w najlepszym razie śmierdzi i nie jest obojętne dla zdrowia. Padł nam internet po awarii prądu . Na tablecie ciężko mi wątek kominkowy przeszukać, a tam było niedawno sporo na ten temat. Jak J wróci i uruchomi to wklejęlinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 18.03.2016 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) decydujemy się na projekt łazienki przez profesjonalistę, na naszym metrażu nie ma miejsca na pomyłki a fundusze też nie są z gumy i mocno się trzymamy za kieszeń chcemy zmieścić 2 umywalki, prysznic, wannę, kibelek i szafkę na pranie do tego łazienka ma być w klimacie sprzyjającym relaksowi, spokojna, jasna i prosta przy tym nawale sanitariatów nie jesteśmy w stanie sobie tego wyobrazić, musimy to zobaczyć na wizualizacji wczoraj byliśmy w ikei, już wiem,że nie chcę żadnych lemansów ani nerek, zrobimy łamane drzwiczki i zwykłe półki, można tam trzymać zapas wody itp, a sporo kasy zostanie w kieszeni jest dużo nowych rzeczy w ikei, wykupiłabym połowę Edytowane 18 Marca 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 To polecam forumową Agnieszkę G. Widziałam sporo jej pomysłów tu na forum, nie tylko łazienkowych. Wszystkie świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.03.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co TY!! Mylę dalej I nie tylko je Fajnie, że nie tylko ja dajcie spokój, ja dopiero teraz się skapnęłam, że nie byłam w dzienniku u drugiej koleżanki :rotfl: idę nadrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.03.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 dajcie spokój, ja dopiero teraz się skapnęłam, że nie byłam w dzienniku u drugiej koleżanki :rotfl: idę nadrabiać Emilka brawo TY :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 18.03.2016 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 pisałam z Agnieszką, ale na wstępie mnie już uprzedziła,że z tym co chcemy mieć, czyli i wanna i prysznic i podwójna umywalka będzie i tak beznadziejnie wyglądać łazienka i nic fajnego nie wyjdzie w tak malej laziencez doświadczenia wiem,że ciężko byłoby nam się dogadać, ma specyficzny sposób przekazywania informacji, niektórym to pewnie nie przeszkadza, mi bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 18.03.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Macie juz wybranego projektanta?Wiem, ze z tym w Łodzi niestety kiepsko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.03.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Może spytaj Magdę 34 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203100-Wn%C4%99trzarska-rewolucja-Magdy-J&p=7104166#post7104166 To jejwątek, w którym pokazywała jak urządzała własną kuchnię. Ostatnio pokazywała realizacje ze swoich projektów. Projektowała łazienkę Pannie Migotce i tam znajdziesz link. Z Agnieszką nigdy nie rozmawiałam, ale z Magdą trochę korespondowałam. Jest bardzo miła, kontaktowa i ma wielkie serce Magde znajdziesz też na fecebooku. Linka ma w swojej sygnaturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 18.03.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 dajcie spokój, ja dopiero teraz się skapnęłam, że nie byłam w dzienniku u drugiej koleżanki :rotfl: idę nadrabiać Nie byłaś u mnie ? to zapraszam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 19.03.2016 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) to był bardzo, bardzo intensywny dzień o 8.30 już byliśmy na dzialce odebrac materiały zamówilsmy w tartaku deski na sufit w salonie i kuchni odebraliśmy i wnieśliśmy panele obgadalismy meble kuchenne z panem numer 3 (póki co, żaden nie zjechal poniżej 14 tyś :/ ) oraz jak gdyby nigdy nic podjechali panowie z szanownym panem projektantem przyłącza (oczywiscie nie dzwoniąc wczesniej tak jak sie umawialismy ) i zostawili nam to! oczywiscie pan nie omieszkał powiedzieć M - "no przyjechaliśmy w sobote bo żona wydzwaniała ciągle" żona to ja dzwoniłam w poniedzialek, srodę i piatek, zamierzałam jeszcze bardziej zagęścić telefony w następnym tygodniu hahahaha tym sposobem gaz mamy nie w lipcu a w marcu, juhu! ja dziś piję ze szczęścia http://images76.fotosik.pl/434/ff29afbad386d699med.jpg Edytowane 19 Marca 2016 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.03.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 gratuluję żółtej skrzyneczki i tytułu najbardziej upierdliwej baby w całej gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts