mały biały domek 11.04.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ależ ciekawa jestem efektu finalnego, cudne dechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 11.04.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Deski wyglądają super bardzo ładne drzwi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.04.2016 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Deski ekstra wyszły! Dużo smrodku było z tego ługowania? Tak się zastanawiam, jaki byłby efekt po samym oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 11.04.2016 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 ługu prawie nie czuć, bardziej olej samo olejowanie ładnie by wyszło, ale sosna bez ługowania żółknie po jakims czasie pod olejem tak mniejsze ryzyko ze efekt bielenia sie nie utrzyma jutro jedziemy, zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.04.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 O, świetnie Ja coraz bardziej przekonana jestem, że nie chcę płyt k-g na suficie a takie bielone deski bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Poza wszystkim, urodą i niebanalnością, deski na suficie kładzie się o 1000 % łatwiej niż k-g. Prawie padliśmy ze zmęczenia, kładąc płyty k-g na dwóch małych skosach w pralni i wyszło tak sobie. Trzeba było masę poprawek robić. A deskowanie idzie sprawnie i nawet jedna osoba daje sobie świetnie radę. We dwoje to już niemal fajna zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 12.04.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 jak się czegos bardzo chce a wszyscy mówią,że nie można, to można nasz bielony strop, nad salonem juz jest prawie skonczony, nad kuchnią jeszcze nie, ale juz go uwielbiamy! +odpalony dzis kominek, jest dobrze, naprawdę dobrze http://images75.fotosik.pl/501/e328a4540b676e04med.jpg http://images75.fotosik.pl/501/a3d30d97017436f4med.jpg http://images77.fotosik.pl/502/8faddb6bc0869c59med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Zaraz mnie skręci z zazdrości :jawdrop::jawdrop:oczywiście pozytywnie. Pięknie wychodzi Wiedziałam, że będzie pięknie A kominek tak nieśmiało? Ile od zabudowy upłynęło? Sami rozpalaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Piękny sufit :wiggle: nie żałujesz, że nie masz go w całym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 12.04.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Pięknie wyszło! Przy blasku ognia, przepiękny salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.04.2016 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 na razie nie żałuję,ze nie nad całym domem, dość mocno narzuca ton całemu wnętrzu i gra główna role w pomieszczeniu a ja lubię mieć wybór kominek już dogasał jak sobie przypomniałam o zdjęciach,a nie mamy jeszcze drewna, rozpalał pan kominkowy swoim drewnem, dostaliśmy instrukcje, ale jest tak cudnie jak się pali,że musimy szybko zacząć sezonoować u siebie drewno na 3 sezony chyba od razu pestko ile liczyć na sezon m3? z zalozenia palone 4 popoludnia w tygodniu -tak szacuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.04.2016 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 dziękuję Wam za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.04.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Bardzo fajnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.04.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Tego Ci nie policzę wszystko zależy od: • ile drewna na jedno rozpalenie wkładasz do kominka; • jak rozpalasz - od góry, czy od dołu. Musisz to sama stwierdzić. Popalisz miesiąc, nauczysz się ekonomicznie palić i wtedy policzysz ile drewna potrzebujesz. Na początek kup grabinę. Sezonowana przez rok już będzie bdb do palenia. Grab to znakomite drewno, lepsze od dębu, ustępuje tylko akacji. Pamiętaj, żeby palić wyłącznie lisciastym drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.04.2016 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 a tak, to pamiętam,że liściaste bo smoliste nie jest, dzieki za info o grabie, zakodowalam sobie brzozę, o grabie nie myslałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 13.04.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Małydomku CUDNY strop :wave::wave: Przecudny!! Kominek zresztą też miałyśmy dziś równiutko rozpalanie, nam też kominkowy swoim drewnem rozpalał. Zrobiłam sobie kawkę i delektowałam się strzelającymi iskierkami To wspaniałe uczucie usiąść we własnym domku przy ogniu prawda? Co teraz planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.04.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Brzoza szybko się spala. Grab pali się długo, bo to twardsze drewno. Kup mierni wilgotności drewna. W LM są po 60 zł, ale znajdziesz też na allegro. W pierwszym poście Inspiracji kominkowych umieściłam kilka linków do kominkowych spraw. Jest jeden bardzo przydatny – o tym jak rozpalać w kominku od góry. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 14.04.2016 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Brzoza szybko się spala. Grab pali się długo, bo to twardsze drewno. Kup mierni wilgotności drewna. W LM są po 60 zł, ale znajdziesz też na allegro. W pierwszym poście Inspiracji kominkowych umieściłam kilka linków do kominkowych spraw. Jest jeden bardzo przydatny – o tym jak rozpalać w kominku od góry. Ja idę czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.04.2016 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 jak zrobiłaś sobie kawę? u nas byłoby to niezłym survivalem jeszcze no ale jest cudnie, dzis dostałam zadanie na poniedziałek, mam się dowiedzieć jakie będziemy mieli drzwi wstępnie wybrałam drzwi Kornika drewniane bezsęczne czas oczekiwania 3-4 tygodnie ma ktoś? cenowo wychodzi ok, troche przekraczamy budżet, ale nie jakoś bardzo możecie polecić jakiegoś producenta drewnianych drzwi w rozsądnej cenie, żeby nie były krzywe I żeby się nie porozsychały jakoś ekstremalnie? pytałam pana od wykonczeniowki czy do ostatniego tygodnia maja będziemy gotowi na montaż kuchni, powiedział że spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.04.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 jak zrobiłaś sobie kawę? u nas byłoby to niezłym survivalem jeszcze No my mamy "prądy", w tym na razie zamontowane tylko gniazdka w kotłowni no i jedno w korytarzu robocze, natomiast kran mam w kotłowni i na zewnątrz w ogrodzie. Stara metoda: emaliowany kubek i stara grzałka i kawka jak marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts