Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Funkcjonalna tania stodoła - budujemy Słoneczny z garażem 2 :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 914
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ślicznie u Ciebie, wnętrza bardzo ciepłe i stylowe.

już za chwileczkę możesz się wprowadzać :) przecież nie potrzeba do tego listew, czy opasek. U mnie na parterze kilka miesięcy nie miałam drzwi, bo stolarz się nie wyrobił. zamontował tylko na piętrze - tam mam łazienkę. w sypialniach jakoś daliśmy radę chociaż goły mur mocno straszył, tynk się sypał :lol2: zabudowy w kanciapkach do tej pory nie mam, jest ostra prowizorka, zabudowa się już na szczęście robi :)

my się wprowadzaliśmy zaraz po mikołajkach :)

czekam na więcej fotek.

może się uda,jesteśmy o włos- pełna mobilizacja z naszej strony, tylko ekipy nawalają, przekładają cały czas, jutro (pani,już na 100%) elektryk wiesza lampy, hydraulik podłącza wszystko (robota się przedłuzyła)

dziś pan wykończeniowy maruda zabrał swój majdan z salonu, w końcu! :wiggle:

własnie jedzie pan do montazu drzwi, krąży wokół łodzi od dwóch godzin, niby gps go tak prowadzi :p

mamy już 3 karnisze, w kuchni, w sypialni i u psa :D

jutro ma też przyjsć materac- kluczowy element przeprowadzki

a wczoraj montowane były jakieś różne haczyki, wieszaki, uchwyty na srajtaśme tam gdzie trzeba było wiercić się w płytkach, chciałam,żeby zrobił to maruda bo akurat wiem,że zrobi to dobrze i płytka nie pęknie hehe

jeszcze kupujemy na szybko jakieś baterie o których zapomnieliśmy, słuchawki do prysznica i ostatnie oświetlenie :)

na koniec budowy złamał się klucz w zamku tymczasowym takim na czas budowy, chyba to znak,że czas założyć ten nowy docelowy jutro i wygonić już wszystkich sio! :wiggle:

karnisze??? lampy???? 2 lata mieszkam i do tej pory mam tylko jedna lampę - u Julki w pokoju, reszta to żarówki w oprawkach :lol2: jak już pokażesz wnętrza to szczęki nam opadną z wrażenia :rolleyes: trzymam kciuki, żeby się udało wszystko na czas :hug:

No pacz :wiggle: następni na gotowe się wprowadzają :wiggle:

Mały Domku Łódzki - możesz podać w przybliżeniu ile trwał okres od rozpoczęcia budowy do teraz??

taa, na gotowo ;)

odkrycie tego tygodnia - oświetlenie to bardzo droga impreza, zarowki drozyzna, mam nadzieje ze naprawde beda swiecic 20 lat, a bierzemy lampy z dolnej pólki raczej, czasem jakieś szaleństwo z ikei za 99zl się trafi

jestem w szoku że to najdrozszy element wykonczenia!

a robimy na gotowo chyba dlatego,że mieszkamy teraz w nie swoim mieszkaniu z boazeria i na kazdym kroku są prowizorki,np zeby wlaczyc pralke musze pamietac,żeby wlożyc wąż z wylatującą wodą do kibelka, pilnować zeby nie wylecial (zdarzyło się nie raz) nastepnie polaczyc 2 przedluzacze i podlaczyc pralke w pokoju :-P :rotfl:

zaczeliśmu w pierwszym tygodniu lipca 2015, po drodze były zawirowania ponad miesiąc czekaliśmy na cieślę, prawie 2 miesiace suszyliśmy dom po zalaniu zimą

ten rok był najbardziej męczącym w moim życiu, ale też najpiękniejszym :)

nie wierzę w to wciąż, że udało się bez większych wpadek nadzorowac budowę domu kobiecie,wyglądającej niezbyt groźnie - mam 1,60 i nie wyglądm zbyt poważnie :p

jestem laikiem (a raczej byłam, w wielu dziedzinach się doszkoliłam porządnie ),

nie mam jeszcze prawa jazdy, dobrze,że mąż ma to jeżdziliśmy tam gdzie trzeba było :rolleyes:

nie mamy wujka budowlańca, ani kogokolwiek, kto mógłby nam pomóc merytorycznie a jednak się udało! :wiggle:

bez tego forum byłoby to chyba niemożliwe, ile ja wiadomości prywatnych wysyłałam do moich guru forumowych z różnych dziedzin, instalacji itp hahahah

znajomi i rodzina patrzyli na nas na poczaku jak na wariatów hihi

więc jeśli ktos się zastanawia wciąż czy da radę, mówię Wam, dacie radę!

nie wiem kiedy uwierzę, chyba jak się wyśpię ;)

Edytowane przez malydomekpodlodzia