gaja2 12.08.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 A ja potrzebuję fajnego czarnego, chodzi mi o materiał, z którego jest zrobiony - czy możecie coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.08.2016 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 A ja potrzebuję fajnego czarnego, chodzi mi o materiał, z którego jest zrobiony - czy możecie coś polecić? czarny zlew? też z ceramiki może być, moim zdaniem, nie ma lepszego materiału na zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.08.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Oj, byłoby bosko!!! Bo też pierwotnie chciałam Domsjo, kiedy jeszcze myślałam, że będzie biały. Rozumiem, że są czarne ceramiczne?...bo chyba nigdy takiego nie widziałam...Spróbuję zaraz coś znaleźć, chociaż już się boję ceny Edit: i miałam rację, że się bałam...No są, nawet bardzo ładne są, taki na ten przykład Villeroy &Bosch Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.08.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Rozumiem, że są czarne ceramiczne?...bo chyba nigdy takiego nie widziałam...Spróbuję zaraz coś znaleźć, chociaż już się boję ceny Ja mam czarny ceramiczny MERA90L.K.NERO68 cena powala, ale nie zamieniłabym go na żaden inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 12.08.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 A ja potrzebuję fajnego czarnego, chodzi mi o materiał, z którego jest zrobiony - czy możecie coś polecić? w ikea jest czarny Hallviken z kompozytu kwarcowego (cokolwiek to jest), użytkowałam przez tydzień i był ok, łatwiejszy w utrzymaniu czystości od stalowych. Sama miałam biały Domsjo, ten najmniejszy, z baterią wychodzącą z blatu i kolejny też kupię Domsjo, tylko już z dziurą na baterię w ceramice, nie w blacie (bo przy drewnianym wygodniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.08.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 kompozyt kwarcowy to 80% kwarcu i 20% plastiku.... ja bym nie brała. A co do łatwiejszego czyszenia niż stalowy - chyba wszystko sie łatwiej czyści niż stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.08.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Ja mam czarny ceramiczny MERA90L.K.NERO68 cena powala, ale nie zamieniłabym go na żaden inny. No powala...ale wierzę, że jest super. Boję się trochę tych kompozytów, teraz mam jakiś taki dziwny wynalazek (już nie pamiętam, co to było, być może jeszcze coś innego), beżowy; jest w stanie tragicznym - wżera się w niego wszystko, co się da. Dlatego zresztą pytam o doświadczenia z różnymi materiałami... czy np. ktoś coś na temat tworzywa o nazwie silgranit? Firma Blanco. Cena w moim zasięgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.08.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 to też jakiś kompozyt.... a ten beżowy pewnie masz "granitowy" który koło granitu nawet nie stał czyli kompozyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.08.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 SILGRANIT składa się w 80% z naturalnego granitu. Granit w połączeniu z akrylem, ceramiką i kolorowym pigmentem uzyskuje swoje niezrównane właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.08.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 to też jakiś kompozyt.... a ten beżowy pewnie masz "granitowy" który koło granitu nawet nie stał czyli kompozyt Tak przypuszczam... Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 13.08.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Kurcze ja tez wybrałam sobie zlew z silgranitu z Blanko albo Franke w graficie, albo czarny, mówiecie że nieciekawie się to czysci? A nie ma obaw że te ceramiczne mogą się zbić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.08.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Nie słyszałam by Domsjo się komuś zbił. Chyba nie masz zamiaru walić w zlew młotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.08.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 ja mam wyjątkowe zdolności destrukcyjne i przez 2 lata zlew ceramiczny jest bez najmniejszego uszkodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 13.08.2016 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Ja czesto ciężkie gary stawiam na krawędzi, a przez to że ciężkie to raczej nimi walne niż postawie delikatnie, może taki zlew nie dla mnie jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.08.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 z domsjo my mieliśmy problem mały - po zakupie i przy próbie montażu okazało się że jedna boczna krawędź jest nieco grubsza i lekko krzywa.. w czasie wypalania musiało się coś spieprzyć.. dzięki temu mieliśmy drugi wykazd ponad 100km w jedną stronę do ikei, i warto kupić coś na dno zlewu żeby przypadkiem go nie poniszczyć wrzucając jakąś ciężką metalową patelnię.. ale od dwóch lat bez problemu się spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.08.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 są teraz nawet takie maty gumowe na dno w ikei. a do stawiania garów można sobie na zlew nałożyć deskę drewniana, podkładka metalowa pod garnki (ten ruszt długi z ikei) też sie dobrze sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 17.08.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Zazdroszczę wam, że macie już domsjo u siebie, bo do ikei przyjadą dopiero w październiku, porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Też czekam na zlew chce do pralni dać ceramiczny więc czekamy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 17.08.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Emila, mam nadzieję, że ikea wie, że nie tylko my czekamy i rzuci więcej, niż dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 17.08.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Ja to chyba jakiejśc starej daty jestem ale mi się te zlewy nie podobają :P i będę mieć stalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts