mały biały domek 27.10.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Gratuluję dachu ! Czekamy na fotki z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz P. 02.11.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam i melduję się z rewizytą Będę zaglądał i kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 12.11.2015 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witam domek już wygląda superr czekamy na fotki domku z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 15.11.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) siedzę cicho bo działamy mamy już ocieplony dom z zewnątrz, klej z siatką na 1 ścianie, w tym tygodniu reszta będzie zrobiona mamy elektrykę już w całym domu pociągniętą, w czwartek przyjeżdżają panowie z pge założyć nam licznik - nie wierzę w tym tygodniu wchodzą hydraulicy trochę dziur porobić przed tynkami mamy już kupioną podbitkę -bryza złoty orzech, dobrze się komponuje z vinchesterem no i wszystko byłoby super gdyby nie nasz murarz, który od tygodnia olewa moje telefony- miał przyjść tydzień temu wylać taras i schody wejściowe, wiem,że to mała robota,ale nie odzywając się trochę psuje dobre wrażenie, które zrobił wcześniej, jak mu się nie chce to lepiej jakby powiedzial wprost to poszukam kogos innego drugi klops to ekipa tynkarzy, dopiero w grudniu koło 10tego mogą do nas wejść :/ ciekawe jakie będą wtedy temperatury... no i wciąż stoimy z tematem rekuperacji, a po hydraulikach powinna iść ta instalacja... nie mamy kiedy pomalować drewna na tarasie i ganku a zima idzie:( jak widać mam kryzys, zasypiam z myślą o rekuperacji, budzę się z myślą gdzie mam zadzwonić rano tempo jest szybkie, staramy się nie mieć niepotrzebnych przestojów mamy na działce straszny syf i mnie to wkurza, bo uprzątniecie tego planowaliśmy po wylaniu tarasu, przez to,że nasz murarz mnie zbywa, czekamy z zamówieniem kontenera a śmieci hulają sobie po całej ulicy i trzeba je ciągle zbierać chyba potrzebujemy kilku dni odpoczynku, jakiejś odskoczni,żeby nie ześwirować jako pozytywny akcent nasz dzielny pies, który radzi sobie jak może w trudnych warunkach budowlanych http://images75.fotosik.pl/77/4824c671bf55b976med.jpg http://images76.fotosik.pl/77/5d3c8c1127513da8med.jpg http://images78.fotosik.pl/76/dab543419e3d3f69med.jpg Edytowane 15 Listopada 2015 przez malydomekpodlodzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 17.11.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 No pies normalnie jak szef i inwestor w jednej osobie. Pan na włościach Widzę że tynki planujecie w połowie grudnia. Ciekawe czy będzie tak jak u nas i zrobicie je w końcu w styczniu. Czego oczywiście nie życzę. Jeśli zamierzacie cementowo wapienne to jednak lepiej schło by przy nieocieplonych ścianach. Chociaż nie wiem jak one sprawdzają się w mrozy... Pozdrawiam i powodzenia życzę w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 17.11.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 no mam nadzieję,że to się nie opóźni zbytnio, co do tynków to opinie są podzielone, jak zresztą przy każdym etapie budowy grupa I - lepiej nie ocieplać bo wilgoć wychodzi też ścianami, a najlepiej to w ogóle nie tynkować zimą ani nic nie robić grupa II - lepiej ocieplać,żeby mury nie przemarzły, otynkować a jeśli temp. spadnie w środku poniżej 5 stopni to dogrzewać kozą albo nagrzewnicą plus wietrzyć rozszczelniąjac okna bo najwięcej wilgoci uchodzi tą drogą po rozmowach z kierbudem, osobami które tynkowały zimą dołączylismy do grupy drugiej dziś jest już lepiej w środę wchodzą panowie do tarasu dziś przyjechał kontener na śmieci za 350 zł taras "się" impregnuje powoli się ogarniemy, odzyskałam nadzieję, a za kilka miesięcy nie będe pamiętać o tym kryzysie, pijąc sangrię na hamaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 18.11.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Wczoraj mąż wpadł na budowę i trochę się zmartwiliśmy. Ściany ni w ząb nie schną. Krople wody zbierają się na nich. Nawet przy otwartych oknach przy takiej pogodzie będzie ciężko żeby same wyschły przed mrozami. Jednak będziemy delikatnie dogrzewać. Ojj ta wizja sangrii na hamaku mi się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 21.11.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 tarasu jak nie było tak ni ma po ekipie tez ani widu ani slychu, telefonu nie odbieraja firma od okien dała ciała, drzwi garażowe miały na nas czekać jak otynkujemy ściankę a tu się okazało,ze nawet nie zamówili tych drzwi i mamy na nie czekać 3 tygodnie a taka miała być firma solidna... hydraulik nie posprzątał po sobie,ale go ścigamy, poza tym nie zapłacimy mu jak nie zbierze syfu ktory zrobil mamy juz hydraulikę i elektrykę, oraz wysprzatane śmieci, prawie cały kontener sie uzbieral zostaje ylko kwestia ścinków styropianu, co z nimi zrobic zastanawiamy się czy rekuperację musimy rozkładać przed tynkami... strop to na razie tylko belki, dziś widzieliśmy się potencjalnym wykonawcą wykończeniowki i twierdzil ze mozna ukladac razem z sufitami podwieszanymi, nie jestem przekonana, muszę to obgdac z kims kto robi reku dzis malowalismy belki na ganku i podbitkę na tarasie, konca nie widac jutro ciag dalszy po 100 probach wybralam w koncu kolor, który nie wpada w żółty/ pomarańczowy/ zielony, ladnie kryje, ale nie zaslania slojów, nie swieci się, nie gryzie sie z oknami vinchester, latwo nie bylo zapiszę tu,żeby nie zapomnieć lazura luxens dąb naturalny, 8 lat ochrony drewna podobno się okaże... http://images78.fotosik.pl/94/7cd6baeff4dc0febmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo6758 24.11.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam u was . Piękna działka czyżby to były okolice Rąbienia . Ładny domek idziecie jak burza . Ja też czekam na decyzje banku i na wiosnę ruszam ze swoją budową . Jeśli mogę coś doradzić to jeśli macie zamiar mieć sufit podwieszany to dajcie nad sufitem styropian 5 cm jeśli będziecie mieć podłogę nad sufitem dzięki temu ciepło nie będzie tak szybko uciekało . Co do anemostatów to dajcie w sufitach i pamiętajcie że są anemostaty nawiewne i wyciągowe co ma wpływ na wentylację . Planujecie rozprowadzić sztywnymi rurami czy rurami giętkimi ocieplonymi . Ja bym doradził ten drugi wybór . Mam pytanie gdzie zamawialiście materiał na dach i w jakiej cenie . Gdzie kupowaliście materiały budowlane czy możecie polecić jakąś hurtownie . Co do murarzy to są to ludzie nie poważni że tak traktują klijenta . Ten kontener na śmieci to ta cena obejmuje dowóz i wywózke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kravat 24.11.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Ja również z rewizytą Ja to jestem w lesie jak patrzę na Wasz domek. Murowania mam na kilka dni, a potem zabieram się za elektrykę. Co do ścinek styropianu to poszukajcie firmy która odbierze go za darmo. Przeważnie firmy mielą ten styropian i trafia on do wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 24.11.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 wezmą styro teoretycznie za darmo,60 zł za przyjechanie po niego biorą arturo6758 nie rozumiem Twojej wypowiedzi, chyba nie przeczytałeś dokładnie dziennika anemostaty są nawiewne i wywiewne, na tym to polega- nie odkryłeś Ameryki, styropian 5cm? a co to da? dajemy 30 cm wełny... też chyba nie doczytałeś hurtownie - głownie centrobud w ozorkowie dach zamawiany w brzezinach 350zl kontener -cena całkowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.11.2015 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Piękna podbitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 26.11.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 kolejny odcinek z cyklu" budowa to taki stan, w którym na etapie fundamentów trzeba wiedzieć gdzie będzie zmywarka" :/ był potencjalny pan od wykończeniówki okazało się,że: - dziura między belkami zostawiona na skłądane schodki na strych jest za mała o 7 cm,żeby zmieścić w niej schody o współczynniku 0.56 tak jak teraz jesteśmy skazani na na schody U 1,1 - hydraulicy barbarzyńcy nie dość,że zostawili syf i uszkodzili siatke na elewacji zrobili nam źle kilka kolanek, jest kąt 90 stopni w niektorych strategicznych miejsach a nie powinno go byc - wentylacja kanalizacji ma aza małą srednicę, jest fi 69 a powinno być 110, tak jak teraz jest duża szansa ze kanaliza będzie bulgotać - murarz zapomnial domurować między belkami przy kominku, tam gdzie będą odkryte dom oglądało chyba z 8 osób, ale nikt wcześniej tego nie zauważył, tym samym pan zdobył u mnie takiego plusa,że nawet to marca jestem gotowa na niego czekać na szczęście murarz w piątek przyjedzie w międzyczasie podeschną tynki i wylewki... -kupiliśmy poziomicę i potwierdziło się t,co było widoczne gołym okiem, odpływ do pralki nie ma spadku, nawet najmniejszego ... z hydraulikami nie jesteśmy rozliczeni i nie nastąpi to dopóki nie poprawią baboli, sęk w tym, że chyba nie chcemy dalej z nimi współpracować, więc jesteśmy na etapie szukania hydraulika z łódzkiego, który myśli tymczasem robi się podbitka, zmieniliśmy decyzję,że jednak będziemy gruntować ściany na zimę, szkoda potem pluć sobie w brodę,że pożałowaliśmy tych 500zł i coś się wydarzyło z klejem na siatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 26.11.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 na pokrzepienie duszy kupiłam właśnie łańcuch ledowych latarenek do powieszenia na tarasie http://images75.fotosik.pl/108/2865bd7b6fe860bcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 29.11.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Witam się u ciebie [quote http://images78.fotosik.pl/76/dab543419e3d3f69med.jpg Pięknego macie futrzastego członka rodziny, a te jego oczęta... Chyba wszystko umie nimi wyprosić? Ja napewno za ten wzrok oddałabym mu każda szyneczkę Domek jest piękny. Nie spodziewałam się po sobie że parterówka mi się tak spodoba, ale to pewnie przez to że wasz domek nie ma tych szpakówek i dachu "połamanego" na wszystkie strony.( nie lubię takiego typu domów ale rozumiem że wielu się podoba i nie mam na mysli nikogo obrażać poprzez nazywanie "połamanym") Ja też młody rocznik jak na przygodę budowlaną bo tylko 89 Będe do ciebie zaglądądać bo zapowiada się sielskie i rodzinne miejsce, a takie lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barwinek MM 29.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 PS: A powiedz gdzie kupiłaś ten łancuch z lantrenkami? I czy jest taki długi jak na zdjęciu? I jak duże są lantrenki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 01.12.2015 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 łańcuch z lampek jeszcze nie przyszedł, ciekawa jestem jak bedzie wyglądać w rzeczywistości tak, na naszego psa ciężko się długo gniewać, właściwie to jest niemożliwe wygląda tylko tak niewinnie, niezły z niego uparciuch właśnie panowie kopią nam taras oraz padło pytanie z czego będziemy mieć schody do domu? no właśnie, z czego? wstępnie myślimy o zrobieniu schodów z tego samego co podjazd i chodnik do domu. miało być drewno - nie będzie, im bardziej zaawansowany stan budowy tym myślimy coraz bardziej praktycznie płytki -ślisko, pękają, odpadają zostaje kostka, granitowa za droga, więc zostaje betonowa cokół będzie grafitowy, z tynku mozaikowego żeby nie było pstrokato, chcemy położyć grafitową kostkę od furtki do wejścia i na wjeżdzie i to samo położyć na chodach nostalit akropol piccola grafit http://imged.pl/1527/kostka-brukowa-nostalit-akropol-piccola-grafit-701527.jpg Albena Polbruk http://3.bp.blogspot.com/-9zfkErWFcFA/TqegejnJE4I/AAAAAAAAAXo/FTjdjDNkEmc/s1600/image005.jpg nostalit czarny, z tego schody, ale proste, bez łuków http://img34.staticclassifieds.com/images_tablicapl/229595067_2_261x203_kostka-brukowa-nostalit-6-cm-czarny-245zl-dodaj-zdjecia.jpg opcja numer dwa, bardziej neutralna, zdjecie pozyczone od VIP Jacek Libet, obijana 7 cm: Natulit i Romano http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=138442&d=1348512019 no i nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 01.12.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 wow, dzieje się! świetny kolor podbitki, latarenki będziesz wieszać na ganku już w tym roku? aaaawww nostalit czarny! albo albena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.12.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 nostalit czarny! albo albena mnie też te dwie kostki podobają się najbardziej, albena z bliska ma ciekawą fakturę podziel się opinią jak już latarenki dotrą - efektownie wyglądają na zdjęciu, trzeba im to przyznać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.12.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Jestem. Domek piękny, sierściuch cudny, a kostka mi się ta neutralna podoba, ale to zalezy jaka będzie/jest elewacja. Ta neutralna do podbitki, czy jak sie tam nazywa pasuje. Ale ja zboczona jestem na punkcie takich kolorów, więc możesz mnie nie słuchac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts