lukaskord 17.01.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam jak w temacie, znacie kogoś do wykonania OZC, mam na myśli kogoś sorawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 17.01.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Zwróć się asolt'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 17.01.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Tomek - masz swój wątek! Skończył ten Duda swój cud dom pod Kielcami? Ile to kosztowało? Ostatnia kwota o jakiej słyszałem to milion i dwieście tysięcy polskich nowych złotych za dom jednorodzinny (w tym trzysta tysięcy "na zarządzanie"). Ten gość może mieć smaczne buty - myślę, że sprawdziłeś to Tomku osobiście i nie zaprzeczysz. Jaja do spodu! Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Przemek Kardyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.01.2015 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam jak w temacie, znacie kogoś do wykonania OZC, mam na myśli kogoś sorawdzonego Zwróc sie do Liwka, on w komplecie zrobi projekt podłogówki, a zna sie na tym jak nikt na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.01.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Jak potrzeba to dr Ludomir Duda. Panie Tomaszu akurat tak składa ze wykonywałem ozc, projekt podłogówki oraz wm i instalacje w domu w którym ocieplenia doradzał dr Duda. Mogę Pana zapewnić ze ten dom nie jest izolowany i trochę mu brakuje do 30 kWh/m2. Nie miałem również okazji poznac OZC tego budynku w wykonaniu dr Dudy (nie byłem nimi zresztą zainteresowany). Powiem tak, szału nie ma, myslałem ze dr Duda dopuszcza tylko domy izolowane, a tu taka niespodzianka. Stanowczo Pan przecenia mozliwosci dr Dudy w zakresie domów tzw. izolowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.01.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Nic nie pisałem o domach izolowanych, tylko o OZC. Jak Pan doskonale pamięta, w domach izolowanych nie robi się centralnego, a więc i wyliczanie obciążenia nie jest konieczne, bo ogrzewanie jest produkowane w "gotowcach" 100 W/m2 do pokoi i 160W/m2 do łazienek. Pan dr Duda, zaczyna się powoli przekonywać do domów izolowanych, wizytuje projekty Jurka Zajdlera, częściej niż ja. Pan dr Duda nie jest specjalistą od domów izolowanych, tu się z Panem w 100% zgadzam. Chodziło o kompetencje w OZC! Jezeli chodzi o kompetencje to nie miałem mozliwosci porównac ozc tego budynku. Co do budynków izolowanych to wychwalanie przez Pana dr Dudy i cytowanie jego wypowiedzi niczym prawd objawionych spowodowało u mnie i nie tylko wrazenie ze dr Duda nie zajmuje sie jakimis domami nieizolowanymi. A jednak dr Duda zajmuje sie wszystkimi budynkami nie tylko izolowanymi, czasy lekkie nie są, nie mozna wybrzydzac, nie wszyscy zyją ideą. Tak na marginesie ten budynek ma tylko 20 cm izolacji na gruncie. I tu sie okazuje jaką wartośc ma ją słowa dr Dudy który nazywa szkodnikami (a moze to nie są dosłowne słowa dr Dudy a raczej przekrecone przez Pana) tych którzy dają mniej niz 30 cm do gruntu. Sam doradził w tym konkretnym przypadku tylko 20 cm. Mozna rzec wiarygodnosc dr Dudy jest bardzo niewielka, a szkoda bo to naukowiec i pierwszy audytor na liscie KAPE. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.01.2015 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Ps Zapewniam, też Pan, Panie Andrzeju, że dr Duda śledzi co tu się pisze. Może jakieś spotkanie... wtedy najlepiej kompetencje widać. To dobrze ze dr Duda śledzi to forum, zle nie prostuje Pana przeinaczeń o nim Wcale nie wątpię w kompetencje dr Dudy, ale nazywanie szkodnikami tych którzy dopuszczają (cokolwiek to znaczy) 20 cm na gruncie, samemu tak doradzając jest co najmniej mało powazne, zeby nie powiedziec głupie. Czy nie ma racji przysłowie o kotle i garnku? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 17.01.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Szkoda, że jak zwykle mało konkretów. Zgadzam się dr Dudą, że 20 cm styropianu od gruntu to brak podstawowej wiedzy czy nawet głupota. Aż nadto przebija się to na tym forum. Podobnie jak rurki w podłodze zasilane odwracalną pompą ciepła. Takie rzeczy to właśnie niekompetencja. Nie sądzi Pan ze podam na publicznym forum dane klienta, czy aby Pan tym samym sie nazbyt często nie zasłaniał. Mam przed sobą projekt tego budynku a w danych podano ze autorem charakterystyki i optymalizacji energetycznej jest dr Ludomir Duda. Te dane mogę ujawnic jedynie dr Dudzie zresztą on chyba dobrze wie komu tak dobrze doradził okazując sie przy okazji zwykłym szkodnikiem (cytując własne słowa oczywiscie). Jezeli słowa dr Dudy o szkodnikach są prawdziwe (a mam co do tego wątpliwosci) to naprawdę powinien sie dobrze zastanowic co i o kim mówi. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.01.2015 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Najlepsze jest to, że Duda jak słyszy nazwisko Brzęczkowski to się tylko uśmiecha i jest to uśmiech politowania. To baaardzo jednostronna miłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 18.01.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Nie sądzi Pan ze podam na publicznym forum dane klienta, czy aby Pan tym samym sie nazbyt często nie zasłaniał. Mam przed sobą projekt tego budynku a w danych podano ze autorem charakterystyki i optymalizacji energetycznej jest dr Ludomir Duda. Te dane mogę ujawnic jedynie dr Dudzie zresztą on chyba dobrze wie komu tak dobrze doradził okazując sie przy okazji zwykłym szkodnikiem (cytując własne słowa oczywiscie). Jezeli słowa dr Dudy o szkodnikach są prawdziwe (a mam co do tego wątpliwosci) to naprawdę powinien sie dobrze zastanowic co i o kim mówi. Innymi słowy: - jeśli ON doradza 20 cm izolacji od gruntu - to jest super - jeśli TY doradzasz 20 cm izolacji od gruntu - to jesteś szkodnik i nieuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.01.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Innymi słowy: - jeśli ON doradza 20 cm izolacji od gruntu - to jest super - jeśli TY doradzasz 20 cm izolacji od gruntu - to jesteś szkodnik i nieuk Wypowiedzi Brzęczkowskiego trzeba filtrować. To co pisze niewiele ma wspólnego z rzeczywistością. Taki wymyślony świat z "ciepłownikami", wychładzającym wszystko gruntem, nagrzewającymi się zimą ścianami bez izolacji czy Dudą nieprzejednanym wojownikiem o 30 cm od gruntu. Życie sobie, fantazje Brzęczkowskiego sobie. Duda wie jak liczy się straty do gruntu. To, że kilka razy palnął głupotę nie znaczy, że nie wyciąga wniosków i się nie uczy. To nie Brzęczkowski ze wstrętem do wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 18.01.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 O, znikające posty. Dobrze, że zachowały się w cytatach. A może by tak wszystkie wypowiedzi TB zniknęły? albo opatrzyć je klauzulą, że mogą zawierać treści szkodliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.01.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Na razie dostał bana. Ciekaw jestem za co tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 18.01.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Ktoś ma układy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 18.01.2015 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 A gdzie to wyczytałeś, że ktoś jest zbanowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwie 18.01.2015 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Na razie dostał bana. Ciekaw jestem za co tym razem. Tylu ludzi obraża, że łatwo może wpaść. Ostatnio się rozszalał z rzucaniem obelg na prawo i lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.01.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Acha, zadałem jeszcze asoltowi pytanie, czy używa jakiegoś programu, że na hasło asolt, zjawia się niczym torpeda. Wiem że już jesteś i to czytasz asolt Na nikogo nie zgłaszałem wniosku o bana i nie zamierzam tego w przyszłosci robic. Nie mam tez alergii na Ciebie. Mozesz wypisywac o mnie co chcesz, ale inni i tak potrafią to ocenic. Nie wyszukję specjalnie Twoich postów mam ciekawsze zajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.01.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Nie moich, wszystkich. Wystarczy że ktoś napisze asolt, a ty się zjawiasz niczym pies Pawłowa Czyżby?, moze jakies dowody, a nie pomówienia, które są Twoją drugą naturą. Trzeba było załozyc kolejne konto aby tej naturze sprostać Edytowane 18 Stycznia 2015 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 18.01.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Wszyscy to widzą Umówmy się, nie mam nic do ciebie odnośnie OZC. Nie mam żadnych dowodów że robisz to źle. Zawsze istnieje jakiś margines błędu i ok. Ale branie kilku stówek za projekt podłogówki tylko za to, że ktoś sobie ustawi przepływy, to trochę nie teges panie asolt Gdy zostaniesz rzeczowznawcą i bedziesz mogł merytorycznie ocenic moje projekty wtedy wysłucham Twoich zastrzezen z uwagą. A teraz skoro nie widziałes ani jednego mojego projektu i wypowiadasz na ten temat ze znawstwem godnym profesora politechniki, to Twoje słowa w tym względzie nie znaczą nic i nic nie wnoszą do dyskusji na temat podłogówki, robisz zamieszanie na forum i redakcja słusznie obdarza Ciebie kolejnymi banami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.01.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Najciekawsze jest to, że po banie nie wiadomo kto zaszalał. Mnie ostatnio zbanowała redakcja za link (dostałem wcześniej ostrzeżenie na pw od redakcji za link do google cache) do binga, maja jakąś obsesje. Wszystko zdarzyć się może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts