pawel1212 17.01.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam!! Przygotowuję się do wymiany okien zamierzam wykorzystać pianke i taśmy do montażu tzw "ciepłego". Moje pytanie dotyczy sprawy czym wyrównać ubytki iw cegle i zaprawie ?? Czy ma to być zaprawa murarska może tynk ?? I ile muszę czekać z tym montażem za nim na to podłoże zacznę wstawaiać okna?? Ponieważ jest zima więc nie chce wychładzać domu , a po drugie kwestie bezpieczenstwa chciałbym to zrobić w jeden dzien. Czy jest jakaś zaprawa która mi to umożliwi ??? Proszę o porady ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.01.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Witam Ponieważ jest zima więc nie chce wychładzać domu , a po drugie kwestie bezpieczenstwa chciałbym to zrobić w jeden dzien. W jeden dzień ??? zimą ??? Przy sprzyjających warunkach to dwa dni roboty, no chyba, że mowa o 2 oknach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 17.01.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 Tak zamierzam wymieniać po dwa okna , tylko zastanawiam się jak to rozplanować czy to dam rady zrobić w jeden dzien będe miał pomocnika. Tylko co z tą zaprawą ?? Czy jest jakaś która pozwoli mi opianować okna i je przykręcić w tym samym dniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 21.01.2015 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 odświeżam czekam na sugestie jakiej zaprawy mógłbym użyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.01.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 zaprawa tynkarska. Póki co temperatury są powyżej zera ale na wszelki wypadek dokup preparat obniżający temperaturę zamarzania wody - są dostępne w każdym, no prawie każdym markecie budowlanym, lub po prostu dodaj trochę soli, tylko nie przesadź, bo później wykwity solne będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.01.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Co do preparatów obniżających temperaturę zamarzania wody - nie przesadź z dodawaną ilością i trzymaj się zaleceń producenta. Jak przesadzisz z takimi "antyzamarzaczami" to lekko osłabisz właściwości zaprawy. Resztę powiedział już Kolega więc nie będę papugował i na siłę się wymądrzał. Tu nie ma jakiejś mega skomplikowanej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 22.01.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Kupiłem zaprawe Atlas tynkarską kierowałem się tym że ma 20 % cementu to powinna szybko wiąząć? Mam nadzieje ze jak rano wyrównam to po południu ona mogę zamocować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 22.01.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Ja ostatnio zamki w silce równałem klejem kreisel 221 jest to klej zimowy zbrojny. Temperatura stosowania do-5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 23.01.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja ostatnio zamki w silce równałem klejem kreisel 221 jest to klej zimowy zbrojny. Temperatura stosowania do-5 . Jak je równałeś to przykładałeś deskę z zewnątrz,żeby uzyskać kant ościeży? Czy tylko na równo jechałeś packą? Bo właśnie jutro bedę to robił u siebie i tak rozmyślam jak podejść do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.01.2015 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Deska jak najbardziej jest zalecana aby (jak piszesz) zachować kąty proste. Na oko nie zawsze wyjdzie tak jak trzeba, a później jest niepotrzebny stres przy montażu (czy to okien czy drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 23.01.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 A nadproże systemowe L19 też należy zaciągnac keljem do montażu na taśmy rozprężne? Czy jego nierównosci można sobie odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 23.01.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 nie ma takiej potrzeby choć zależy jaka jest przestrzeń między dwoma "L", jak dziura - wypełnić, jak nierówno też wyrównać Panowie, nie dajmy się zwariować, powierzchnia ma być po prostu równa, lekkie pofalowania są do pzryjęcia, ważne by nie wyglądało to tak jak tutaj nie musi być wnęka tynkowana, wystarczy jak zostanie wyrównana, nawet z kielni, jak choćby tutaj choć tu to już jest perfekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 23.01.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Pomagałem sobie łatą tyle ze silka ma małe zamki równałem na równo z zamkami żeby nie zmniejszać otworów bo okna mają być za tydzień u dilera i na korektę już za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 23.01.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 No ja zamierzam tak samo robić, ewentualnie gdzie nie ma pionu to trochę to wyprostować.Wcześniej zarzuciłem grube otwory, żeby przyschły a teraz chce to wykończyć, żeby można było na spokojnie zdjąc wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 23.01.2015 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Ja jak to czytam to się grubo zastanawiam czy ta zaprawa przeschnie na tyle żeby w ten sam dzien montować okna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 24.01.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Ja jak to czytam to się grubo zastanawiam czy ta zaprawa przeschnie na tyle żeby w ten sam dzien montować okna ?? Raczej nie ma szans, tu robiłem koło 9 rano a zdjęcie o 16 w zamkach 0,5cm. Było już twarde ale jeszcze widać że mokre. http://i.imgur.com/zYOQycE.jpg Edytowane 24 Stycznia 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 25.01.2015 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Raczej nie ma szans, tu robiłem koło 9 rano a zdjęcie o 16 w zamkach 0,5cm. Było już twarde ale jeszcze widać że mokre szczerze to teraz stworzyło mi to problem, bo co mam zrobic w razie deszczu zatkac okno folią PS. Kwaśniak czym Ty to robiłeś ?? Może jakaś szybko schnąca da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.01.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Można zasłonić okno aby deszcz nie zacinał ostro na świeży tynk w glifie. To powinno sporo pomóc. Teraz mrozów jakiś potężnych nie ma ale można zastanowić się nad dodaniem tego środka do zaprawy aby w razie czego nie zamarzało i nie zniszczyło Twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts