KaiM 18.06.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Witam, czy ktoś z Was używał pustaków szalunkowych do ściany fundamentowej? Chciałbym użyć czegoś takiego ze względu na łatwość wykonania własnymi siłami. Nie trzeba szalunku ani murowania na zaprawę - po prostu ustawiasz i zalewasz od góry betonem. Teoretycznie to jest to o co chodzi ale.... no właśnie, czy z Waszych doświadczeń wynikają jakieś ale? Poniżej link do tego co już znalazłem - Techbud:http://www.techbud.com.pl/pustaki-szalunkowe.htm będę wdzięczny za informację o innych producentach. Techbud wydaje mi się drogi. Ale koniecznie takie pustaki które się ustawia na sucho a nie najpierw muruje - jak AmerBlok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pstryna 18.06.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 tez z tego chcialem, ale brak zdania na forum i architekta spowodowal ze bedza bloczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUK74 18.06.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Ja właśnie kupiłem te pustaki z Techbudu i zamierzam z nich budować sciany fundamentowe. Jak pogoda dopisze to za 2-3 tygodnie bede mógł coś wiecej o nich powiedziec, dopiero zalałem ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 18.06.2004 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 to bede wdzieczny za informacje tutaj jak sie udało dzwonilem do nich dzisiaj i niestety nie są przygotowani do operacji w całej Polsce - raczej lokalnie. Żadnych dystrybutorów np w Wielkopolsce a cenę za transport (i to bez HDS) zaśpiewali mi taką że przedraża sprawę o 100%. Szkoda wielka szkoda - może ktoś zna jakiś konkurencyjny wyrób. Nie sądzę żeby byli jedyni w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grema EkoSystem 22.06.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Pustaki szalunkowe do budowania całych domów to system GISOTON.Przy ścianach piwnicy trzeba dozbroić, ze względu na napór ziemi. Ale te same pustaki wykorzystujemy do ścian następnych kondygnacji i jest to bez dozbrajania. Bez zbrojenia ściany są samonośne do 4-ch kondygnacji.Zapraszam na http://www.gisoton.plOdnośnie różnych promocji cenowych proszę dzwonić lub przyjechać do biura. mgr inż. Ewa Duchewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts