Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wymiana parkietu

naszybko1993

Recommended Posts

Witam, zaznacze na wstępie, że jestem totalnym laikiem w kwestiach budowlanych.

Chciałbym przeprowadzić w pokoju remont. Wymiana podłogi, z starych desek na nowe panele, przemalowanie, nowe meble itp. Ale podłoga to podstawa i od niej trzeba zacząć zmianę. Zacząłem czytać w internecie o jakimś wylewaniu betonu. I tu pierwsze pytania. Czy jest to potrzebne, kto może takie coś zrobić, ile to kosztuje i ile czasu trwałby cały proces, od wyrwania desek do postawienia paneli.

Jeżeli nie jest to konieczne to pytanie takie, kogo zawołaś do posadzenia paneli i jaki koszt tego by wyszedł? Pokój jest standardowy, jak to w bloku.

jesli to mieszkanie w bloku to pewnie nie chodzi o deski bite na legary , tylko klejone do podłoża. Ale czy tak jest nie wiem...ne wynika to z Twojego zapytania. myslę, że musisz po prosty zaprosic d domu jakichs wykonawcó żeby ocenili zakres prac Bo jeśli jestes naprawde laikiem to lepie sięza to nir zabieraj, moim zdaniem lepiej wyjdziesz na tym gdy będziziesz po prostu monitorował to co robią 'fachowcy":)

jesli masz na podłodze dechy lite to zapros fachowca nie oceni ich stan. i jesli da sie je ratowac to tylko renowacja a nie wymiana na jakies badziewo.. Lita deska z dziurami , szparami z delikatnym skrzypieniem jest i tak o niebo lepsza niz najcudowniejszy panel czy warstwówka. Pamietaj ze stare lite drewno ma dusze i historia

Zależy od stanu desek , czy deski nadają sie do odświeżenia czy nie . Ja nigdy nie juz nie położe paneli. Panel a deska drewniana czy klepka 0 porownania. Mam aktualnie na sprzedanie parkiet . Są to deski dębowe klasa Rustikal. W bardzo modnym kolorze białym transparentym . Deska jest szczotkowana i fazowana (4v) koszt deski w sklepie z parkietami to ok 210 zł za m2 . Cena u mnie to 180 zł za m2 . Zapraszam chetnych na priv

Zależy od stanu desek , czy deski nadają sie do odświeżenia czy nie . Ja nigdy nie juz nie położe paneli. Panel a deska drewniana czy klepka 0 porownania. Mam aktualnie na sprzedanie parkiet . Są to deski dębowe klasa Rustikal. W bardzo modnym kolorze białym transparentym . Deska jest szczotkowana i fazowana (4v) koszt deski w sklepie z parkietami to ok 210 zł za m2 . Cena u mnie to 180 zł za m2 . Zapraszam chetnych na priv

jakie wymiary??

U nas też szykuje się remont, a wymiana podłogi jest priorytetem. Powierzchnia - 54m2. Myślimy o parkiecie dębowym. Z jakim wydatkiem należałoby się liczyć?

dębowy dębowemu nie równy. zależy jakiej klasy parkiet. czy gotowy czy szczotkowany , czy bielony - przyciemniany itp itd. czy wylewka do naprawy itd itd za mało danych podane

• 2 weeks później...