naszybko1993 18.01.2015 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam, zaznacze na wstępie, że jestem totalnym laikiem w kwestiach budowlanych. Chciałbym przeprowadzić w pokoju remont. Wymiana podłogi, z starych desek na nowe panele, przemalowanie, nowe meble itp. Ale podłoga to podstawa i od niej trzeba zacząć zmianę. Zacząłem czytać w internecie o jakimś wylewaniu betonu. I tu pierwsze pytania. Czy jest to potrzebne, kto może takie coś zrobić, ile to kosztuje i ile czasu trwałby cały proces, od wyrwania desek do postawienia paneli. Jeżeli nie jest to konieczne to pytanie takie, kogo zawołaś do posadzenia paneli i jaki koszt tego by wyszedł? Pokój jest standardowy, jak to w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 18.01.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Fakt, jesteś totalnym laikiem. Zamienić stare deski na plastikowy panel...Coś co jest prawdziwe i naturalne na sztuczną namiastkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 18.01.2015 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 jesli to mieszkanie w bloku to pewnie nie chodzi o deski bite na legary , tylko klejone do podłoża. Ale czy tak jest nie wiem...ne wynika to z Twojego zapytania. myslę, że musisz po prosty zaprosic d domu jakichs wykonawcó żeby ocenili zakres prac Bo jeśli jestes naprawde laikiem to lepie sięza to nir zabieraj, moim zdaniem lepiej wyjdziesz na tym gdy będziziesz po prostu monitorował to co robią 'fachowcy":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.01.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jesli masz na podłodze dechy lite to zapros fachowca nie oceni ich stan. i jesli da sie je ratowac to tylko renowacja a nie wymiana na jakies badziewo.. Lita deska z dziurami , szparami z delikatnym skrzypieniem jest i tak o niebo lepsza niz najcudowniejszy panel czy warstwówka. Pamietaj ze stare lite drewno ma dusze i historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 21.01.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 dokładnie, ja bym się jakiegoś fachmanna podpytał co i jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alano0o1 23.01.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Zależy od stanu desek , czy deski nadają sie do odświeżenia czy nie . Ja nigdy nie juz nie położe paneli. Panel a deska drewniana czy klepka 0 porownania. Mam aktualnie na sprzedanie parkiet . Są to deski dębowe klasa Rustikal. W bardzo modnym kolorze białym transparentym . Deska jest szczotkowana i fazowana (4v) koszt deski w sklepie z parkietami to ok 210 zł za m2 . Cena u mnie to 180 zł za m2 . Zapraszam chetnych na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 24.01.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Zależy od stanu desek , czy deski nadają sie do odświeżenia czy nie . Ja nigdy nie juz nie położe paneli. Panel a deska drewniana czy klepka 0 porownania. Mam aktualnie na sprzedanie parkiet . Są to deski dębowe klasa Rustikal. W bardzo modnym kolorze białym transparentym . Deska jest szczotkowana i fazowana (4v) koszt deski w sklepie z parkietami to ok 210 zł za m2 . Cena u mnie to 180 zł za m2 . Zapraszam chetnych na priv jakie wymiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadien 30.01.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 U nas też szykuje się remont, a wymiana podłogi jest priorytetem. Powierzchnia - 54m2. Myślimy o parkiecie dębowym. Z jakim wydatkiem należałoby się liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 30.01.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 U nas też szykuje się remont, a wymiana podłogi jest priorytetem. Powierzchnia - 54m2. Myślimy o parkiecie dębowym. Z jakim wydatkiem należałoby się liczyć? dębowy dębowemu nie równy. zależy jakiej klasy parkiet. czy gotowy czy szczotkowany , czy bielony - przyciemniany itp itd. czy wylewka do naprawy itd itd za mało danych podane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadien 09.02.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Na pewno nie bielony, klasa I i gotowy. Ile to mogłoby być z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 09.02.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Na pewno nie bielony, klasa I i gotowy. Ile to mogłoby być z montażem? od 180zł do 320zł/m2 zalezy od wymiarów deszczułki i podłoża na którym ma być klejona. Podłoże zależnie od stanu wymaga odpowiedniego gruntu i kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CarlBor 10.02.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Moi starsi nie tak dawno temu brali sobie dąb (tyle że bielony) na parkiet studio, wraz z montażem. I fajnie wygląda, sam byłem zaskoczony. Dobrze się komponuje z resztą wystroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts