MaNaOl 18.01.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam Proszę o podanie orientacyjnego czasu jaki potrwa wydzielenie działki. Wiem, że nie ma na to reguły ale chciałbym wiedzieć ile może to potrwać minimalnie przy sprzyjających warunkach Działka będzie podzielona na pół , jest dwóch sąsiadów i droga. Jeden właściciel , nie ma innych utrudnień podziałowych, prawnych. Dzielę pod sprzedaż. Czy wszystko załatwi mi geodeta? Jakie etapy trzeba pokonać po kolei od wstępnego planu podziału? Jest do dla mnie bardzo wazne, prosze o pomoc. Czytałem bardzo dużo ale przepisy zmieniają się co chwilę i nie wiem jak jest od 2015r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 19.01.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 pół roku około - sprawdziłeś w gminie czy nie zapłacisz opłaty adiacenckiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaNaOl 21.01.2015 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Pół roku? Strasznie długo, słyszałem, że zależy od gminy. Tutaj też znalazłem wpisy, że po 2 miesiacach niektórzy mieli załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 22.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 wszystko zależy od sądu - teoretycznie w Poznaniu można załatwić sprawy w miesiąc czasem walczy się bardzo długo niestety - nie ma reguły . Jeżeli geodeta jest szybki to będzie lepiej . Dodatkowo składając pismo do sądu o założenie nowej księgi wieczystej dodaj pismo przewodnie i napisz że prosisz o pilne rozpatrzenie wniosku z uwagi na planowaną sprzedaż nieruchomości po podziale chyba że nowa kw będzie już zakładał nowy nabywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts