agalaga 18.01.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Siemanko, zaczęło mi cieknąć z zaworu spod umywalki. Zastanawiam się czym mogę to uszczelnić? Czy może się nie da tylko trzeba to wymienić? Zakręciłem główny zawór zimnej wody za ścianą bo jak go odkręce to woda sika z dużym ciśnieniem z jakiejś dziurki średnicy mniejszej niż główka od szpilki. Dosłownie mikroskopijny strumień wody leci wtedy z tej nieszczelności + oczywiście kapie po kropelce "kap, kap, kap" Wszystko zaczęło się od tego jak wczoraj przepchałem umywalkę, rano patrze i jest kałuża wody pod zlewem. Na początku kapało z zaworu od ciepłej wody, ale przestało. Teraz daje z zimnego :/ Jakieś sugestie? Dołączam zdjęcie z zaznaczonym miejscem gdzie leci woda. http://s14.postimg.org/ewdcqxfup/cieknie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekgips 18.01.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Witam jeśli kapie i " sika " zakupić nowe i wymienić , polecam zawory z głowicą antykamienną i z metalowym pokrętłem , kupowałem kiedyś takie w Leroy Merlin koszt około 30 zł za sztukę pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts