lukzak2298 18.01.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Witam! Czy stosuje się kaskadowe łączenie rozdzielaczy w instalacjach CO? Mam taką sytuację że jedynym rozsądnym wyjściem w mieszkaniu jest chyba doprowadzenie rur CO do środka mieszkania a następnie rozdzielenie ich na 2 skrzydła mieszkania (północ i południe). W każdym z 2 skrzydeł mieszkania trzeba by chyba wykonać albo po rozdzielaczu (w ścianiach rozdzielających pomieszczenia albo ... nie wiem co. Proszę o porady: 1. Jak poprowadzić instalację/rury??? 2. Jak dobrać wymiary grzejników??? Dodam jeszcze że chcę robić instalację w PEX (najdroższym jaki znajdę) i wszystko będzie w ścianach (podłogami nie da się prowadzić rur). https://www.dropbox.com/s/8t6xce8dhic9n9z/Rozmieszczenie%20grzejnik%C3%B3w.PNG?dl=0 Legenda do rysunku: kolor żółty - grzejniki, kolor niebieski - piec. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez lukzak2298 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts