Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SOPRAN 4 pracownia MTM STYL (Domy w stylu)

Recommended Posts

Witam.

Jeszcze 2 tygodnie temu planowałem budowę domu w-0607 http://www.inwestprojekt.com.pl. Tak się złożyło, że niedaleko moich rodziców pobudował się taki, a sąsiedzi udostępnili mi do wglądu projekt i dali parę informacji o kosztach (podobno cały dom kosztował 180 tys, ale z dużym nakładem własnej pracy - całe wykończenie robili sami). Problemem był tylko garaż :-? - i dlatego szukałem dalej.

W końcu jest - Sopran 4. :D

http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=161

Mnie się on podoba taki jak jest, ale jak znam moją żonę to zaraz będzie chciała coś pozmieniać...

Tak czy inaczej, zamierzam pozostać przy ty projekcie. Jeżeli więc ktoś buduje lub zamierza, to zapraszam do dyskusji - co zmieniliście, jak się buduje i ile kosztuje? Jeżeli ktoś nie buduje, oczywiście uwagi również mile widziane :wink:

Ja ze swojej strony chciałbym wprowadzić jedną dość istotną zmianę - zamienić strop z płyty żelbetowej na Teriva.

• 3 months później...

Byliśmy w nowowybudowanym sopranie, bardzo nam się spodobał, bylismy prawie zdecydowani na zakup projektu ale w końcu zwyciężyła opcja parterówki bo znając życie wiem,że bieganie po schodach nie dla mnie

Fajne jest pomieszczenie gospodarcze.

Pokoje na górze są duże, miły zadaszony balkonik . Podpadło mi że drzwi do sypialni są pełne przez co na schodach było przyciemnawo, oraz że gospodarze w obawie przed złodziejami zamurowali wyjście z pom.gospodarczego-z praniem i ze wszystkim będą musieli biegać przez salon....

Niedawno znajomi wybudowali sopran, dużo pozmieniali - zlikwidowali garderobę oddzielającą korytarz od kuchni w obawie, że będzie ciasno wg mnie fatalne posunięcie -teraz cały parter ma jedną powierzchnię, z wiatrołapu wchodzi się bezpośrednio do kuchniosalonu, cała garderoba na dole to wieszak w wiatrołapie, z ciuchami biegają na półpiętro. Tak więc moja rada- zanim coś zmienicie w projekcie dobrze się zastanówcie.

• 1 year później...

Witam! Na wiosne planuje rozpocząć budowe Soprana 4. Nigdy wcześniej nie widziałam tego domu na własne oczy. Poszukuje osób które budują lub nawet mieszkają w takim domku gdyż chciałabym zobaczyć jak to wygląda od wewnątrz. Jestem z okolic Rzeszowa.

Jeśli ktoś posiada taki domek ( lub Sopran 3 bo praktycznie są podobne)na Podkarpaciu prosze o kontakt bordzo mi na tym zależy.

Z góry dziękuje! Pozdrawiam - OLA :)

[email protected]

GG : 4294699[/b]

Witam! Na wiosne planuje rozpocząć budowe Soprana 4. Nigdy wcześniej nie widziałam tego domu na własne oczy. Poszukuje osób które budują lub nawet mieszkają w takim domku gdyż chciałabym zobaczyć jak to wygląda od wewnątrz. Jestem z okolic Rzeszowa.

Jeśli ktoś posiada taki domek ( lub Sopran 3 bo praktycznie są podobne)na Podkarpaciu prosze o kontakt bordzo mi na tym zależy.

Z góry dziękuje! Pozdrawiam - OLA :D

[email protected]

GG : 4294699