pasco 18.06.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Witam. Jeszcze 2 tygodnie temu planowałem budowę domu w-0607 http://www.inwestprojekt.com.pl. Tak się złożyło, że niedaleko moich rodziców pobudował się taki, a sąsiedzi udostępnili mi do wglądu projekt i dali parę informacji o kosztach (podobno cały dom kosztował 180 tys, ale z dużym nakładem własnej pracy - całe wykończenie robili sami). Problemem był tylko garaż - i dlatego szukałem dalej. W końcu jest - Sopran 4. http://www.domywstylu.pl/projekt.asp?id=161 Mnie się on podoba taki jak jest, ale jak znam moją żonę to zaraz będzie chciała coś pozmieniać... Tak czy inaczej, zamierzam pozostać przy ty projekcie. Jeżeli więc ktoś buduje lub zamierza, to zapraszam do dyskusji - co zmieniliście, jak się buduje i ile kosztuje? Jeżeli ktoś nie buduje, oczywiście uwagi również mile widziane Ja ze swojej strony chciałbym wprowadzić jedną dość istotną zmianę - zamienić strop z płyty żelbetowej na Teriva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 18.06.2004 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 W/w projektu nie buduję, nie planuję ale nie mam się do czego przyczepić... no może tego, że nie lubię i nie jest dobrze aby drzwi do pokoju były w narożniku. Jest bardzo ok, może trochę kosmetyki, ale tym to juz zajmie się Twoja żona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 20.06.2004 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Ja jednak mam jedną uwagę - komin od pieca CO - jest w trochę złym miejscu, i przez to jest bardzo wysoki (ponad 3 metry nad dachem) - ale to widać dopiero na przekroju. Niepokoję się tylko, czy taki wysoki komin nie będzie sprawiał kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.06.2004 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 O ile pamiętam, to do Sopranu przyznawali się MariuszP i GrzegorzP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 21.06.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Wiesz sprawdz wielkości pokoji na górze bo nie ma podanych powierzchni netto i użytkowej możesz się przejechać bo pokoiki będą małekiedyś zastanawiałem się nad BIANKĄ z Archetona http://www.archeton.plpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 22.06.2004 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Dzięki krab za radę. Co do powierzchni, to już sprawdziłem. Powierzchnia podana w projekcie jest użytkowa, czyli powyżej 190cm - pełna powierzchnia, a poniżej - połowa. Dzięki również za link do Bianki - nawet ciekawy domek. Trzeba się będzie zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 13.10.2004 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Byliśmy w nowowybudowanym sopranie, bardzo nam się spodobał, bylismy prawie zdecydowani na zakup projektu ale w końcu zwyciężyła opcja parterówki bo znając życie wiem,że bieganie po schodach nie dla mnie Fajne jest pomieszczenie gospodarcze.Pokoje na górze są duże, miły zadaszony balkonik . Podpadło mi że drzwi do sypialni są pełne przez co na schodach było przyciemnawo, oraz że gospodarze w obawie przed złodziejami zamurowali wyjście z pom.gospodarczego-z praniem i ze wszystkim będą musieli biegać przez salon....Niedawno znajomi wybudowali sopran, dużo pozmieniali - zlikwidowali garderobę oddzielającą korytarz od kuchni w obawie, że będzie ciasno wg mnie fatalne posunięcie -teraz cały parter ma jedną powierzchnię, z wiatrołapu wchodzi się bezpośrednio do kuchniosalonu, cała garderoba na dole to wieszak w wiatrołapie, z ciuchami biegają na półpiętro. Tak więc moja rada- zanim coś zmienicie w projekcie dobrze się zastanówcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleńka1719500181 22.02.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam! Na wiosne planuje rozpocząć budowe Soprana 4. Nigdy wcześniej nie widziałam tego domu na własne oczy. Poszukuje osób które budują lub nawet mieszkają w takim domku gdyż chciałabym zobaczyć jak to wygląda od wewnątrz. Jestem z okolic Rzeszowa. Jeśli ktoś posiada taki domek ( lub Sopran 3 bo praktycznie są podobne)na Podkarpaciu prosze o kontakt bordzo mi na tym zależy. Z góry dziękuje! Pozdrawiam - OLA [email protected] GG : 4294699[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleńka1719500181 22.02.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam! Na wiosne planuje rozpocząć budowe Soprana 4. Nigdy wcześniej nie widziałam tego domu na własne oczy. Poszukuje osób które budują lub nawet mieszkają w takim domku gdyż chciałabym zobaczyć jak to wygląda od wewnątrz. Jestem z okolic Rzeszowa. Jeśli ktoś posiada taki domek ( lub Sopran 3 bo praktycznie są podobne)na Podkarpaciu prosze o kontakt bordzo mi na tym zależy. Z góry dziękuje! Pozdrawiam - OLA [email protected] GG : 4294699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.02.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witaj Oleńko Na grupie lubelskiej w klubie budujących dyz ma taki domek w avatarze. Napisz do niego prywatną wiadomość, może będzie umiał ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts