Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja moich wnętrz

Anyżek35

Recommended Posts

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochane dziewczyny,

dziękuję za zaciśnięte kciuki i za życzenia świąteczne :hug:

Było ciężko, ale się udało. Przeprowadzić, posprzątać i jeszcze przygotować przyjęcie rodzinne w wielkanocny poniedziałek.

Nie odzywałam się, bo w nowym domu nie mam jeszcze dostępu do neta.

Załączam obiecane zdjęcia. Jeszcze nie wszystko jest zrobione, ale to już na miejscu będziemy "dopieszczać".

Proszę o ew. uwagi i sugestie, co zmienić, co dokupić, co poprawić :-)

Sypialnia- brakuje firan i lampa nie wyregulowana jeszcze wisi za wysoko

IMG_0549.jpg

Kuchnia- przepraszam za po-świąteczny bałagan

IMG_0535.jpg

IMG_0538.jpg

Jadalnia

IMG_0541.jpg

Salon - warunki "polowe", brakuje szafki pod TV, stolika kawowego, dywanu, zasłon, lamp...

IMG_0548.jpg

Edytowane przez Anyżek35

:hug: ale jest ślicznie Anulko!!! Kuchnia zupełnie inna, jak doszło "życie", sypialnia śliczna, jadalnia też:) Fajnie, że już mieszkacie - widać ile pracy w ostatnim czasie mieliście - przecież miesiąc temu jeszcze prawie nic nie było:D

W sypialni spróbowałabym inaczej ułożyć dywan - choć nie wiem, jakiego kształtu jest cała sypialnia i trochę zgaduję na podstawie zdjęcia;)

http://i4.photobucket.com/albums/y145/ana289/IMG_0549_zpsikm9woln.jpg

ale oczywiście nie upieram się - może będzie jeszcze gorzej:hug:

I cały czas czekam na zdjęcia łazienki:)

ps-synek I klasa!!:)))

Cześć Anulko,

dzięki za opinię :-)

W jadalni i w salonie planuję ciemnografitowe zasłony, chociaż rozważam też ciemnobrązowe, ale chyba za dużo już mam tych ciepłych odcieni i przydałoby się coś w graficie, czerni- jak uważasz?

Lampę w jadalni tez planuję wymienić na śnieżnobiałą i bardziej walcowatą.

Dywan w salonie- włochacz szary, a stolik kawowy i szafka pod TV białe.

Jak myślicie - będzie pasować?

W jadalni mam tymczasową komodę, myślę o jej wymianie na jakąś stylizowaną ciemnobrązową, jak stół i krzesła.

Faktycznie zapomniałam o łazience i pokoju Synka- postaram się wrzucić niebawem fotki :)

To jeszcze raz zdjęcie mojego Synusia i efekt końcowy ciemnej wnęki na TV :)

IMG_0545.jpg

IMG_0546.jpg

Edytowane przez Anyżek35

albertM, dziękuję bardzo :-)

brakuje jeszcze firan :)

Aniu, zamówiłam czarne zasłony, tak jak radziłaś ;-) myślę, ze to dobry wybór, bo czerń przełamie te wszystkie beże i przestanie być mdło i monochromatycznie ;-)

Czy macie jakieś sugestie jaką dać szafkę pod TV i stolik kawowy, dywan?

Ja planuję białe meble na połysk, a ciemnoszary dywan.

Anulko - nie wiem, czy ten biały połysk będzie fajny - kawałek dalej masz połysk wanilię z kuchni. Nie wiem, czy nie poszłabym w kolor dąb sonoma w tych meblach do salonu. Na szafce tv możesz pomyśleć o czarnym wazonie, świecach czy innym gadżecie. Do tego nad sofą coś w czarnej dużej ramie, albo w ogóle jakiś obraz z czernią (może łączony z fioletem skoro masz taki w poduszkach..). Szary dywan wydaje się być dobrym wyborem.

Aniu, przede wszystkim gratuluję przeprowadzki i życzę, żeby mieszkało się wam jak w bajce :)

jest pięknie!

co do mebli to może faktycznie jasne drewno go tych brązów, a nie biel dająca po oczach :D

Ana chyba ma rację (no i bezsprzecznie łatwiejsze w utrzymaniu czystości)

pierwsza, lepsza z allegro

http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/07/68/49/5207684946

a zwisy w kuchni nie wiszą za wysoko?

:hug:

• 2 weeks później...

Cześć wszystkim :)

Mieszkamy już 3 tygodnie. Na początku było dziwnie i ciężko było przyzwyczaić się do nowego miejsca, w nocy budziłam się po kilkanaście razy z powodu różnych "dziwnych" i obcych odgłosów. Najszybciej przystosował się Synek- praktycznie od pierwszego dnia. Naszej suczce zajęło to więcej czasu, ale teraz jest szczęśliwa, bo ma 30 arów przestrzeni do biegania, a przez drzwi tarasowe obserwuje boćki i sarenki, które są częstymi gośćmi ;-)

Do salonu kupiłam czarne zasłony. Teraz wygląda to tak:

IMG_0566.jpg

komoda jest oczywiście przejściowa (ze starego mieszkania) i chcę ją wymienić na coś innego. Jaka komoda by Waszym zdaniem pasowała? Chciałam kupić z tej samej serii co stół z kolekcji mebli Krysiaka, ale niestety jest odrobinę za szeroka i muszę dopasować co innego.

Aniu, a to obiecane zdjęcia łazienki:

IMG_0559.jpg

IMG_0561.jpg

Edytowane przez Anyżek35

No nareszcie:D

Anulko świetnie z tymi czarnymi zasłonami:yes:

Komodę dałabym jak najbardziej neutralną - jeśli zdecydowałaś się na ten dąb sonoma, to brałabym taką. Moim zdaniem powinna topić się w ścianę i nie konkurować z zasłonami. Na niej postawiłabym coś kontrastującego, w czerni, czekoladzie - np wazon, świece...

Łazienka wyszła bardzo ładnie - dobrze, że fugi dopasowane kolorystycznie do kafli:)

A w kuchni masz sprzęty pod zabudowę? fajnie to wygląda..wiem z autopsji, że przy kuchni otwartej na salon wrażenie ładu i porządku , które dają zabudowane sprzęty jest niedocenione. Mi została jedynie do kupienia zmywarka do mojej kuchni i już właściwie jestem zdecydowana na taką jaką widziałam na electro.pl Kupuje wszystkie sprzęty i materiały wykończeniowe przez internet- i taniej i wygodniej ;)