Anyżek35 23.01.2015 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Aniu właśnie myślałam o gorzkiej czekoladzie, ew. śliwce. Wtedy TV się zgubi, a ładna biała szafka będzie wyeksponowana. Myślałam jeszcze o tapecie imitującej cegłę w ceglanym lub antracytowym kolorze, ale wiadomo- to tylko tapeta, a nie oryginalna cegła A pozostali Twoi Synkowie w jakim są wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 I czekolada i śliwka będzie bardzo ładna - jeśli tapeta to nie w cegłę, ale sam pomysł z tapetą fajny:)Możesz też zaszaleć i dać tkaninę - wygląda to obłędnie:)tu akurat w jaśniejszym kolorze, ale ciemna byłaby miodzio:)http://img.shmbk.pl/rimgsph/95400_60c11d34-acff-443b-b6b9-77eb4aa5129e_max_900_1200_salon-salon-styl-art-deco.jpg A moje łobuzy 8, niespełna 6 i 3,5:) banda diabłów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Aniu super ta inspiracja na fotce. Z tą tkaniną, to super pomysł, ale "wątpiem", żeby mój małżon się zgodził. A tapeta to jaka wg Ciebie? Jednokolorowa, czy w jakiś wzór? Ale masz fajną gromadkę Tylko jak dajesz radę kobietko z tyloma mężczyznami? Chociaż z drugiej strony pewnie traktują Cię jak księżniczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 hhaha, no nie do końca to działa, z tą księżniczką Ale póki co słuchają - cała czwórka:) Tapeta może być w mazaj, byle cała ciemna, a nie np w jasne floresy. Ale najbezpieczniej będzie z farbą - masz wtedy pełną dowolność w dodatkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.01.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 cześć dziewczyny jestem wielką fanką tapet, mam je prawie w każdym pomieszczeniu, myślę, że ta ściana jest do tapety stworzona.... czekoladowej albo nawet czarnej(o ile pomieszczenie jest dobrze doświetlone).... tu fragment mojej czarnej w sypialni (chodziło o to, by telewizor nie wisiał taki samotny) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=270270&d=1405436809 duży wybór tapet na już (znaczy dla niecierpliwych, a nie tych, którzy mogą wybrać z katalogu i czekać 6-8 tygodni)ma Leroy Merlin.... odcinają po metrze, więc można wziąć dowolną liczbę próbek i przymierzać...(Castorama chyba też daje próbki, ale nie jestem pewna) ja podczas remontu miałam tapet pół bagażnika i oczywiście w trakcie co rusz zmieniały mi się koncepcje.... w efekcie te niewykorzystane do niczego rolki oddałam bez żadnego problemu... jeśli żadna ci nie będzie odpowiadać lub nie znajdziesz takiej, która cię zadowoli, to możesz kupić tapetę do malowania (raufaza) albo taką z włókna szklanego o dowolnej strukturze i pomalować na dowolny kolor (wpisz sobie w wyszukiwarkę: tapeta do malowania i obejrzyj przykładowe, jest tego naprawdę dużo) ja jednak bałabym się tej ciemnej śliwki.... to dość "trudny" kolor pozdrawiam serdecznie... będę podglądać postępy, bo zapowiada się pięknie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 23.01.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Catti, witaj w moim wątku, bardzo mi miło widzieć tu kolejną osobę Śliwka to rzeczywiście trudniejszy kolor, niż gorzka czekolada Pomieszczenie jest słoneczne, 2 okna i wyjście na taras, słońce przez cały dzień, więc faktycznie może być dość ciemny ten kolor Chyba postawię na tę czekoladę, ponieważ stół w jadalni chcę mieć właśnie taki ciemny, będzie kontrastem dla białych mebli w salonie, a jednocześnie nawiązywał kolorem do tej wnęki, co myślicie? Czy tapeta czy farba to będę myśleć, muszę poszperać w necie teraz i pooglądać. Będę zamieszczać aktualne foty jak się zmienia pomieszczenie, jeśli chcecie Kolejne foty będą już z kominkiem, parapetami, kuchnią i pomalowanymi ścianami, bo mąż kończy malować salon, a w poniedziałek stolarz montuje moją kuchnię p.s. Catti, piękna ta Twoja sypialnia )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.01.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Będę zamieszczać aktualne foty jak się zmienia pomieszczenie, jeśli chcecie jasne, że chcemy P.S. sypialnia pięknie dziękuje za komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Koniecznie Aniu zamieszczaj foty!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif bhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Będzie petarda z czekoladą catti - śliczna ta tapeta!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.01.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 to wy obie jesteście Anie??? catti - śliczna ta tapeta!! wg mnie ta za łóżkiem ładniejsza dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 23.01.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 to wy obie jesteście Anie??? wg mnie ta za łóżkiem ładniejsza dziękuję a zdjęcie tej za łóżkiem gdzie? obie Anie, obie w tym samym wieku i obie mamy 8-letnich synków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 24.01.2015 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 kilka zdjęć jest u mnie w wątku, tu mam jeszcze takie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=300615&d=1422080909 tapeta jest jak gruby wytłaczany materiał, mam ją już ponad rok i dalej wygląda jak wczoraj przyklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.01.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 catti - przepiękna:):) A wiesz, że też by mi u Anyżka pasowała? Jest tak przytulna, puchata...śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 25.01.2015 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Catti, piękne te tapety u Ciebie w sypialni. Teraz tak sobie myślę, że skorzystam z Twojego pomysłu na tapetę albo ciemny pomalowany pas przy TV w sypialni. Póki co w sypialni też mam przy wezgłowiu tapetę, ale taką białą, delikatną koronkę. Pozostałe ściany pomalowane na kolor brudnego różu. Meble i łóżko białe, jak lampa i kinkiety. Jak dam taki pas przy TV w kolorze ciemnego głębokiego greige, to powinno to nadać sypialni charakteru pomieszczeniu, przy okazji trochę zgubić TV, na które małżon się uparł, a i z pościelą będę mogła bardziej poszaleć. Dzięki za inspirację Catti ! Niebawem dam fotki pomalowanego salonu i zmontowanej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 25.01.2015 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) A wczoraj byłam w IKEI i chyba sprawię sobie taki stolik kawowy do salonu, choć wcześniej nie miałam zamiaru kupować stolika z szklanym blatem, ten jest wg mnie przeuroczy: Są również w kolorze szarym. A poza tym pomyślałam sobie, że poproszę Was o pomoc w aranżacji również innych pomieszczeń, nie tylko salonu, bo widzę, ze jesteście skarbnicą wiedzy i dobrych pomysłów Dlatego zamieściłam na pierwszej stronie rzut całego parteru, to powinno też pomóc. I z góry dziękuję za pomoc! Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 25.01.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Catti, piękne te tapety u Ciebie w sypialni. Teraz tak sobie myślę, że skorzystam z Twojego pomysłu na tapetę albo ciemny pomalowany pas przy TV w sypialni. u mnie to wyszło przypadkiem przed remontem telewizor po prostu wisiał na ścianie, a kable zwisały, co wnerwiało mnie okrutnie... małż dostał zadanie schować je w ścianę przed malowaniem.... jak się zabrał do kucia, to przebił się od razu do pokoju Młodej, bo ścianka okazała się "na jedną cegłę" .... wymyśliłam więc, że trzeba te kable schować za kartongipsem... początkowo chcieliśmy TV powiesić po prostu na tej "ściance", ale tam jest tak mało miejsca.... no to powstały takie dwie płaskie zabudowy (wymierzone i oddalone od odbiornika na tele, że da się go bez problemu ściągać ze stelaża, na którym wisi), od razu było wiadomo, że będą oklejone tapetą... początkowo chciałam dać tą samą, co za łóżkiem, ale jednak zrezygnowałam i zastąpiłam ją samą, stonowaną czernią, co zresztą okazało się super pomysłem, bo fajnie kontrastuje ze ścianą i całośc wygląda oryginalnie.... gdyby nie ta cienka ścianka, to pewnie telewizor wisiałby taki samotny.... :D koniecznie pokaż twoją sypialnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 25.01.2015 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć Catti koniecznie pokaż twoją sypialnię Pokażę oczywiście jak będzie już zrobiona pisząc, że mam, to chodziło mi, że mam to już w głowie, bo prawie wszystko kupione, albo wybrane już jest do sypialni więc jeśli idzie o tapetę, to kupiłam taką- jest to biała delikatna koronka. łóżko jest już zamówione, niedługo będzie gotowe i jest to łóżko arrezzo z kolekcji mebli IWC: lampa jest taka i pasujące do niej nad łóżko kinkiety: Komoda będzie ta sama, którą miałaś w swojej poprzedniej sypialni, tj. biała ikeowska malm, bo idealnie mi wchodzi na ścianę pod TV. Parapety marmur breccia sarda, białe drzwi i białe listwy, jak w pozostałych pomieszczeniach. Będę potrzebować rady w doborze paneli i dodatków, a jak ściany będą pomalowane, to oczywiście dam fotę (myślę, że mąż się za nie weźmie w przyszłym tygodniu). Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.01.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Łał sypialnia będzie śliczna:wiggle: już nie mogę się doczekać efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 25.01.2015 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Witaj Aniu w to niedzielne popołudnie Łał sypialnia będzie śliczna:wiggle: już nie mogę się doczekać efektu! Oby, oby tak było Sypialnia jasna, bo dużo bieli, więc to TV na ścianie będzie się rzucać w oczy, więc tak jak u Catti z tym ciemnym pasem powinno to wyglądać lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 25.01.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Z pewnością będzie pięknie:)Ja też lubię jasne wnętrza - to takie ukojenie dla oczu i zmysłów:)Z ciemnym pasem pomysł świetny (ja też dziękuję catti za inspirację) - inaczej w jasnym wnętrzu tv jak gniot na jasnej ścianie wisi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 25.01.2015 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Masz rację z tym gniotem, ale jak się małżon uparł, to musi być A sypialnia nie jest duża, więc celowo takie jasne kolory, żeby ją optycznie powiększyć i rozjaśnić. Sypialnia to jest ten mniejszy pokój narzucie parteru (na 1 str.), a przy sypialni jest jeszcze mała garderoba pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts