ana289 01.02.2015 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 Anulko - ależ się zebrało tych uwag! Dobrze, że je spisałaś - potem w nerwach, w rozmowie często człowiek nie pamięta:( Jak długi jest barek? Nie wiem, czy 3 zwisy to nie za dużo. A do jadalni zdecydowanie większe lampy - jaki będzie wymiar stołu? Wracając jeszcze do kuchni - lodówkę masz inox, okap jaki będzie? też inox? a piekarnik? jakiś ekspres (nie wiem co tam planujesz... będziesz miała coś czarnego? Bo może jednak w białe zwisy pójść? zaklepane bez ogladania haha Mel - i biada jak się dzieci nie zgodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 02.02.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Aniu wydaje mi się, że 3 zwisy to nie będzie za dużo, bo barek jest dosyć długi, a 2 będą dziwnie wyglądać (chyba). Myślę, że zarówno białe, jak i czarne będą pasować, srebrne również. Lodówkę mam inox, ale piekarnik czarno-srebrny, indukcja czarna, czarno-srebrny ekspres do kawy. Czarne powinny dodać pazura i może odciągną uwag od tego, co trzeba... Te zwisy Catti są rzeczywiście dużo subtelniejsze, podobają mi się bardzo.A jeśli dam 3 nad barek to w jadalni ile? A w kuchni po środku sufitu co w takim razie dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.02.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Aniu wydaje mi się, że 3 zwisy to nie będzie za dużo, bo barek jest dosyć długi, a 2 będą dziwnie wyglądać (chyba). Myślę, że zarówno białe, jak i czarne będą pasować, srebrne również. Lodówkę mam inox, ale piekarnik czarno-srebrny, indukcja czarna, czarno-srebrny ekspres do kawy. Czarne powinny dodać pazura i może odciągną uwag od tego, co trzeba... Te zwisy Catti są rzeczywiście dużo subtelniejsze, podobają mi się bardzo. A jeśli dam 3 nad barek to w jadalni ile? A w kuchni po środku sufitu co w takim razie dać? Może lampa plafon? Jak tam negocjacje z ze stolarzem?[ATTACH=CONFIG]302459[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 02.02.2015 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Bejaro, też myślałam właśnie o takim mniej więcej plafonie. A ile dać zwisów nad ten stół w jadalni wobec tego? Stolarz umówiony na jutro, dziś mu nie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 02.02.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Anyżku - ok, jeśli widzisz, że trzy będą ok, to super. Masz rację, że czerń wprowadzi trochę pazura - będzie ślicznie:) Co do oświetlenia górnego - pamiętaj tylko, żeby ta górna nie konkurowała ze zwisami - może plafon, jako ogólne światło rzeczywiście najlepsze. I pamiętaj o oświetleniu nablatowym (samo górne nie wystarczy). W jadalni dałabym dwie duże czarne lampy:) Jaki będzie wymiar stołu? Właśnie - jak wypadło spotkanie? Masz siły pisać? edit: doczytałam, że jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.02.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Mnie podobają się trzy ale małe-co do koloru białe, jeżeli chcesz powtórzyć nad stołem w jadalni . Jeżeli będą tylko w kuchni to mogą być czarne ale w opcji więcej niż 3 czarne już mi się nie widzi w twoich pomieszczeniach.Edit Może z tej samej serii tylko w jadalni większe i właśnie dwie lub jedna duża. Edytowane 2 Lutego 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 03.02.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Bejaro, zgadzam się z Tobą, że jeśli czarne, to tylko w kuchni. W sumie lepiej byłoby i tu i tu białe, ale jakoś mi pasują nad ten barek właśnie czarne. A jeśli pójdę w te 3 czarne zwisy nad barek, to do jadalni w takim razie co? Biały większy zwis? A kuchnia jakiś niezobowiązujący plafon? Pamiętajmy, że w salonie jest jeszcze inna lampa + 3 kinkiety, żeby mi się to wszystko nie rozjechało. A może jednak tak jak Ania radzi iść w czerń w kuchni i w jadalni...ech, maruda jestem Dziś spotkanie z "moim fachowcem". Będzie się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Anyzek..jak wypadla rozmowa z fachoffcem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 03.02.2015 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) Witajcie kochani, ufff...kamień z serca...będę miała poprawione wszystko, co było na liście i to nie na mój koszt, bo pan uznał moje racje. Tak więc uszkodzone relingi będą wymienione, zarysowany blat również, prawa strona z piekarnikiem będzie zlicowana na równo, szafki po lewej będą przerobione, otwory poszerzone itp. itd... Tak naprawdę zapłacę tylko za dodatkowy front, który zamówiłam do szafki nad lodówkę, sama szafka będzie poprawiona tak jak powinna być od początku. Wszystko zrobi w przyszłą sobotę, prócz dwóch brakujących frontów, na które trzeba będzie czekać 3 tygodnie. Ale to już nie problem, ważne, że będzie poprawione... ufff... Tak np. obecnie wygląda prawa strona z lodówką i piekarnikiem: Wszystko będzie zlicowane na równo i zamknięte frontami. Edytowane 3 Lutego 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 03.02.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 SUPER Aniu, wspaniała wiadomość!!http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif Będzie cudnie ze zlicowaną prawą stroną!No i czekamy na lewą z okapem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 03.02.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Och, Aniu, nawet nie wiesz, jak się cieszę, bo już przez tę kuchnię spać nie mogłam, a mąż miał mnie dość, bo codziennie o tym mówiłam Lewa strona z okapem i z tymi poziomymi szafkami po bokach też będzie wyglądać dużo lepiej na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.02.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 :wave: ciesze sie baaardzo ! mozesz mi uwierzyc! znam te bolaczki bo moja kuchnia tez ma poprawki co jakis czas...wiec te noce nie przespane i gadanie w kolko do meza nie sa mi obce... i podobnie jak u Ciebie, tez bede miala poprawki..niestety za kazdym razem na front musze czekac do 6tyg jest to lakier wiec ja to rozumiem i moge czekac Pieknie bedzie ojj Anyzek! w koncu mozesz spac spokojniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 03.02.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 (edytowane) :wave: Mmelisa, Edytowane 4 Lutego 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.02.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 :wave: Wszystko dobrze się wyjaśniło i juz po stresie. Chyba do salonu masz lampę i kinkiety białe lub ecri więc do jadalni teżchyba jasne bo stół ma być brązowy prawda? Do kuchni czarne mogą być a do jadalni może jakaś jasna ze srebrnym o ile te lampy do salonu które już masz mają srebrne wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 04.02.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Bejaro, witaj Tak, do salonu mam białą lampę i kinkiety, a właściwie wpadające bardziej w ecru. Stół w jadalni ma być brązowy- model tradycyjny, o konkretnie taki: Chyba pójdę w biały duży zwis nad stół w jadalni, a nad barek w kuchni te 3 ciemne małe zwisy, w kuchni na suficie plafon. Tylko nie wiem, jaki zwis do jadalni, czy nowoczesny, czy bardziej tradycyjny, bo zwisy nad barkiem będą zupełnie nowoczesne, a te lampy i kinkiety w salonie są bardziej tradycyjne, choć uważam, że również będą pasować do nowoczesnego wnętrza, tylko muszę czymś do nich nawiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 nie ciekawe te Twoje przyklady Anyzek z lampami wyzej tak jakos-nie widza mi sie takie oswietlenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 04.02.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Mmelisa, ja wiem. Jak teraz na nie patrzę, to na ten moment już wybrałabym inne, a te teraz wydają mi się jakieś takie hotelowe, ale niestety kupowałam je dużo wcześniej i wydałam na nie tyle pieniędzy, że po prostu muszą póki co zostać i muszę coś do nich dopasować Potwierdza się przy tym reguła, że nie należy nic wcześniej kupować, zanim pomieszczenie nie jest zrobione, bo potem może nie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.02.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 aaa takie buty... to ja nic nie pisalam http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif za jakies 2, 3 lata , zawsze mozesz czegosc innego poszukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.02.2015 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) Mmelisa, no dokładnie, za jakiś czas można zmienić. A te sprzedam na Allegro Dziś był stolarz od kuchni, część rzeczy poprawił, zdemontował wszystkie górne szafki, nowe fronty pozamawiał. Panel ścienny też zostanie wymieniony, bo te panel z IKEA się odkleił. Chciałam mieć wersję tymczasową oszczędnościową, to wyrzuciłam 3 stówki w błoto i tak muszę zainwestować w nowy Za 3 tygodnie będę miała poprawioną kuchnię. Całe szczęście. Zmieniłam koncepcję odnośnie zwisów nad barkiem w kuchni. A co powiecie na takie białe zamiast czarnych? A nad stołem w jadalni podobny, tyle, że jeden duży. Edytowane 7 Lutego 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 07.02.2015 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 (edytowane) cześć Aniu przede wszystkim cieszę się, że udało ci się wynegocjować wszystkie poprawki kuchni brawo!! czytam, że tymczasowy panel się odkleił i tym samym był bardziej chwilowy niż tymczasowy na co chcesz go wymienić? może wystarczy go jakoś udobruchać.... przemalować.... otapetować.... i przykręcić? docelowo będą tam płytki, czy co? ja jestem nadal za czarnymi zwisami nad barkiem, ale rozumiem zmieniające się koncepcje (to niestety zmora urządzania) myślę, że do końca wyklaruje ci się wszystko, jak ustawisz meble i powiesisz lampy, które już masz... poza tym ciągle jeszcze myślę o tym twoim barku... właściwie mężowskim pomyśle na trunki, kieliszki, butelki i puszki... a gdyby te szyby od środka okleić matową folią? albo dodać od środka szeroką czarną ramkę? (zasłoniłaby zawiasy)... myślę tu o folii samoprzylepnej i zleceniu tego jakiemuś zakładowi reklamy... na razie jest pusto i w szafkach widocznych z salonu i na blatach... ale po zamieszkaniu siłą rzeczy będzie kolorowy misz-masz.... jeśli nie będzie ci to przeszkadzać, to spoko, ale jakby cię nerwiło..... moje propozycje na lampę nad stół w jadalni.... prosty, jasny walec nawiązujący do kształtu abażurów, które mają wisieć w salonie http://www.salonled.pl/4184-thickbox_default/arm-60-zwis-e27-bialy-59713-03.jpg ewentualnie taka trochę bogatsza wersja http://www.italux.pl/Zdjecia/MA01806CD-002.jpg lampy w jadalni nie kompletowałabym z lampami nad barkiem... Edytowane 7 Lutego 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts