Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja moich wnętrz

Anyżek35

Recommended Posts

Aniu - bardzo ładne te jasne zwisy:)

Starczy Wam jedna lampa nad stołem? Już wcześniej pytałam jaki masz wymiar stołu?

Co do samej lampy, można nie kompletować, ale nawiązywać do barku powinna, takie moje zdanie. W salonie mogą być inne, ale stół i barek zrobiłabym z jednej bajki;)

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny za bardzo pomocne sugestie. Catti, Twój pomysł podoba mi się chyba najbardziej, ale zrobię tak jak radzisz, tzn. poczekam aż przyjdzie stół do jadalni i dojdą listwy przypodłogowe, powieszę te lampy co mam i zrobię fotkę, wtedy będzie łatwiej zdecydować :)

Dziś zapłonął po raz pierwszy ogień w naszym kominku :wiggle: ależ nastrojowo było :)

Kupiłam dziś do łazienki fugę epoksydową, tak jak mi Aniu radziłaś dwukolorową- brąz do ciemnych kafli i jaśmin do jasnych. Jutro fachowiec zafuguje i skończy biały montaż, także łazienkę na dole mam prawie gotową :-)

Anulka, wymiary stołu to 90x150, a po rozłożeniu 90x270 cm.

Kolejne fotki niebawem :)

Edytowane przez Anyżek35

Anulka, łazienka bardzo mi się podoba- wyszło tak jak miało być :-) cieszę się, że za radą forumowiczów nie dałam dekorów, bo byłoby za dużo tego dobra, mozaika wystarczy w zupełności ;-) Tym bardziej, że łazienka nie za duża.

Teraz poradzę się Was w sprawie sypialni. Tak jak wspominałam wcześniej, będzie w bieli, a ściany są pomalowane na brudny róż. Stolarka drzwiowa i listwy przypodłogowe białe. Stolarka okienna ciemny brąz. We wtorek kupujemy z małżem panele.

Początkowo chciałam dość jasne, ale teraz wydaje mi się, że ciemny brąz będzie wyglądał dużo lepiej, będą się jasne ściany i białe meble ładnie odznaczać, bo przy jasnych sosnowych panelach to się raczej wszystko zleje z sobą. Co sądzicie?

Edytowane przez Anyżek35

Cześć Catti :-) U mnie praktyczność polega właśnie na posiadaniu ciemnych podłóg. A to z racji tego, że mam psiaka czarnej maści :D Teraz w mieszkaniu mam podłogi jasna sosna i o ile nie widać np. kurzu, to czarną sierść już tak, chociaż staram się codziennie odkurzać lub zamiatać.

A odpowiadając na pytanie, cały dół, tj. salon, kuchnię (oprócz wyspy), przedpokój mam w ciemnych płytkach drewnopodobnych pago dark, a wiatrołap w szarym gresie.

martaMarcia, witam Cię serdecznie w moim wątku :-)

Sypialnia jest już pomalowana i otapetowana, a ciemne dechy zostały zakupione i czekają na położenie :-) Pięknie będą kontrastować tymi jasnymi ścianami i białymi listwami :-) Fotki niebawem. Aha, przyjechało już też łóżko do sypialni...boskie.

No to czekamy na fotki sypialni:)

Będzie pięknie z ciemną podłogą - sosna do różu i białych mebli byłaby be;) A tak będzie bardzo elegancko :wiggle:

Cześć Aniu,

dokładnie tak jak piszesz :-) sosna byłaby bee :p

A ja chyba mam lampy do moich pomieszczeń kuchnia i jadalnia:

Do jadalni:

lampa jadalnia.jpg

Do kuchni:

plafon kuchnia.jpg

Nad barek w kuchni:

zwis-azzardo-izza-1-czarny.jpg

Co sądzicie? Będzie pasować?

Edytowane przez Anyżek35

Aniu, do jadalni piękne, nad barek też:) Najmniej podoba mi się kuchenny plafon, szczególnie ten w chromowanej ramce. Moim zdaniem jest niepotrzebna - lepiej wyglądałby okrągły, biały, jak najbardziej wtopiony w sufit.

Czy lampa nad stół jest otwarta dołem (nie widzę na zdjęciu - czy tam jest biała pleksi zamykająca żarówkę?)