martaMarcia 26.02.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Aniu, żarówki nie widać, jest zamknięta. A może coś takiego do kuchni? Plafon- ring: [ATTACH=CONFIG]305801[/ATTACH] Mmelisa, prawie upadłam na plecy z powodu Twojej opowieści szczególnie jak sobie obrazek wyobrazić Cześć Anyżek, wg mnie ten plafon lepszy od tego chromowanego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 05.03.2015 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Cześć dziewczyny, Ostatecznie zdecydowałam się na czarne zwisy nad barek, takie jak pokazywałam wcześniej, tzn.: a do jadalni nad stół 2 białe lampy, nawiązujące walcowatym kształtem do oświetlenia w salonie, tj. do tej lampy: a 2 lampy w jadalni nad stołem jak poniżej: Do kuchni pójdzie najzwyklejszy biały plafon sufitowy, żeby mi się z resztą nie gryzł I co o tym sądzicie? Rozumiem, że ten kuchenny plafon to takie ogólne światło, bo nad blatami roboczymi będzie inne oświetlenie, tak? Anulko, tak, kuchenny plafon sufitowy to takie światło ogólne, nad każdym blatem roboczym w górnej szafce mam oświetlenie, a dodatkowo nad barkiem te 2 czarne zwisy. Edytowane 5 Marca 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 No nareszcie jesteś Aniu:hug: Będzie pięknie - lampy dobrze dobrane:) A na kiedy poprawiona kuchnia? Jest już? No i cały czas czekam na łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.03.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Anyzek, bardzo fajnie dobralas lampy tez jestem ciekawa ile jeszcze dni brakuje na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 05.03.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) No nareszcie jesteś Aniu:hug: Będzie pięknie - lampy dobrze dobrane:) A na kiedy poprawiona kuchnia? Jest już? No i cały czas czekam na łazienkę Cześć Anulka ! Przyszły już nowe fronty i w sobotę będzie ostatecznie poprawiona kuchnia /mam nadzieję / W łazience pozostała do ustawienia szafka z umywalką i kabina prysznicowa, które to czynności opieszały pan wykonawca obiecał dziś w końcu wykonać trochę z tym zwlekał twierdząc, że to, cyt: "roboty Pani Aniu na 4 godziny". Dziewczyny pozostały nam do pomalowania 2 pomieszczenia, tj. przedpokój i pokój Syna, położenie paneli w pokoju Syna, listew przypodłogowych i założenie drzwi w całym domu i powieszenie lamp, ustawienie mebli i... z grubszych spraw koniec. Przeprowadzkę zaplanowałam na ostatni tydzień marca I myślę, że wtedy wrzucę fotki, jak już wszystkie meble staną Anyzek, bardzo fajnie dobralas lampy tez jestem ciekawa ile jeszcze dni brakuje na efekty Mmelisa, dziękuję Jeśli chodzi o efekty- patrz wyżej Edytowane 5 Marca 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.03.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Ale suuper to ja efekty pracy zobacze dopiero w kwietniu po swietach, bo pod koniec marca wyjezdzamy(tzn jedziemy do PL) i bede bez neta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 05.03.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 No cudownie Aniu:D:D Pewnie, że poczekamy na fotki z umeblowaniem!!) i z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 05.03.2015 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Oj, dziewczyny, ja już też nie mogę się doczekać efektu końcowego i przeprowadzki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.03.2015 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 (edytowane) Wrzucę parę fotek z postępu prac, trochę kiepskiej jakości, bo robione telefonem, kolejne zrobię aparatem, będzie dużo lepiej widać. Sypialnia: I "nieszczęsna" kuchnia. Tak było: A tak jest (post poniżej, bo tutaj nie chciało załadować zdjęć) Edytowane 7 Marca 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.03.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 (edytowane) A tak jest: Stolarz znów wymierzył coś źle, dlatego koło piekarnika brakuje tej szafki co miała iść w stronę okna na lewo od piekarnika i moim zdaniem szpara pomiędzy lodówką a szafką nad nią jest za duża, ale i tak jest dużo lepiej niż było...jak sądzicie? Edytowane 7 Marca 2015 przez Anyżek35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.03.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jest lepiej jak bylo szpara nad lodowka musi byc, ale mogl zastosowac blende z przodu i by sie tak nie rzucalo w oczy, skoro Tobie przeszkadza..dla mnie wyglada to znacznie lepiej niz przy pierwszym montazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.03.2015 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Mmelisa, dziękuję za opinię Faktycznie widać różnicę. Nie jest idealnie, bo mogło być lepiej (tzn. gdybym wzięła innego wykonawcę na starcie), ale w porównaniu do tego co było, to i tak niebo a ziemia. Panel ścienny też jest nowy, bo poprzedni odleciał I też wg mnie wygląda lepiej, bo jest neutralny i "wtapiający się" w tło i uważam, że to wszystko razem robi dobre tło do czarnych dodatków, które chcę w tej kuchni zastosować W każdym bądź razie szału nie ma, ale taką kuchnię jestem już w stanie zdzierżyć, poprzednio wyglądało to beznadziejnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.03.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Panel nad blatem bardziej mi sie podoba od poprzedniego-zauwazylam ze zmieniony wyglada bardziej spojnie. Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 07.03.2015 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Mmelisko, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 07.03.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Anulko - jest o NIEBO lepiej:) co mówię - lepiej - jest ślicznie, panel bardzo dobrze dopasowany. Jak dojdą czarne dodatki będzie bardzo elegancko:)Mam tylko pytanie o szafkę nad barkiem - czy tylko zdjęcie przekłamuje i ona nie licuje w pionie z barkiem, tylko jest przesunięta? A z kolei pod nią wystaje na lewo panel ścienny? Czy tam Aniu coś jeszcze jest nieskończone? Szparą nad lodówką się nie przejmuj.A lodówka nie ma wykręcanych nóżek? Może można ją ciut podnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 08.03.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Cześć Anusiu I dziękuję za zajrzenie do mojego wątku Ta szafka nad barkiem nie jest z nim zlicowana, z tego względu, że te obydwie szafki są wypośrodkowane względem okapu i tamta przy oknie również nie dochodzi do końca ściany. One wiszą po prostu po środku ściany jako 2 niezależne szafki, inaczej się nie dało, bo to są wykorzystane te same szafki, które były z tymi otwartymi półeczkami, tylko przerobione. Gdybym ją zlicowała z barkiem,a tę drugą dociągnęła do końca ściany, to miałabym różnej długości puste miejsca po obydwu stronach okapu, co wyglądałoby chyba jeszcze gorzej. A lodówka nie ma regulowanych nóżek, także będę musiała się przyzwyczaić do tej szpary. I tak jest lepiej, niż ten dziwny otwarty "pizdryk" nad lodówką co wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.03.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 No to teraz rozumiem już z tymi szafkami:) Masz rację, będzie zupełnie inny odbiór jak dojdzie okap (będzie czarny, czy srebrny?) Ale już się nie mogę doczekać efektu końcowego:) Kiedy się wprowadzacie? chyba przeoczyłam, jeśli pisałaś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 08.03.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Aniu, okap będzie raczej czarny. Tak jak piekarnik, indukcja, zwisy nad barkiem i inne dodatki (toster, ekspres do kawy itp.). Przeprowadzka planowana na 28 marca. Od 28.03. do 07.04. mam urlop, także powinnam się wyrobić z porządkami, przeprowadzką i jeszcze przygotować coś na Święta Będziemy mieli ułatwione zadanie z przeprowadzką, gdyż ze starego mieszkania oprócz książek, ubrań, tekstyliów, szkła itp. nie zabieramy żadnych mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 08.03.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Aniu, okap będzie raczej czarny. Tak jak piekarnik, indukcja, zwisy nad barkiem i inne dodatki (toster, ekspres do kawy itp.). będzie absolutnie śliczniehttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Super, że będzie czerń!! A termin fajny na przeprowadzkę macie - pierwsze święta w nowy domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 10.03.2015 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Wczoraj "fachowiec" dokończył robić poprawki w kuchni. Wizualnie i jak ktoś nie wie o co chodzi, to wygląda to znośnie, ale poprawki zrobił tak, żeby jemu najbardziej pasowało, tj. po najmniejszej linii oporu i najmniejszym kosztem. Zamiast wymienić zarysowany w barku blat, wyszlifował miejsce z rysą i teraz to miejsce świeci się jak przysłowiowe psu ja...ca, a reszta normalnie matowa. Zamiast wstawić blendę między szafki, żeby cargo nie haczyło o uchwyt, to poucinał relingi, że nie można wsadzić ręki, żeby szafkę otworzyć. Podciętego kosza magic również nie wymienił, pomimo, że miał to na liście. I jeszcze sądził bezczelnie, że mu to odpuszczę i grzecznie zapłacę za domówiony front. Powiedziałam, że zapłacę jak poprawi wszystkie usterki, które powstały z jego winy. To się obrócił na pięcie i obrażony wyszedł. Tak więc podejrzewam, że z dalszych poprawek nici i musi zostać tak jak jest. Cała sytuacja zakończyła się oczywiście kolejną kłótnią z mężem i nieprzespaną nocą, bo znów mi się śniła ta nieszczęsna kuchnia. No trudno, bolesna nauczka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts