wp87 18.01.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Na stronie internetowej sklepu LM spotkałem się z tanim parkietem dębowym (39zł/m2). Problem widzę jedynie w jego grubości, bo według mnie 10mm to trochę mało, przez co nie widzę możliwości jego cyklinowania w przyszłości. Co o nim sądzicie? Czy jest lepszym rozwiązaniem od paneli podłogowych pod kątem trwałości? I drugie pytanie - Czy taki parkiet zabezpieczony trzema warstwami oleju nie wymaga dodatkowego wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 18.01.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Tanim mięsem psy się karmi. Grubość nie poraża ale istotna jest szerokość. Stare parkieciarskie prawo: Na 1 cm grubości parkietu szerokość nie powinna przekracza 4 cm. A ta cena z taki listek to też bardziej pod tego co sprzedaje niż klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp87 18.01.2015 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Szerokość nie jest problemem, bo wymiary to 10 x 70 x 490 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 18.01.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Przeczytaj jeszcze raz moją odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wp87 18.01.2015 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Przepraszam, wieczorem słabo się czyta. Czyli lepiej jest zainteresować się panelami podłogowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredi07 18.01.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Drewno jest prawdziwe i naturalne a panel plastikowa imitacja ...Taka lalka z seks shopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.01.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Na stronie internetowej sklepu LM spotkałem się z tanim parkietem dębowym (39zł/m2). Problem widzę jedynie w jego grubości, bo według mnie 10mm to trochę mało, przez co nie widzę możliwości jego cyklinowania w przyszłości. Co o nim sądzicie? Czy jest lepszym rozwiązaniem od paneli podłogowych pod kątem trwałości? I drugie pytanie - Czy taki parkiet zabezpieczony trzema warstwami oleju nie wymaga dodatkowego wykończenia? A to wogóle jest parkiet czy lamparkiet?? to jest raczej grubosc pasujaca do laparkietu.. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 19.01.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Na stronie internetowej sklepu LM spotkałem się z tanim parkietem dębowym (39zł/m2). Problem widzę jedynie w jego grubości, bo według mnie 10mm to trochę mało, przez co nie widzę możliwości jego cyklinowania w przyszłości. Co o nim sądzicie? Czy jest lepszym rozwiązaniem od paneli podłogowych pod kątem trwałości? I drugie pytanie - Czy taki parkiet zabezpieczony trzema warstwami oleju nie wymaga dodatkowego wykończenia? Podłoga z drewna aby była ciepła powinna mieć minimum 20 mm grubości - tzw. komfort w cieple dotyku. Ponadto grubsze elementy są bardziej stabilne - mniej podatne na zmiany wilgotności. Trzy warstwy oleju - rzecz względna i wątpliwa, bardziej marketing niż rzeczywistość. Prezentowany parkiecik to taki "maluszek", niby samochód i można nim jeżdzić, ale....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.01.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 A to wogóle jest parkiet czy lamparkiet?? to jest raczej grubosc pasujaca do laparkietu.. Ps.. jesli masz na podłodze dechy lite to zapros fachowca nie oceni ich stan. i jesli da sie je ratowac to tylko renowacja a nie wymiana na jakies badziewo.. Lita deska z dziurami , szparami z delikatnym skrzypieniem jest i tak o niebo lepsza niz najcudowniejszy panel czy warstwówka. Pamietaj ze stare lite drewno ma dusze i historia heheh >przepraszam ale pomieszaly mi sie tematy .. czesc napisalem do twojego a czesc do innego tematu na stronie:) Juz edytowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
corniak 11.02.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Wg mnie lepiej kupić dobrej jakości panel. W przedziale cenowym 100 - 130 zł/m można kupić gruby panel deskopodobny, który będzie trwały przez długi czas bez konieczności podejmowania dodatkowych czynności poza myciem. Ja mam panele firmy Balterio - polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts