saturnv 19.01.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 WitajciePoszukuje przystepnych w miarę cenowo drzwi pomiędzy nieogrzewanym garażem, a domem. Chciałbym, aby były to przede wszystkim drzwi dobrze uszczelnione, aby zapachy, wilgość z garażu nie przedostawały się do domu.Myślałem coś o drzwiach przeciwpożarowych EI60/EI30, technicznych?Firmy jakie znalazłem, które produkują takie drzwi to Hormann - niestety cena 4k nie jest dla mnie.Porta, Gerda. Czy możecie coś poradzić, doradzić? pozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Drzwi "techniczne" to w domyśle drzwi metalowe. Np. z Porty drzwi Metal Basic (za niecałe 500zł a w marketach Horman ciut wiecej niż 400zl) Drzwi przeciwpożarowe Ei30 to już cena oscylująca w granicach 2 tys. zł za kpl. Robi takie i Porta, i Pol-skone, KMT i pewnie także wiele innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 19.01.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Drzwi p.poż. z KMT ocieplone w środku to koszt 2tyś.zł właśnie jestem przed ich zamówieniem. A czy one będą ciepłe? tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 19.01.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Chyba w budynku jednorodzinnym nie maa obowiązku aby drzwi były ppoż. Nie lepiej jakieś w miarę dobre stalówki z ciepłą futryną (KMT, Wikęd)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nani 19.01.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Mąż się uparł, twierdzi, że pomiędzy garaż a dom muszą być p.poż. - uchybienie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 19.01.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 w leroy merlin masz hormana p.poż w promocji 555zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 19.01.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Ja mam Wisniowskiego, grubość 7cm (ale nie sa chyba ppoz).kosztowały 700 zł z montażem(wymiar i kolor standard) , bardzo fajne, dużo fajniejsze niż drugie które mam hormana. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.01.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 P.pożki nie muszą być, a drzwi tanich to możesz zobaczyć sobie opcję drzwi technicznych capek / boryszew. Jak masz trochę więcej pieniędzy to może jakiś bardziej "wyględne" drzwi choćby na styropianie z grubością około 50mm? (techniczne zazwyczaj około 40mm).Dodatkowo ważną rzeczą jest abyś nie miał przedmuchów przy drzwiach, czyli zainwestuj w dobry montaż, próg to standard więc nie będę tu się rozpisywał. Uszczelka włosowa też nie za szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 22.01.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Na prawdę wolałbym w tym miejscu zewnętrzne drzwi stalowe o przyzwoitych parametrach U niż drzwi ppoż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 22.01.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Na prawdę wolałbym w tym miejscu zewnętrzne drzwi stalowe o przyzwoitych parametrach U niż drzwi ppoż. Ja wychodze z tego samego zalozenia i zamierzam zastosować Wikędy z ościeżnica termo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.01.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 To sprawdź sobie jeszcze tą ich nową serię Termo prestige. Nie duża różnica cenowa pomiędzy premium na termo a jakościowo jeszcze sympatyczniej się prezentują. http://wiked.pl/2011-10-11-08-27-41/termo-prestige + porządny montaż i będzie spokój na lat kilka. Widziałem na żywo ale niestety bez aparatu i pochwalić się fotkami nie mogę. Moja opinia po pomacaniu - jeszcze lepsze jak premium z termo. Cena dobra jak zawsze (bez zbędnego zdzierstwa). Ogromny plusik dla Wikędu, że nie poszedł na łatwiznę i nie zrobił tylko grubszych drzwi, a jednak popracował nad ościeżnicą, zamkami, poszerzeniami itd. Dodatkowa uszczelka + uszczelka włosowa na przedmuchy - co mam powiedzieć ... może wyjdę na zboczeńca ale silnie się podnieciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 10.03.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Szukam właśnie przeciwpożarowych między garaż a dom EI30.Wygląd nie ma znaczenia. Cena i szczelność ma.Czy ktoś może polecić coś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbbmzg 11.03.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) ...może ktoś ma coś takiego: http://www.dd-company.pl/sklep/index.php?p3033,drzwi-porta-metalowe-ei-30-wzor-pelne-rabat?Chciałbym też, żeby drzwi były szczelne powietrznie bo będą rozdzielać wentylację grawitacyjną od mechanicznej.ew.: http://www.leroymerlin.pl/okna-i-drzwi/drzwi-zewnetrzne/drzwi-p-poz/drzwi-techniczne-t30-hormann,p58221,l1810.html Edytowane 11 Marca 2015 przez wbbmzg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.03.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Sprawdzone p.pożki sprzedawałem kiedyś z katalogu Boryszewa (producent Drew-Stal). Piotrek Trętowski robił na prawdę porządne antywłamy i p.pożki. Pytanie z czego mur jest zrobiony i czy wytrzyma 80kg samego skrzydła bez ościeżnicy i osprzętu . Yutong i inny komórkowy nie utrzyma przy ścianie działowej edit p.pożki o których mowa są ognio i dymo szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 10.11.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A ja poszukuję drzwi na wysokość otworu drzwiowego 190 x 90 cm. Oczywiście ciepłe, a czy przeciwpożarowe... niekonieczenie. Może ktoś mi wskazać takiego dostawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts