magik121291 19.01.2015 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Witam Jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie wstawić ten temat wiec znalazł się on tutaj, jestli zrobiłem coś nie tak to z góry przepraszam, as wiec do rzeczy chodzi mi o to do czego uprawnia mnie poniżej załączony dokument na zdjęciu ?? Żeby powiększyć kliknij na zdjęcie z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 19.01.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Możesz ładować piach do betoniarki i kręcić korbą żeby wywalić zawartość do wiadra:-) Niestety do obsługi węża gumowego do nalewania wody musisz zaprosić kogoś z uprawnieniami do węża gumowego;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magik121291 19.01.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) hhee oki bo chodzi w sumie o to ze kolega z pracy strasznie sie tym dokumentem chwali, tzn jest przekonany ze wyżej wymieniony dokument upoważnia do obsługi węzłów betoniarskich , gruszki , i może przeszkolić inne osoby jak należy obsługiwać betoniarkę co wy na to ?? Edytowane 19 Stycznia 2015 przez magik121291 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.01.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Może wyprowadź kolegę z błędu : betoniarka to nie to samo co betonowóz. Kompletnie nie to samo. Operator betoniarek to osoba obsługująca urządzenie budowlane służące do mieszania cementu, wody oraz piasku i żwiru (jako kruszywa) w celu utworzenia jednorodnej masy (mieszanki betonowej). Osoba zatrudniona w tym zawodzie pracuje najczęściej na budowach obiektów, gdzie betoniarka to podstawowa maszyna budowlana do mieszania betonu i zapraw murarskich. Praca na stanowisku operatora betoniarek nie jest skomplikowana, jednak dobrze, aby kandydaci, chcący pracować w tym zawodzie mieli odpowiednie predyspozycje – byli odpowiedzialni, spostrzegawczy i umiejący ocenić ewentualne ryzyko.Cel kursu: Przygotowanie uczestników do uzyskania kwalifikacji w zawodzie operatora maszyn i urządzeń roboczych do robót ziemnych, budowlanych i drogowych w zakresie III. klasy uprawnieńCzas trwania: 1-1,5 tyg.Cena: ok. 700 złInformacje uzupełniające: Egzamin przed Instytutem Mechanizacji Budownictwa i Górnictwa Skalnego Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magik121291 19.01.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 oki dziekuję prosze o wiecej opini moze ktoś ma taki sam dokument, i mógłby sie jakoś wypowiedzieć a jak to sie ma do węzłów betoniarskich , jesli to śa uprawnienia tylko na betoniarkę to jakie trzeba mieć na betonowóz i węzły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.01.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Na betonowóz to uprawnienia to prowadzenia takich pojazdów (pow. 3,5 tony na przykład) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magik121291 19.01.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 a węzły betoniarskie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 20.01.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 jesli betoniarka jest zasilana prądem tzw siłowym to takie uprawnienie jest niezbędne , taki papier jest niepotrzebny jeżeli betoniarka zasilana jest zwykłym prądem 220-230v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 21.01.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam (...) do czego uprawnia mnie poniżej załączony dokument na zdjęciu ?? (...) Kolega się chwali dokumentem mówisz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts