Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do czego upoważnia mnie ten dokument ??

magik121291

Recommended Posts

Witam

Jestem nowy na forum i nie wiedziałem gdzie wstawić ten temat wiec znalazł się on tutaj, jestli zrobiłem coś nie tak to z góry przepraszam, :) as wiec do rzeczy chodzi mi o to do czego uprawnia mnie poniżej załączony dokument na zdjęciu ??

2015-01-19 11.53.jpg Żeby powiększyć kliknij na zdjęcie

z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam :p

hhee oki bo chodzi w sumie o to ze kolega z pracy strasznie sie tym dokumentem chwali, tzn jest przekonany ze wyżej wymieniony dokument upoważnia do obsługi węzłów betoniarskich , gruszki , i może przeszkolić inne osoby jak należy obsługiwać betoniarkę co wy na to ?? Edytowane przez magik121291

Może wyprowadź kolegę z błędu : betoniarka to nie to samo co betonowóz. Kompletnie nie to samo.

Operator betoniarek to osoba obsługująca urządzenie budowlane służące do mieszania cementu, wody oraz piasku i żwiru (jako kruszywa) w celu utworzenia jednorodnej masy (mieszanki betonowej). Osoba zatrudniona w tym zawodzie pracuje najczęściej na budowach obiektów, gdzie betoniarka to podstawowa maszyna budowlana do mieszania betonu i zapraw murarskich.

Praca na stanowisku operatora betoniarek nie jest skomplikowana, jednak dobrze, aby kandydaci, chcący pracować w tym zawodzie mieli odpowiednie predyspozycje – byli odpowiedzialni, spostrzegawczy i umiejący ocenić ewentualne ryzyko.Cel kursu: Przygotowanie uczestników do uzyskania kwalifikacji w zawodzie operatora maszyn i urządzeń roboczych do robót ziemnych, budowlanych i drogowych w zakresie III. klasy uprawnień

Czas trwania: 1-1,5 tyg.

Cena: ok. 700 zł

Informacje uzupełniające: Egzamin przed Instytutem Mechanizacji Budownictwa i Górnictwa Skalnego

Edytowane przez Nefer