stolar_86 19.01.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Witam,Planuję zakup drzwi i okien do drewnianej altany - będzie ona służyć jako miejsce do spożycia dań zakupionych w lokalu gastronomicznym typu przyczepa. Miejscowa firma zaproponowała mi okna PCV i drzwi AL ciepłe. Do wyceny okien nie mam zastrzeżeń, ale zastanawia mnie cena drzwi: 2100 netto + montaż (350zł netto). Drzwi w systemie ALUPROF (MB-60E), kolor brązowy RAL8014, z samozamykaczem, jednym zamkiem i pochwytem. Dolna połowa BL/PUR/BL, górna połowa szyba 4/16/4. Wymiar 100x207. Wydaje mi się, że cena jest z kosmosu. Czy mam rację? Czy nie wystarczą tańsze drzwi do moich potrzeb? Na Allegro Drzwi AL w tym wymiarze są o połowę tańsze, a PCV jeszcze tańsze...Proszę o opinie. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez stolar_86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.01.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Cena jest normalna (tzn poziom średni a może nawet niski!) jak na tego typu nowe drzwi. Tych z allegro nie będę komentował - wczytaj się co one tam mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.01.2015 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Cena jest normalna (tzn poziom średni a może nawet niski!) jak na tego typu nowe drzwi. Tych z allegro nie będę komentował - wczytaj się co one tam mają? jak to co mają ? Cenę Odp na pytanie - cena i tak jest atrakcyjna a czy na Twoje potrzeby warto - nie nam oceniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 19.01.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 jak to co mają ? Cenę Odp na pytanie - cena i tak jest atrakcyjna a czy na Twoje potrzeby warto - nie nam oceniać cena jest normalna ostatnio wstawiałem cos takiego na aliplascie i bardzo podobna cena wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.01.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Pytanie czy aż takie drzwi są potrzebne do tej altany, czy nie wystarczą tańsze drewniane lub ładne stalówki? Nie wiem jak w spożywce - czy mogą być takie drzwi zgodnie z zaleceniami sanepidu, bhp, fbi i cba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stolar_86 23.01.2015 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2015 Drzwi będą otwierane od 50 do 200 razy dziennie. Niech będą solidne. Chciałem się upewnić, czy otrzymałem ofertę o jaką mi chodziło (średnia półka, solidne i trwałe) i chyba tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.01.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Każde drzwi przy takim trafiku trzeba będzie co jakiś czas (na pewno częściej jak drzwi w domu u przeciętnego Polaka) podregulować. Nie każda firma robi takie testy, ale osobiście byłem w jednym zakładzie produkcyjny, gdzie nowy model zawsze był montowany jako wejście na stołówkę. Jak bez poprawek wytrzymał miesiąc to było OK ... taki osobliwy test ale nic nie przetestuje drzwi lepiej jak rzesza głodnych facetów w drodze na przerwę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARENO 25.02.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Mimo wszystko zdecydował bym sie na aluminium w perspektywie lat okazuje się być wytrzymalsze i lepiej radzi sobie z temperaturą i czynnikami zewnętrznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.02.2016 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Trochę czasu minęło od założenia tematu i zapewne autor znalazł już rozwiązanie, niemniej warto na tym przypadku podkreślić jeszcze jedną, ważną z punktu widzenia montażysty, rzecz. Jeśli altana jest z drewna, to warto byłoby zamontować drzwi drewniane na drewnianej ościeżnicy z jednego prostego względu. taki produkt będzie na pewno lepiej współpracował z drewnianą konstrukcją altany jak drzwi alu. Myślę tu o kurczliwości drewna z altany jak i z drzwi (klejonka z drzwi mniej się rzecz jasna odkształci). Tylko nie piszcie, że do ceglanej ściany trzeba zastosować ceglane drzwi . Konstrukcja altany i jej gibkość jest zupełnie inną zabawą jak montaż drzwi w murze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts